Seka Aleksić otkrila je da nikada neće zaboraviti mjesto u kojem je rođena i kuću u kojoj je odrasla. Iako je imao težak život, nikada nije zaboravio gdje je započela njegova karijera i tvrdi da svatko treba cijeniti ono što ima u životu, koliko god nam se to malo činilo.

Kada smo posjetili Sekinu rodnu kuću, svi susjedi su joj samo lijepe riječi, hvalili je i isticali da se izdigla iz blata i vlastitim trudom postigla ono što je danas. Komšije su nam ispričale kako je nijema majka Ibrima odgajala nju i brata u teškim uvjetima.Proveli su dosta vremena u staroj, trošnoj kući.

“Seka je u početku živio u sobi u školi s majkom i bratom, ali više nije tu. Tamo nisu imali ništa, čak ni peć za grijanje, čak ni kupaonicu. Morali su se kupati u školskom dvorištu, a spavali su na prostirkama. Cijela je obitelj bila više gladna nego sita. Onda im je susjed dao kuću za stanovanje, ali je i ona bila stara”, ispričao je jedan od susjeda.

“Iako nikad nisu imali novca, Seka je uvijek bila dobro raspoložena i s osmijehom na licu dočekivala komšije dok je prolazila ulicom. Svi su je u susjedstvu jako voljeli. Bila je odlična učenica u školi i kad god je imala priliku želio sam pjevati.Radujemo se vidjeti kako ste uspjeli u životu. Zaslužuje sve najbolje, baš kao i njegova majka, koja je Seku i njenog brata u teškim vremenima uspjela izvesti na pravi put”, zaključila je komšinica.

Seka je samo jedan od primjera koji trebamo slijediti, a to znači da nikada ne trebamo odustajati, pa makar to bilo i najteže u životu, jer nakon svake loše situacije dolazi bolja i ljepša.