Danas ćemo pisati o jednoj zanimljivoj temi koja se tiče detalja gdje na zajedničkim slikama možemo zaključiti da li vam je suđen razvod. Unatoč našim pokušajima da prikrijemo istinu i naše iskrene emocije, one povremeno izbiju na vidjelo. Prema riječima stručnjaka, nekoliko je pokazatelja koji upućuju na potencijalni razvod. Iznenađujuće, najnepogrešiviji znak nije ono što se moglo očekivati.

Brojni su čimbenici koji pridonose razvodu, u rasponu od prekida komunikacije i nevjere do financijskih poteškoća. Ipak, čini se da postoji određeni pokazatelj koji može predvidjeti vjerojatnost razvoda braka.

Zanimljivo je da razvedeni parovi često imaju zajedničku nit koja se može pratiti do detalja pronađenih na starim fotografijama.

Na temelju intenziteta osmijeha uhvaćenih na fotografijama moguće je predvidjeti vjerojatnost razvoda. Za provođenje eksperimenta okupljena je grupa od 300 studenata psihologije i približno 350 drugih studenata. Ovi pojedinci su imali zadatak ocijeniti jačinu osmijeha prikazanog na fotografijama godišnjaka na ljestvici od 1 do 10.

Fotografija, za koju je zaslužan Antonio Guillen Fernández i dobivena od Panthermedia putem Profimedia, bilježi zadivljujuću sliku.

Istraživači su došli do zaključka da osobe koje su imale najsnažniji osmjeh, koji spadaju u prvih 10 posto, nisu doživjele razvod. Suprotno tome, među onima s najslabijim osmjesima, nevjerojatno svaka četvrta osoba završila je razvedena. Kako bi se proveo sljedeći eksperiment, regrutirana je grupa od preko 50 osoba u dobi od 55 i više godina, a oni su dobili upute da daju osam svojih fotografija snimljenih u dobi od 5 do 22 godine. Nalazi su otkrili da je 11 posto onih koji su imali širok osmijeh na njihovim slikama završilo razvedeno, dok je nevjerojatnih 31 posto osoba koje su se namrštile na njihovim fotografijama također doživjelo razvod.

Prema studiji koju su proveli znanstvenici, razvod nije moguće predvidjeti samo na temelju fotografija iz nečije mladosti, već i iz djetinjstva. Nalazi pokazuju da osobe koje pokazuju manje osmijeha na svojim fotografijama imaju veću vjerojatnost da će doživjeti razvod.

Kako prenosi Espresso, dr. Matthew Hertenstajn, voditelj istraživanja, tvrdi da su ovi nalazi dio šireg istraživanja koje ukazuje da se iz obrazaca ponašanja pojedinca mogu razaznati brojne crte ličnosti.

Nalazi su otkrili značajnu korelaciju između jačine nečijeg osmijeha i vjerojatnosti razvoda. Zanimljivo je da niti jedna osoba iz prvih 10 posto s najblistavijim osmijehom nije doživjela razvod. Suprotno tome, među najnižih 10 posto s najslabijim osmijehom, nevjerojatnih 25 posto završilo je razvodom. U sljedećem eksperimentu, istraživači su okupili grupu od preko 50 osoba u dobi od 55 i više godina, dajući im upute da daju osam svojih fotografija snimljenih između 5 i 22 godine. Rezultati su pokazali da je 11 posto onih koji su na svojim slikama imali širok osmijeh na kraju je prošao kroz razvod, dok je nevjerojatnih 31 posto pojedinaca koji su izgledali namršteni doživjelo isti ishod.

Prema studiji koju su proveli znanstvenici, moguće je predvidjeti razvod ne samo analizom fotografija iz nečije mladosti već i iz djetinjstva. Istraživači tvrde da osobe koje pokazuju manje osmijeha na svojim fotografijama imaju veću vjerojatnost da će doživjeti razvod.

Kako prenosi Espresso, dr. Matthew Hertenstajn, voditelj istraživanja, tvrdi da su ovi nalazi dio šire studije koja je pokazala kako se kroz obrasce ponašanja pojedinca mogu prepoznati različite osobine ličnosti.