– Jučer je cijela regija ostala šokirana od stravične nesreće koaj se desila u Srbiji. Svi se mi ponekad bojimo ringišpila, i vjerujemo da se kad tad može otkačiti i da se nešto može strašno desiti. U većini situacija se nikada ništa ne desi, a jučer je to pravilo ipak probijeno sa teškim posljedicama.

Prema riječima S.B, brata i sestre djevojčice koja je zadobila najteže ozljede u nesreći u Kuršumliji, gdje se pokvario ringišpil i povrijedilo još 12 djece, on ostaje uvjeren da će njegova 12-godišnja sestra povući. završiti i vratiti se kući u bliskoj budućnosti.

Predani smo pružanju pomoći tijekom cijelog procesa oporavka, bez obzira na to koliko dugo on može trajati. Brat djevojčice koja je pala s ringišpila rekao je za Kurir da se ona trenutno nalazi na respiratornoj potpori u niškom Centru. Priopćeno je da su njezine ozljede kritične, a medicinski stručnjaci čine sve kako bi osigurali njezino preživljavanje.

Prema riječima njezina brata, njegova se sestra jučer pridružila kolegama iz razreda na ringišpilu jer su odlučili izbjeći razred. Tijekom incidenta, slučajno se našla u jednoj od košara kada je vožnja počela. Tvrdi da je pogledao video koji bilježi nesreću, na kojem se vrtuljak okreće prije nego što se konačno sruši.

  • – Tako sam shvatio. Jednom sam pogledao taj video i bio mi je nepodnošljiv, ali mi je stalno ukorijenjen u mislima. Ne smijemo razmišljati o tome da će se ishod promijeniti ako se ona ne vrati kući – rekao je S.B. je izvjesno. U prokupačkoj bolnici dječak koji je teško ozlijeđen u nesreći nalazi se bez članova obitelji. Njihovi susjedi, začudo, do večeri nisu znali kolike su njegove ozljede. Vrijedi spomenuti da je ovaj 21-godišnjak bio u društvu svoje sestre na ringišpilu koji se iznenada srušio.

Prema riječima susjeda, jutros u 10 sati imao je planirani razgovor u slovenskom veleposlanstvu. Svrha intervjua bila je osigurati priliku za posao tamo, ali nažalost, ozljeda ga sprječava da prisustvuje. I dalje se nadamo njegovom brzom oporavku.

Neverica i tiha tišina prožimaju Kuršumliju posle jučerašnjeg događaja. Građani se tiho kreću, osobito u blizini mjesta gdje još uvijek stoji razmontirani vrtuljak, s nadom usmjerenom na brzi oporavak unesrećene djece i mladih. Pozitivno je to što je danas iz prokupačke bolnice pušteno četvoro ranjenih koji se nalaze na kućnom lečenju. Podsjećamo da je ukupno 13-ero djece i mladih zadobilo ozljede pri urušavanju vrtuljka.

Osobe koje su privedene će tokom dana biti ispitane kod tužioca Osnovnog tužilaštva u Kuršumliji, a dalje radnje biće određene na osnovu nalaza veštaka.

Nakon hapšenja Jovana Nedeljkovića, koji je bio zakupac parcele na kojoj se nalazi lunapark, i Zorana Ljubomirovića, vlasnika ringišpila, obe osobe su privedene.

U Kuršumliji je juče uhapšen Zoran Ljubomirović, dugogodišnji veseljak poznat po postavljanju zabavnih vožnji na sajmovima. Ovo uhićenje uslijedilo je nakon što se vrtuljak u njegovom vlasništvu pokvario, uzrokujući ozljede 13 djece. Prema riječima poznavatelja situacije, Zoran, koji je trenutno uhićen, kod sebe posjeduje dva vrtuljka. Jedna od ovih ringišpila je većih dimenzija i ranije se nalazila u Kuršumliji. Drugi ringišpil, koji je manjih dimenzija, trenutno se nalazi u Prokuplju. Treba istaći da je Zoran nedavno imenovan, ali zbog događaja koji su se sinoć desili u Kuršumliji nije bio u mogućnosti da obavlja svoju dužnost.

Prema pojedincu koji ga poznaje, postoji neizvjesnost u vezi s njegovim trenutnim posjedovanjem freeme, unatoč činjenici da ju je imao u prošlosti. Ova osoba prisjeća se da je svjedočio njegovoj veličini dok je na područja Pejkovca i Žitoraže donio lunapark i vrtuljak. Izražavajući užasnutost, primjećuju nemile događaje koji su se dogodili.

Priznajući da isti vrtuljak na sajmovima vozi već godinama, ističe da dosad nije bilo nikakvih incidenata. Naš sugovornik priznaje starost vrtuljka, navodeći da su tome svjedočili svake godine, a dalje otkriva kako o njemu ovisi egzistencija cijele obitelji Ljubomirović. Vlasnik ringišpila, koji je potom uhapšen, samo dan pre nemilog događaja na društvenim mrežama podelio je fotografije i snimke kuršumlijskog ringišpila.

O incidentu na ringišpilu u Kuršumliji govorio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. On je potvrdio da su uhapšeni Jovan Nedeljković, zakupac placa, i Zoran Ljubomirović, vlasnik ringišpila. Razlog pritvaranja je jaka sumnja da su sudjelovali u teškom djelu protiv opće sigurnosti.

Jovan Nedeljković, stanar koji je uhvaćen na parceli na kojoj se nalazila tragična vrteška, poznat je po neumoljivom zalaganju u postavljanje mobilnih zabavnih parkova i koordinacija takvih okupljanja.