– Linda Evangelista se na svjetskoj modnoj sceni pojavila početkom 2000 godina. Njeno pojavljivanje je bilo pravi bum u to vrijeme, a koliko je samo bila dobra u svome poslu pokazuje i podatak da je dobila ponude i za snimanje na filmu, a okušala se i na glazbenom polju.

Rođena u brojnoj talijansko-kanadskoj obitelji u St. Catherines, neobičnom gradiću u blizini slapova Niagare u Kanadi, Linda Evangelista je na svijet došla 10. svibnja 1965. Čak iu mladosti, Linda je posjedovala zapanjujuću ljepotu, privlačeći pažnju izviđača tijekom njezine tinejdžerske godine dok je sudjelovala u regionalnom natjecanju ljepote – uobičajena putanja nadobudnih supermodela. Unatoč obećavajućem početku u industriji, Linda je gotovo napustila svoju karijeru modela nakon negativnog susreta u Japanu.

Tijekom radnog zadatka, došla je do kanadskog veleposlanstva i odmah je vraćena u domovinu nakon što je bila pod pritiskom da sudjeluje u golišavom fotografiranju. Ovaj ju je uznemirujući incident naposljetku naveo da potpuno prestane sudjelovati u svijetu manekenstva. Po završetku srednjoškolskog obrazovanja Lindina majka uspješno ju je nagovorila da ponovno razmisli o karijeri modela. Kao rezultat toga, ambiciozna mlada kanadska manekenka sklopila je ugovor s prestižnom njujorškom agencijom Elite. Godine 1984. donijela je životnu odluku da se preseli u Pariz, iako je trebalo dosta vremena da joj se ukažu unosne prilike.

Tek tri godine kasnije konačno je osigurala svoj inauguracijski angažman u Vogueu. Nakon toga, Lindin talent i privlačnost privukli su pozornost brojnih cijenjenih publikacija diljem svijeta, kao što su Harper’s Bazaar, Glamour, Elle i Rolling Stone. Linda je 1988. doživjela nevjerojatnu transformaciju koja ju je potaknula na još veća postignuća i etablirala kao jednu od najpoznatijih manekenki 90-ih.

Njezino prisustvo na naslovnici 100. izdanja Voguea 1992. pokazalo se ogromnim uspjehom, postavši najprodavanije izdanje časopisa dosad. Dok se 1998. godine odlučila povući iz manekenske industrije, vratila se ponovno krasivši naslovnicu Voguea 2001. godine. Poznata je rečenica po kojoj je poznata: „Odbijam ustati iz kreveta ako nemam 10.000 dolara. U dobi od 22 godine, Linda je 1987. godine stupila u brak s Jeraldom Marijem, cijenjenim voditeljem agencije Elite Model Agency. Međutim, njihov brak je došao kraju 1993. godine, što je dovelo do Lindinog povratka u Sjedinjene Države.

  • Tijekom snimanja susrela se s Kyleom McLachlanom, poznatim po ulozi u Seksu i gradu. Njihova romantična veza trajala je šest godina i kulminirala je zarukama, no nažalost, na kraju su se razišli. Nakon što je 1998. objavila da se povlači iz manekenske industrije, Linda se upustila u romantičnu vezu s francuskim nogometašem Fabienom Bartezom. Par je radosno podijelio vijest o trudnoći, ali tragično, Linda je doživjela spontani pobačaj tijekom šestog mjeseca.

Međutim, izdržljiva zvijezda s modnih pisti ponovno je pronašla nadu 2006., u dobi od 41 godine, kada je objavila svoju drugu trudnoću. Držeći u tajnosti identitet djetetova oca, Linda je željno iščekivala dolazak svog dragocjenog zamotuljka radosti. Napokon je 11. listopada na svijet došao Augustin Jakov Evanđelist, ispunivši Lindinu najdublju želju. Tek 2011. godine javno je otkriveno da je François-Henri Pinault biološki otac Augustina.

Tijekom druge polovice 2010-ih, Linda je donijela odluku smanjiti svoju uključenost u česta događanja i pojavljivanja na platformama društvenih medija. Međutim, 2021. godine otkrila je nesretan ishod kozmetičkog zahvata koji je nazvala “brutalnim unakaženjem”. Iako joj je ovaj incident donio ogromnu tugu, Linda se rijetko vratila u modnu industriju krasivši modnu pistu u rujnu 2022., obilježavajući početak Tjedna mode u New Yorku.