Danas ćemo pisati o savjeti koji vam mogu pomoći da izgubite višak kilograma. Pisat ćemo o tome kako je Nebojša Dugalić uspio izgubiti čak 30 kilograma, a kako mu je to pošlo za rukom pogledajte u nastavku.

Nakon što se prije godinu i pol dana upustio u intenzivnu teretanu, Nebojša Dugalić, glumac i otac petero djece, doživio je potpunu transformaciju u svom životu.

Uz razne uspjehe, uspješno je skinuo tridesetak kilograma. Njegova predanost izgradnji mišića bila je toliko impresivna da njegovi treneri šaljivo primjećuju da sada dobiva više pohvala za svoju tjelesnu građu nego za svoje glumačke vještine. “Oduvijek sam imao namjeru da krenem na rigorozniji fitness režim, a kada sam upoznao Dušana i Batu, shvatio sam da tajming nije mogao biti savršeniji.

Prilikom naših susreta na revijama, moji kolege Srđan Timarov i Dejan Lutkić uvijek bi ih pohvalili. Prije početka snimanja serije “Obilježeni u reketu” Dragan Bjelogrlić preporučio mi je da vježbam u teretani, što sam ja objeručke prihvatila. U Žigosanu, lik koji tumačim mora utjeloviti čovjeka kojemu je na prvom mjestu zdravlje i vitalnost, koji odiše neizmjernom energijom i sposoban je riješiti svaki izazov. Istina, fizička čvrstoća postignuta pravilnim treningom vidljiva je na ekranu. Unutarnja energija koju emitira pojedinac također se transformira kada tijelo odiše snagom i čvrstoćom.

Ranije sam vjerovao da je trening jednostavan proces: donesite odluku, uključite se u neku tjelesnu aktivnost i doživite osjećaj pomlađivanja jer se toksini izbacuju kroz znoj i napor. Međutim, shvatio sam da amaterski pristup treninzima može predstavljati rizik za zdravlje. Bilo da se radi o prehrani ili posebnostima tijela svakog pojedinca, individualizirani pristup je ključan. Bilo je slučajeva u kojima bih se, nakon cijelog dana snimanja, upustio u nevjerojatno intenzivan trening i našao sam se dovoljno energičnim da nastavim snimati još cijeli dan. Ti bi treninzi često trajali tri sata ili čak i duže.

Nebojša je u prvih deset mjeseci kontinuiranog vježbanja uspio skinuti impresivnih trideset kilograma, a značajnu ulogu u njegovom putu mršavljenja odigrale su i prilagodbe prehrane.

Dušan Rajić prisjetio se prvog puta kada im se Nebojša pridružio, spomenuvši kako je Nebojša u početku spominjao do tri jaja za doručak, da bi ga iznenadila mogućnost da će na kraju pojesti i do deset.

Uvriježeno je nesporazum da su jaja štetna za zdravlje zbog sadržaja kolesterola. Međutim, važno je napomenuti da tijelo zapravo proizvodi više kolesterola na dnevnoj bazi nego što se nalazi u deset žumanjaka. Kolesterol prisutan u jajima je zapravo korisna vrsta, koja ima pozitivan učinak na razinu testosterona, što dovodi do poboljšanja i fizičkog i mentalnog blagostanja. Osobno sam uključio rutinu doručka koja uključuje deset jaja, ali bez kruha. Iznenađujuće, ova promjena zapravo je rezultirala povećanjem moje ukupne potrošnje. Kao rezultat toga, moje razine triglicerida u krvi, kao i razine hormona, minerala i vitamina su se poboljšale. Ovo poboljšanje se pretočilo u povećanu koncentraciju, energiju i snagu.

Prema Batinim riječima, on je primjer istinski fit muškarca na vrhuncu zdravlja. Cilj nije samo skinuti tridesetak kilograma i izdržati nelagodu, već učvrstiti cijelo tijelo. Nebojša je, naime, skinuo trideset pet kilograma sala, a istovremeno dobio pet kilograma mišića.