– Kroz povijest pljački smo mogli da čujemo i vidimo za jako puno slučajeva koji su ostali upamćeni kao najveće pljačke do tada. Međutim, jako mali broj slučajeva je povezano sa ženama, koje su bile mozak cijele operacije,. Mi danas govorimo o ženi koja je iz Srbije, a koja je odradila jako velike pljačke u svojoj mladosti.

Olivera Ćirković, bivša košarkašica, poznata članica ozloglašene međunarodne zločinačke organizacije “Pink Panther”, vrsna slikarica i talentirana spisateljica, osvojila je javnost ne samo nesvakidašnjim životom, već i istinskom iskrenošću. Pedantno je napisala svoju autobiografiju u tri toma, koja je brzo stekla ogromnu popularnost, prodavši se u više od 100.000 primjeraka u nevjerojatno kratkom roku. Trenutno Ćirković surađuje s cijenjenim Draganom Bjelogrlićem kako bi svoju nevjerojatnu životnu priču prenijela na filmsko platno.

Dok sam odrastala, moja je obitelj bila nevjerojatno bliska i puna podrške. Imala sam sreću što sam imala obitelj punu ljubavi i ujedinjenu koja je uvijek bila uz mene. Moj otac, moj najveći zagovornik, često bi rekao: “Moja Olivera je sposobna za sve.” Ove riječi su mi ulile osjećaj samopouzdanja i vjere u sebe koji sam prenio na svog sina koji je izuzetna osoba. On me vidi i kao majku i kao kćer, a ja sam jako ponosna što ispunjavam te uloge. Za samo nekoliko godina krenut ću u novo poglavlje jer moj sin kreće u vrtić. Olivera to dijeli s nama, a lice joj krasi blistav osmijeh.

Posjedovao sam iznimne košarkaške vještine i čak sam imao priliku igrati u Grčkoj u sezoni 1993./1994., gdje sam postigao značajan uspjeh. Na svom sam vjenčanju susreo pojedince povezane s područjem kriminala, što je pokrenulo početak novog poglavlja u mom životu. Tijekom tog vremena vladala je oskudica, što je dovelo do nezakonitog uvoza raznih roba od strane države. Ta je okolnost odigrala ulogu u nastanku mog angažmana u nedopuštenim radnjama, iako ne mogu odrediti točan trenutak kada sam donio svjesnu odluku da krenem tim putem.

Olivera i njezin bivši suprug sporazumno su se razišli, no nastavljaju skladan život. Prema njegovim riječima, oboje ulažu velike napore kako bi osigurali dobrobit svog djeteta.

Nakon što je bila zatvorena u tri odvojena navrata, ostavila je značajan trag u povijesti grčkog kriminala kao jedina žena koja je uspješno izbjegla zatvor.

Tijekom boravka u zatvoru imao sam privilegiju snimiti najzanimljivije fotografije. Uključivanje u društveno koristan rad koji mi je skratio kaznu bio je ključni aspekt mog iskustva. Međutim, postojala je žena koja je gajila neprijateljstvo prema meni jednostavno zato što me doživljavala utjecajnom. Tijekom tog razdoblja ostao sam nevin za bilo kakve prekršaje. Bilo je porazno kada je izjavila da boje više ne postoje, jer se osjećala kao da je dio mene nasilno uzet. Uprkos tome, izašao sam kao pobjednik, čak i u nevolji, kako sam ispričao za “Telegraf”.

U posebnom gostovanju u emisiji “Puls Srbije” otvoreno je ispričala najizazovniji trenutak koji je doživjela u svom kriminalnom životu.

Nakon uspješnog bijega iz zatvora, došao je najizazovniji trenutak. Unatoč rizicima, odlučio sam se vratiti upravo u zemlju iz koje sam pobjegao, vođen veličinom posla koji sam pomno isplanirao. Pokazalo se da je to bio briljantan potez jer smo uspjeli uspješno izvesti operaciju. Nažalost, ponestalo je naše sreće, te smo spletom nesretnih okolnosti uhićeni samo nekoliko dana kasnije. Preuzimam punu odgovornost za ovaj neuspjeh, jer je moja pogreška na kraju dovela do našeg zarobljavanja. U svijetu kriminala i najmanji propust može imati značajne posljedice, izazvati frustraciju i razočarenje svih uključenih – rekao je Ćirković prije nastavka.

Odlučio sam pobjeći, koristeći svoj pristup telefonu koji koriste zatvorske vlasti. Na taj način sam svojim suradnicima prenio cjelinu svog plana, ističući dolazak ugledne osobe, uzora i imućnog čovjeka. Njihova je znatiželja bila potaknuta, željno su iščekivali pogled na ovaj model, a ja sam iskoristio njihov interes da orkestriram svoj bijeg. Došavši do glavnog ulaza u zatvor, dočekala su me dva vozila: jedno s manjom i drugo s većom kubikažom. Odlučivši se za prvo, uspješno sam izbjegao zarobljavanje. Dobro pripremljen stan čekao je moj dolazak, sa svim potrebnim stvarima.

  • Unatoč brojnim pogreškama koje je učinila tijekom svog života, nikada si nije dopustila da se pozabavi pojmom kajanja. – Svi mi imamo te trenutke žaljenja, ali zašto se zadržavamo na njima? Žaljenje je uzaludan pokušaj, jer nas drži fiksiranima na prošlost i zasljepljuje nas za ono što je pred nama. Ne možemo mijenjati ono što se već dogodilo – naglasila je.

Mladim pojedincima koji su odlučili hodati istim putem kao i ona, ona prenosi mudrost da nema idola.

Moja je preporuka da se pojedinci suzdrže od idoliziranja drugih, jer je to pogrešan pristup. Tek kada čovjek istinski upozna te idole, razumije njihove živote, navike, snage i slabosti, dolazi li do spoznaje da čeka razočarenje. Ako netko teži biti kriminalni heroj, mogućnosti su ograničene na zatvor ili nepostojanje. Ako je to u skladu s nečijim željama, preporučljivo je odmah krenuti tim putem, što u konačnici vodi u zatvor ili još goru sudbinu, navodi Olivera.

U konačnici, njezina procjena svog života je da niti iskazuje nezadovoljstvo niti tvrdi da je sretna. Ona, međutim, naglašava da će nakon nadolazeće smrti imati mnoštvo želja, kojih će ih biti ukupno 100.

Kad se dan približi kraju, ne mogu tvrditi da sam stalno ispunjen srećom, jer postoje trenuci kada se povučem u krevet osjećajući niz emocija poput tuge i ljutnje. Međutim, to ne znači da sam nezadovoljan svojim životom. Ono što je uistinu važno jest prisutnost unutarnjeg djeteta u sebi, onog koje zahtijeva njegovanje i mora uvijek ostati u sebi. Ovo je pitanje bez sumnje izazovno. Što se želja tiče, ja sam netko tko uvijek gaji želje, bile one male, srednje ili velike. Čak i na dan smrti imat ću minimalno 100 želja, jer osoba koja nema želja lišena je istinske vitalnosti.

Oliverov sin plijeni pažnju i divljenje žena, ostavljajući ih bez daha uz uzdahe.

Olivera je u Grčkoj dočekala dolazak nasljednice, dok je Nikolina zadivljujuća privlačnost očarala brojne pojedince. I on se po majčinim stopama okušao u košarci, no ljubavna veza s poznatom pjevačicom Angellinom istinski je zaokupila pozornost javnosti. Unatoč njezinim sjajnim pohvalama, ovaj se par odlučio razići nakon dvije godine udvaranja, čime je njihova ljubavna priča završena.

Prema riječima pjevačice, ono što ih je privuklo njihovoj prijateljici bile su iznimne komunikacijske vještine, skladan odnos te snažan osjećaj prijateljstva u kombinaciji s privlačnošću. Temelj njihove povezanosti ukorijenjen je u dubokom razumijevanju i nepokolebljivoj podršci njihovog prijatelja.

Olivera s ponosom priznaje da je njezino najveće postignuće izniman uspjeh njezina sina na koji je neizmjerno ponosna.

Ponosna sam roditeljka divnog sina s kojim dijelim nevjerojatno snažnu vezu. Od njegovog rođenja do njegove desete godine bili smo nerazdvojni i teško mi je priznati da sam napravio veliku grešku. Međutim, držao sam se nade, poput kockara, da ću pronaći način da popravim situaciju. Ova izvanredna žena, koja je nekoć bila cijenjena osoba u podzemnoj zajednici, posjedovala je nepokolebljiv integritet.