Proces starenja sasvim je prirodna pojava koju prolazi svaki čovjek, bez obzira na njegove želje. Naš fizički izgled i koža prolaze kroz značajne transformacije, ali postoji mnoštvo krema i tretmana posebno formuliranih za usporavanje napredovanja starenja.

Ako imate malo slobodnog vremena i želite sami napraviti svoju kremu protiv bora, nemojte više tražiti. Ova izvanredna formula je rješenje koje ste tražili. Izrada vlastite hidratantne kreme za lice iz temelja savršen je pristup održavanju zdravlja vaše kože.

Ova krema ne samo da daje hidrataciju i vraća koži ravnotežu, već također smanjuje pojavu bora i usporava proces starenja. Krema se ponosi korištenjem potpuno organskih i bezopasnih sastojaka, što je čini prikladnom opcijom za osobe s bilo kojim tipom kože. Unutar samo 7 dana mogu se primijetiti vidljiva poboljšanja, što ga čini privlačnim izborom za one kojima je dobrobit kože prioritet. Nadalje, formula za ovaj proizvod je i nekomplicirana i izuzetno učinkovita.

  • Za pripremu ove kreme uzmite jedan žumanjak i dvije žlice bademovog ulja. Po želji kao zamjena može poslužiti maslinovo ulje. Pomiješajte pola žlice kvalitetnog meda s dvije žličice medicinskog vazelina. Zagrijte vazelin dok se ne otopi, što bi trebalo trajati samo nekoliko minuta. Kad se otopi, maknite s vatre i umiješajte preostale sastojke: med, žumanjke i ulje. Temeljito izmiješajte sve sastojke dok se ne postigne konzistentna smjesa, pazite da nastavite miješati nekoliko minuta kako biste zajamčili potpunu jednoličnost. Kako biste osigurali svoju kupnju unaprijed, imate mogućnost unaprijed naručiti kutiju proizvoda. Iskoristite kremu koja vam je lako dostupna, jer će kutija od 50 ml biti dovoljna. Nanesite kremu na očišćenu kožu nježnim, umirujućim pokretima.

Za postizanje najboljih rezultata savjetuje se uklanjanje ostataka kreme vatom ili vlažnom maramicom za lice natopljenom mineralnom (kiselom) vodom nakon 30 minuta. Za maksimalno upijanje u kožu preporuča se nanijeti kremu na lice dva sata prije spavanja jer joj je potrebno više od sat vremena za potpuno upijanje. Kako biste optimizirali učinkovitost, kremu čuvajte u hladnjaku. Kako biste osigurali zadovoljstvo rezultatima, ponovno izmjerite nakon svake primjene.

Kako bi se spriječilo eventualno kvarenje, savjetuje se da kremu ne udvostručite odmah jer se sastoji isključivo od prirodnih sastojaka. Kako starimo, nailazimo na razne prepreke, a pojava bora na našoj koži jedna je od najmanje zabrinjavajućih. Iako postoje privremena rješenja za izglađivanje ovih bora, ostaje pitanje: trebamo li ih aktivno tražiti? Važno je napomenuti da bore mogu poslužiti kao pokazatelji značajnijih problema, poput osteoporoze. Nedavna studija koju je provelo sveučilište Yale utvrdila je vezu između dubljih bora i manje gustoće kostiju. Iako se studija fokusirala na malu skupinu od 100 žena u dobi od 40 do 50 godina, postoji jasna korelacija između prisutnosti bora i gustoće kostiju. Ova se povezanost potencijalno može pripisati smanjenju kolagena, tvari koja se nalazi i u kostima i u koži, kako starimo.

Rani pokazatelj bolesti srca, poznat kao Frankov znak, može se prepoznati po prisutnosti dijagonalnih bora na ušnim školjkama. Godine 1973. Sanders T. Frank napravio je revolucionarno opažanje i dokumentirao ovo značajno otkriće. Vjeruje se da su te bore rezultat suženih kapilara u ušnoj školjci, što ukazuje na pomak u njezinu cjelokupnom zdravlju. Ova pojava usporedna je s opažanjem sličnih promjena u krvnim žilama koje okružuju srce, često povezanih s hipertenzijom.

Vrijedno je napomenuti da žene koje imaju mlađi izgled imaju nižu razinu krvnog tlaka. Osim toga, istraživanje je pokazalo da osobe koje imaju dulji život imaju manje bora na području nadlaktice. Važno je priznati da stres može imati značajan utjecaj na nastanak bora. Kada su suočeni sa stresom, pojedinci često pokazuju sklonost skupljanju obrva, što na kraju može dovesti do stvaranja bora na čelu. Međutim, učinci stresa nadilaze puke vidljive znakove. Pretjerano oslobađanje hormona stresa može negativno utjecati na proizvodnju kolagena. Nadalje, pretjerana konzumacija šećera također može pridonijeti nastanku bora. Šećer se spaja s proteinima u tijelu, stvarajući zamršene veze koje aktivno razgrađuju kolagen i elastin, što u konačnici rezultira stvaranjem bora. Za pojedince koji se bore oduprijeti privlačnosti slatkih poslastica, preporučujemo da se odluče za voće, osobito šipak i mango, kao zdraviju alternativu.