– U nastavku našeg današnjega članka, donosimo vam dvije jako korisne teme. Prva se tiče žena, koje ostaju u drugom stanju, i koje ponekad ne znaju uopšte da su ostale trudne. Imaju normalne periode, nemaju nervoze, i ništa ne ukazuje da su u drugom stanju.

Mlada djevojka, koja nije imala naznake trudnoće, šokantno je otkrila da je trudna u šestom mjesecu i prisjeća se da je bila potpuno paralizirana s nevjericom. Na veliko iznenađenje Lily Somerton iz Velike Britanije, otkrila je da je već u šestom mjesecu trudnoće, iako nema vidljivu dječju kvržicu. Kako piše “Miror”, Lili Somerton (21), koja je trenutno imala menstruaciju i nije pokazivala znakove trudnoće, iznenada je u ležećem položaju osjetila pokrete u trbuhu. Kao prethodna majka jednog djeteta, Lili je odmah prepoznala ovaj osjećaj iz prethodne trudnoće i odlučila napraviti test za potvrdu.

Nakon što je dobila pozitivan nalaz, Lili je bez gubljenja vremena zakazala ultrazvuk. Na svoje iznenađenje, otkrila je da je već 24 tjedna trudna i da je proživljavala skrivenu trudnoću, potpuno nesvjesna svog stanja. Medicinski stručnjaci obavijestili su Lili da možda neće vidljivo pokazati bebinu kvržicu sve do završne faze trudnoće.

Međutim, uvjerili su je da je njezina beba, za koju se očekuje da će stići u srpnju 2024., dobrog zdravlja. Lili je ispričala svoje iskustvo, dijeleći: “Dok sam ležala na krevetu, primijetila sam neobičan pokret u trbuhu. To me potaknulo da napravim test za trudnoću, koji je dao pozitivan rezultat. Tražeći potvrdu, podvrgnula sam se ultrazvuku, otkrivajući da sam već 24 tjedna bila sam zatečena, jer sam tada još imala menstruaciju.” Lili je neočekivano začela svog prvog sina, koji sada ima 19 mjeseci, kada joj je izostala mjesečnica.

  • Mama se, bez ikakvog znanja, odvažila obilježiti njezin rođendan, potpuno nesvjesna činjenice da je već sedam dana u trudnoći. Tek u travnju 2024., nakon pola godine, Lili je slučajno naišla na otkriće zatajene trudnoće. Izražavajući svoje čuđenje, primijetila je: “Nisam ništa slutila. Moja primarna briga bila je osigurati dobrobit nerođenog djeteta. Nakon početnog iznenađenja, Lili je ispunjena iščekivanjem jer se raduje što će poželjeti dobrodošlicu novom članu svoje obitelji i svom sinu podariti brata ili sestru.

Izražavajući svoj entuzijazam, ona kaže: “Ova je trudnoća bila iznimno laka u usporedbi s mojim prijašnjim iskustvima. Ashley je bila zapanjena koliko je bila glatka. Tijekom zadnje trudnoće nisam voljela imati istaknutu kvržicu kod djeteta. Osjećala sam se ogromno, iako sam Međutim, shvatio sam da nema ničeg lošeg u tome da nemam značajnu kvržicu. Dodatni sadržaj: Pojedinci koji su odrasli u obiteljima koje karakteriziraju nesigurnost, problemi ili kaos često smatraju da je izazovno razgovarati o svojim iskustvima i oklijevaju priznati puni opseg onoga što su pretrpjeli.

Odrasli koji su proživjeli izazovno i nesretno djetinjstvo često pokazuju različite suptilne karakteristike. Prepoznavanje ovih obrazaca ponašanja može pružiti vrijedan uvid i omogućiti vam da ponudite podršku sebi ili nekome vama dragom. Sljedeći popis sadrži 10 najčešćih znakova da su pojedinci iskusili izazovno djetinjstvo i odgoj. 1. Komplimenti im stvaraju nelagodu Pojedinci koje su odgajali odsutni ili pretjerano kritični roditelji često razvijaju probleme sa samopoštovanjem kako sazrijevaju.

To se može manifestirati kao sklonost pretjeranom kritiziranju samih sebe ili potkopavanju svojih postignuća i osobnih osobina. Posljedično, prihvaćanje komplimenata ili pohvala postaje im izazovno zbog nedostatka upoznavanja s takvim pozitivnim povratnim informacijama, kao što pokazuje studija objavljena u Journal of Experimental Social Psychology. Iz nepoznatih razloga, mišići im se nehotice grče.

Njihova reakcija je trenutna i instinktivna kada se vrata slučajno zalupe, zbog čega se prepadnu i skoče sa svog sjedala. Čak i najmanji dodir ili blizina nečije ruke izaziva trzanje, jer očekuju nelagodu. Samo povećanje glasnoće ili blago povišenje glasa izaziva trenutnu reakciju uzmicanja. Ovi suptilni odgovori otkrivaju njihovo pojačano stanje budnosti i osjetljivosti prema vanjskim podražajima. Pretjerane isprike za njih su uobičajena tendencija. Ako dijete stalno prima kritike i opomene, vjerojatno će razviti samopoimanje da je sklono griješiti i neprimjereno se ponašati, budući da će internalizirati ideju da je za sve ono krivo. Očigledna je njihova patološka potreba da traže odobravanje i ugađaju okolini.

Na temelju članka iz časopisa “Medical News Today”, pojedinci kojima je sreća drugih prioritet su oni koji ulažu zajedničke napore kako bi osigurali dobrobit onih u svojoj blizini, čak i ako to znači zanemarivanje vlastitih emocija. Uobičajena je želja pojedinaca da traže naklonost od drugih i nastoje unijeti sreću u svoje živote kao način dobivanja ljubavi. Međutim, pojedinci koji su iskusili izazovno odrastanje mogu otkriti da je njihova nepokolebljiva predanost ugađanje drugima djeluje kao zaštitna barijera protiv trajnog fizičkog i verbalnog maltretiranja.