– Jako je mali procenat osoba na svijetu koji se ne boji zmija, a još manji onih koji ih imaju za kućne ljubimce. Jedan od njih je i junak naše današnje priče, koji se uhvatio u koštac sa anakondom, vjerojatno najopasnijom zmijom na svijetu. Njeno prirodno stanište je Afrika i Južna Amerika. Svojim stiskom drobi kosti odraslih životinja koje su veće i teže od nje po nekoliko puta.

Odlučan je promijeniti sliku o zmijama i ne samo da se nada da će dobiti podršku za svoju misiju zaštite Amazone, već vjeruje da će gutanje jednog od stvorenja biti katalizator za prikupljanje sredstava. U pratnji svog tima, Rosolli je otišao duboko u prašumu i proveo tjedne dovršavajući zastrašujući zadatak pronalaska idealnog kandidata za svoj ambiciozni pothvat, za koji priznaje da je bio najteži dio cijelog eksperimenta. Izazovni aspekti doveli su do najdužih otkrića .

Amazonska zmija. Kako bi se olakšala komunikacija s timom, odijelo od karbonskih vlakana prilagođeno je Paulu pomoću 3D tehnologije. Inovativno odijelo uključivalo je radio mikrofon i ugrađenu kameru, što mu je omogućilo nesmetano sudjelovanje u eksperimentima. Što se tiče njegove opreme, Rosolli objašnjava: “Cilj je bio stvoriti zaštitno odijelo koje bi moglo izdržati ogroman pritisak. Piton grize svoje čeljusti i zatim primjenjuje silu stiskanja kako bi uništio svoj plijen prije nego što ga može pojesti.” nakon uspješnog ulaska u pitona stavili smo respirator.

  • Osim toga, vanjštinu smo premazali svinjskom krvlju kako bismo oponašali miris tipičnog zmijskog plijena i povećali njegovu privlačnost anakondama. U svojim je objavama iznio izazove i pritiske s kojima se suočavao tijekom procesa “individuacije”, što je vjerojatno bio očekivani odgovor. Nadajući se da će prevariti anakondu da povjeruje da je divlja svinja, Rosolli je oprezno prišao stvorenju i na kraju ga uhvatio. Postoji prilika da ga snimite u samo nekoliko trenutaka.

Prenio je ekipi činjenicu da je nepomičan, te da ga je ona držala zarobljenog na tlu, potpuno svjesna da se ne može osloboditi. Unatoč toj dilemi, uvjeravao ih je da mu se ništa neće dogoditi do njegove konačne smrti. Dok mu se otkucaji srca ubrzavaju, kolege motre na ekran. Nije bilo šanse da Rosolli pruži bilo kakav otpor, a anakonda mu je brzo zgrabila glavu. “Posljednja slika koja mi se urezala u sjećanje bio je prizor zmijinih usta koja su se otvarala ispred mene.

Odjednom me progutala tama i osjećala sam se kao da me odnosi snažna struja, a zmija se čvrsto omotala oko mene i zarobila. Više od šezdeset minuta moj vid i sluh bili su ozbiljno oštećeni, a moja sposobnost komunikacije bila je ograničena radijskim kontaktom s drugima kako bih ih obavijestio o svom preživljavanju. S osjećajem hitnosti upozorio je kolege: “Spremite se, jer me ova sila izjeda.” Molim te daj mi svoju pomoć.

Ubrzo su njegovi kolege krenuli u akciju i spasili ga iz opasne situacije. Rosolliju je trebalo dosta vremena da se oporavi i vrati u svjesno stanje, a eksperiment je izveden s velikom pažnjom kako bi se ljudima pokazalo da ove zmije imaju goleme sposobnosti i sposobnosti. njihov prirodni okoliš zaslužuje biti zaštićen”, zaključio je.