Kultni simbol koji krasi ulaz u ženski toalet, univerzalno poznat kao silueta ženske figure, krije zadivljujuće otkriće: njegova izvorna namjera nikada nije bila predstavljati haljinu. Dopustite mi da osvijetlim pravi značaj skriven unutar ovog široko priznatog amblema.

Tvrtka sa sjedištem u Arizoni iznijela je prijedlog za poboljšanje rodne ravnopravnosti u područjima u kojima obično dominiraju muškarci. Njihov prijedlog uključuje redizajn međunarodnog simbola za ženske zahode. Tania Katan, zagovornica ovog cilja, objašnjava da simbol trokuta koji se obično koristi za predstavljanje haljine na znaku ženskog zahoda nije izvorno namijenjen izravnom simboliziranju same haljine.

  • U snažnom prikazu, tvrtka je prenijela duboku poruku transformirajući haljinu u ogrtač na svom najnovijem natpisu. Ova simbolična gesta predstavlja ideju da žene posjeduju nevjerojatnu sposobnost da budu superjunakinje. Tvrtka naglašava nesretnu stvarnost da su žene često zanemarene, marginalizirane ili zanemarene u brojnim područjima, uključujući znanost, tehnologiju, umjetnost, matematiku, politiku, pa čak i u njihovim svakodnevnim iskustvima. Nadalje, tvrtka prepoznaje nesretnu istinu da se djevojke i žene koje pokazuju interes za znanost, tehnologiju, mehaniku i matematiku često nađu u manjini.

Kako prenosi Večernji.hr, kampanja ‘There never was a dress’ pokrenuta je kako bi potaknula razgovore o integraciji žena u sve profesionalne sfere. Ovo nastojanje ne samo da nastoji promicati ravnopravnost spolova, već se također bavi oštrim problemom ograničenih izgleda za posao u više sektora.

BONUS TEKST

Od davnina su ljekovita svojstva češnjaka prepoznata kao učinkovit prirodni lijek u borbi protiv virusa i prehlada. Osobito ga je važno uvrstiti u svoju svakodnevicu tijekom zimskih mjeseci kada vladaju virusne infekcije.

Opće je poznato da se naš imunološki sustav oslanja na sposobnost tijela da se obrani od utjecaja vanjskih elemenata kako bi se zaštitio od bolesti. Češnjak (Allium sativum) je moćan saveznik u tom pogledu. Češnjak, zeljasta biljka s podzemnom lukovicom i stabljikom visokom do jednog metra, pruža pravu zaštitu. Srećom, češnjak je u našim krajevima lako dostupan za konzumaciju tijekom cijele godine.

Opsežna znanstvena analiza potvrdila je da se češnjak sastoji od približno 200 moćnih spojeva, uglavnom koncentriranih u lukovici, iako se cvijet, stabljika i lišće također koriste u kulinarstvu. Češnjak se može pohvaliti bogatstvom esencijalnih nutrijenata, uključujući adenozin, alicin, aminokiseline, dijetalna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzime, vitalna ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor, i fosfora. Ovaj svestrani sastojak može se konzumirati i sirov i kuhan, a služi kao divan dodatak raznim jelima, a ujedno djeluje i kao prirodni konzervans za sprječavanje kvarenja hrane.

Stoljećima u prošlosti, Kinezi su češnjak koristili kao temelj za brojne ljekovite pripravke. Unutar naše tradicionalne prakse liječenja, češnjak ima cijenjeni status univerzalnog lijeka za mnoštvo bolesti.

Češnjak, svestrani sastojak, stekao je popularnost kao glavna namirnica u narodnoj kuhinji, služeći i kao jeftina opcija i kao oblik preventivne medicine. Među općom populacijom, češnjak se smatra lijekom za sve, koji ulijeva nepokolebljivo povjerenje. Tijekom povijesti, tijekom izbijanja bolesti kao što su tifus, kolera, kuga, dizenterija i gripa, češnjak se dosljedno preporučivao i koristio kao preventivno i kurativno sredstvo. Posljednjih godina razvijene su i tablete i kapsule s češnjakom za osobe koje možda ne cijene okus i miris svježeg češnjaka.