Naš cijenjeni glumac Boris Komnenić prerano je preminuo u 64. godini života od posljedica komplikacija izazvanih koronavirusom. Nakon ovog nesretnog događaja, osebujni elementi njegovog prethodnog braka stavljeni su u prvi plan.

Zagrepčanka Rena Penanen u mladosti je sklopila brak s Borisom. Par je dočekao svog jedinog potomka, Niku, koja će im na kraju donijeti radost unučadi. Nakon što je poznati glumac preminuo tri godine prije, Rena je dala sljedeću izjavu:

  • Susret s pojedincem s tako izvanrednim karakteristikama iznimno je neuobičajena pojava u životu. Ova određena osoba utjelovljuje ne samo inteligenciju, talent i duhovitost, već također posjeduje inherentno zadivljujuću osobnost. Ove izvanredne osobine oduvijek su bile sastavni dio njegova bića. Tijekom svih godina, naš odnos je ostao prijateljski. Naša kći, zajedno sa svoje dvoje male djece, kao i moj sadašnji suprug i ja, gajimo duboku naklonost prema Borisu. Uznemirujuća vijest o njegovoj trenutnoj situaciji sve nas je duboko rastužila. Ponizno vas molimo za razumijevanje tijekom ovog izazovnog razdoblja, posebno u svjetlu goleme boli koju trenutno trpe Borisovi roditelji.

S obzirom na to da Boris Komnenić nije volio biti u središtu pozornosti, bilo je malo detalja o njegovom osobnom životu. Međutim, kada je govorio o svom neuspješnom braku, dijelio je sljedeće stajalište:

Raskid mog braka bio je uistinu veličanstven događaj, jer se razvod pokazao kao idealno rješenje. To je jedan od najljepših trenutaka u našem zajedničkom postojanju, budući da nam je dan kada smo se rastali donio neusporediv osjećaj jedinstva. Zajedno smo sudjelovali u divnom obroku, upuštajući se u razgovore koji su bili i puni strahopoštovanja i nebeski, a naša je veza ostala netaknuta. Iako je posao igrao ulogu u prekidu naše veze, on nije bio odlučujući faktor. Rene i meni nedostajalo je duboko razumijevanje jedno drugoga, a kako smo dublje ulazili u svoje identitete, otkrivali smo aspekte koji nisu bili u skladu s našim željama. Kako je jednom otkrio.

Nastavio je naglašavati poteškoće s kojima se susretao jer nije mogao provoditi vrijeme sa svojom kćeri tijekom tog razdoblja.

Poučavati je bilo je nemoguće usred ratnog meteža. Cijelo to burno razdoblje ostala je u Hrvatskoj s majkom. Nažalost, od početka rata nismo se mogli ponovno okupiti zbog zbunjujućih komplikacija oko viza. Međutim, nedavno ukidanje zahtjeva za vizu dalo nam je priliku da se redovito sastajemo. Zaista je zadivljujuće svjedočiti njenom rastu i transformaciji u zrelu osobu, koja sada ispunjava ulogu majke mojoj unuci Luciji. Nika, moja kći, pojavila se kao značajna prisutnost u mom životu, posvećena uzdizanju i vođenju na putu osobnog razvoja i napretka.

Neopisiv je opseg nedaća s kojima sam se suočio u tom razdoblju. Način na koji sam uspio uspostaviti bilo kakvu vezu ostaje zagonetka, a čak i tada, ažuriranja koja sam primio bila su oskudna, samo potvrđujući njihovu dobrobit. Najmučniji dio bila je ogromna neizvjesnost i činjenica da smo oboje ostali u nepoznatom. Bile su to kritične godine u životu moje kćeri, u kojima je moje prisustvo bilo odsutno, a to vrijeme nepovratno izgubljeno. Odlučan sam u svojoj odlučnosti da spriječim da se povijest ponovi s mojim unukom i optimističan sam u pogledu postizanja uspjeha u ovom nastojanju.

Unatoč tome što su bili razdvojeni pet godina, ispričao je specifičnosti njihovog prvog susreta s nasljednicom na nevjerojatno živopisan način.

Okupljanje je zapanjujuće nalikovalo susretu dviju osoba s dubokom povezanošću, ali bez familijarnosti. Zbog nepredviđenih okolnosti, naš susret dogodio se u Ljubljani umjesto u Hrvatskoj. Unatoč tome, svaka početna nelagoda brzo je nestala, jer neraskidiva krvna veza i naš izvanredni odnos nastavljaju pružati neprestani užitak i zadovoljstvo sve do ovog trenutka.