Prošlo je točno osam godina od divljačkog ubistva pjevačice Jelene Marjanović. Srbiju i dalje jako zanima ko je u stvari odgovoran za njenu smrt. Zoran Marjanović. njen suprug je čak dva puta bio u pritvoru zbog toga, a sada je trenutno na slobodi.

Prva dojava o njenom nestanku stigla je 2. aprila, a samo dvadeset i četiri sata kasnije njen nepomični leš pronađen je skriven u lišću uz nasip Crvenka kod Borče. Prvobitno je osumnjičen Zoran Marjanović, suprug žrtve, ali su ga policajci nakon 48 sati pustili na slobodu. Ipak, nekoliko godina kasnije uhićen je, izveden pred sud i na kraju osuđen na najstrožu kaznu od 40 godina zatvora.

Nakon šest mjeseci, Žalbeni sud donio je odluku o njegovom puštanju na slobodu. Sada raste iščekivanje novog suđenja, povećavajući misterij koji okružuje slučaj. Primarni fokus javnosti je otkrivanje identiteta ubojice, i što je još važnije, otkrivanje motiva iza ovog gnusnog zločina.

  • Sa samo 13 godina Jelena je krenula u karijeru, a javnu afirmaciju stekla izdavanjem albuma u Grand produkciji. Zbog jedinstvene rezonancije i emotivnosti njezinih vokalnih sposobnosti, uvriježeno je bilo vjerovanje da će naslijediti Svetlanu Cecu Ražnatović. Uživala je u bliskom prijateljstvu s raznim istaknutim osobama u pop glazbenoj industriji, a njezin suprug Zoran, koji se također suočio s optužbama za ubojstvo, bio joj je pouzdani suradnik.

Osim rada s drugim pjevačima, Zoran Marjanović postigao je veliki uspjeh s pjesmom “Zlatnik” Tanje Savić, koja je postala jedan od njegovih najvećih hitova.

Nakon tragičnog gubitka Jelene, donio je tešku odluku o prestanku bavljenja glazbom, što je rezultiralo zatvaranjem njegovog nekada uspješnog glazbenog studija. O Jeleni su se nakon njezine smrti izjasnila brojna estradna lica, među kojima i Saša Matić koji s njom nikada nije surađivao unatoč tome što je to ranije planirao.

Matović se prisjetio trenutka kada je ona ušla u njegov život, poklopivši se s njegovom prisutnošću. Bilo je to tijekom nastupa 2002. godine, uz pokojnog Miću Minimaksa. Plan je bio da zajedno sa Zoranom posjete veleposlanstvo, kako bi dobili vize koje bi im omogućile da nastupaju kao duo. Međutim, taj se plan nikada nije ostvario, pa je Matović duže vrijeme ostao bez ikakvih vijesti ili ažuriranja o njoj.

  • Mirjana je ispričala kako je Jelenu prvi put srela u kući Zorana Marjanovića, gdje je došla da izvede pjesmu “Rođendan” koju je snimila 2012. Jelena je bila prisutna s njihovom tek rođenom bebom, jer se neposredno prije toga porodila. Impresioniran Mirjaninom izvedbom snimke, Zoran je otkrio da ju je originalno otpjevala njegova supruga Jelena. Mirjana je bila zapanjena prividnom srećom para i čvrstom obiteljskom vezom, doživljavajući ih kao istinski dobru i zadovoljnu obitelj.

Jelenu je poznavao harmonikaš Endži Mavrić koji je stekla priličan ugled.

Enji se prisjetio poznanstva s Jelenom Marjanović, koja je stigla s danas pokojnim ocem, izuzetno ugodnom osobom. Posvetio je znatna sredstva njoj i njezinom profesionalnom razvoju. Enji se živo prisjetila njihovog prvog susreta u kojem je Jelena odisala nesvakidašnjom radnom etikom i ostavila upečatljiv dojam. Od malih nogu bilo je vidljivo da posjeduje neizmjeran talent, a naširoko je priznato da ima potencijal da se istakne kao pjevačica.

Tijekom suđenja odvjetnik Veljko Delibašić predložio je da se za Hit o Jeleninoj i Zoranovoj vezi sasluša Sandra Afrika koja je dala opis koji zaslužuje pozornost. Afrika je govorila o svom divljenju toj ženi, opisujući je kao doista izvanrednu. Zoranov pogled prema njoj bio je nježan, kao da je dragocjena kapljica koju drži na dlanu. Unatoč bliskom odnosu, nikada nisu ulazili u vidljive sukobe, barem ne u prisutnosti drugih. Afrika se živo prisjetila dolaska na njihovo vjenčanje i dijeljenja nezaboravnih trenutaka na brodu, gdje je žena izrazila zahvalnost Zoranu što je prvi prepoznao njezin talent.

U tom razdoblju obrana je predložila da sud kao svjedokinju pozove pjevačicu Indi Aradinović koja je bila u bliskim odnosima s preminulom pjevačicom.

  • Budući da Jecu i Zorana poznajem duže vrijeme, mogu potvrditi snagu njihovog braka, što je bila rijetkost u showu. Suprug je bez sumnje nevin, jer nema kontroverzi oko njegove umiješanosti, što je Indi izjavila u emisiji na Pinku. Nadalje, suptilno je sugerirala da posjeduje dodatne informacije o okolnostima prerane smrti pjevačice.