– Jedne od najpoznatijih obrva u svijetu Holiovuda pridapadaju Jack Nicholsonu. Čovjek je to koji je izdominirao Holivudom sredinom 80 godina, a do sada je čak pet puta odnio Oskara za najboljeg glumca. Slijedi i njegova malo čudna strana u životu…

Kao što je sam Jack Nicholson rekao, nedostatak priznanja njegove kćeri bio je kolateralna šteta u njegovom odnosu s majkom. Jack Nicholson rođen je u New Jerseyu 1937. godine, a postao je slavni glumac nakon što se s 13 godina preselio u Hollywood. Njegova karijera uključuje uloge u filmovima kao što su “Goli”, “Isijavanje”, “Nekoliko dobrih ljudi” i “Let iznad kukavičjeg gnijezda”.

Nicholson je bio nominiran za više Oscara nego bilo koji drugi glumac u povijesti, što ga čini jednim od najcjenjenijih glumaca 20. stoljeća. Međutim, njegov osobni život bio je i impresivan i kontroverzan. Njegova biografija i zapisi o njegovim aktivnostima otkrivaju mračniju stranu njegova karaktera. Nicholson je eksperimentirao s drogama, koristeći kokain na neobične načine za povećanje seksualnog užitka. Mnogi ljudi smatraju ovakva ponašanja čudnim i odvratnim.

Jedan od poznatih događaja vezanih uz njegovu kuću bilo je uhićenje Romana Polanskog 1977. godine zbog zločina nad maloljetnicom. Anjelica Huston je to otkrila kada je Polanski fotografirao 13-godišnju Samanthu Gail za francuski Vogue u Nicholsonovom domu. Tijekom istrage policija je otkrila veliku količinu droge, no Nicholson je većinu uspio sakriti u lažne posude s kremama za brijanje. Nicholsonov život bio je prožet ovisnošću o drogama. Prvo iskustvo s LSD-om bilo je toliko intenzivno da je proizvelo halucinacije i fantazije o kastraciji.

Njegovo konzumiranje droga bilo je javno i često ju je konzumirao pred djecom. U intervjuu za časopis People, Nicholson je otvorio svoje iskustvo s meskalinom, ali je naglasio da nikome ne preporučuje korištenje tog lijeka. Nicholson je bio poznat po svojim divljim zabavama, na kojima su gosti često konzumirali marihuanu, alkohol i kokain. Jedan od najpoznatijih trenutaka njegove karijere je scena iz filma Goli u kojoj on, Peter Fonda i Dennis Hooper puše marihuanu uz logorsku vatru. Nicholson je priznao da su svi bili “uzbuđeni” snimati scenu. Njegovi odnosi sa ženama bili su jednako burni.

Nicholson je hodao s Anjelicom Huston 17 godina, ali je često imao veze i s drugim ženama, uključujući pjevačicu Michelle Phillips i glumicu Meryl Streep. Huston je na kraju prekinuo s Nicholson kad je otkrila da je trudna s djetetom puno mlađe žene. Nicholson je imao poseban odnos prema svom izgledu. Godine 2006. odlučio je tri mjeseca hodati gol kako bi se povezao sa svojim tijelom. Eksperiment nije u potpunosti razriješio njegovu nesigurnost, ali je pokazao njegovu spremnost da prihvati sebe onakvim kakav jest.

Nicholsonovi tulumi bili su poznati po ekstremnim događanjima, a gosti su mu bili vjerni te su otkrili nekoliko detalja o njima. Njegov dom bio je stalna zabava puna droge, alkohola i seksa. Unatoč svim kontroverzama, Nicholson je uspio održati uspješnu karijeru. Njegove uloge u filmovima poput One Flew Over the Cuckoo’s Nest i A Few Good Men donijele su mu počasti i nagrade, uključujući Oscara i nagradu Filmskog festivala.

Jedna od najvećih tajni u životu Jacka Nicholsona otkrivena je kada je imao 37 godina. Njegova “sestra” Joan zapravo mu je biološka majka, a istina je otkrivena kada je novinar Timesa istražio njegovu prošlost. Nicholson je bio šokiran ovom informacijom, ali ju je uspio prihvatiti kao dio svog jedinstvenog životnog iskustva. Nicholsonov život bio je pun kontrasta — od nevjerojatnih glumačkih postignuća do kontroverznih osobnih odluka. Njegova priča svjedočanstvo je složenosti ljudske prirode i moći umjetnosti koja proizlazi iz najneobičnijih iskustava.