Hrabri postupci odlučne žene koja se hrabro suočila s neumoljivom boli pokazali su sposobnosti samotne banane u borbi protiv glavobolje. Sit neučinkovitosti svojih uobičajenih lijekova i njihovog negativnog utjecaja na moj želudac, potražio sam alternativno rješenje za migrene koje su mi se ponavljale.

Srećom, moj susjed je spomenuo jedinstveni lijek koji uključuje bananu. Zaintrigiran, odlučio sam pokušati. Slijedeći njezin savjet, potrošila sam cijelu bananu, pazeći da ne bacim koru.

Umjesto toga sam ga stavila u hladnjak da se ohladi. Nakon što sam strpljivo čekao otprilike petnaest minuta, uzeo sam komadić ohlađene kore i udobno se smjestio u krevetu, dopuštajući hladnoći kore da mi umiri čelo. Postupno sam počeo osjećati lagano pulsiranje i pojačan osjećaj osjeta koji je postupno nestao. Prije nego što sam shvatio, umirujuća svojstva ove nekonvencionalne metode izazvala su stanje duboke opuštenosti, potpuno ublaživši moju glavobolju i omogućivši mi da mirno utonem u san.

“Toplo preporučujem da ga probate ako ikada osjetite da patite od glavobolje”, savjetovala je.

BONUS TEKST :

Pametni električar naletio je na vrijedan savjet: ako posao obavite dok uključujete bojler, možete očekivati ​​da će vam se račun za struju udvostručiti. Pitanje kada bojler troši najmanje električne energije, radi li stalno ili samo po potrebi, ostaje jedna od zbunjujućih misterija koja se čini nerazrješivom. Bez obzira na medij, bilo da se radi o internetskim forumima, društvenim mrežama ili raspravama uživo, postavljeno pitanje ostaje vječno aktualno, a konkretan odgovor nam i dalje izmiče. Postoje različita mišljenja o najučinkovitijem načinu korištenja bojlera.

Neki tvrde da je praktičnije ostaviti ga stalno uključenim jer zagrijava vodu samo kada je to potrebno, dok drugi smatraju da ga je bolje uključiti po potrebi. Istražimo što serviseri specijalizirani za ove uređaje imaju za reći o ovoj raspravi. Suprotno uvriježenom mišljenju, držanje bojlera uključenim cijelo vrijeme ne mora nužno rezultirati financijskim koristima. Optimalan pristup ovisi o veličini kućanstva.

Za pojedince ili parove, ekonomičnije je aktivirati bojler po potrebi. Međutim, većim kućanstvima bi moglo biti praktičnije da grijač vode neprekidno radi, jer će uvijek biti potrebe za toplom vodom. Namjena bojlera igra značajnu ulogu u određivanju učestalosti njegove uporabe. Ako se bojler koristi isključivo za tuširanje, logično bi bilo uključiti ga povremeno. Međutim, ako se radi o bojleru velikog kapaciteta koji služi i kuhinji i drugim prostorima, malo je vjerojatno da će se često deaktivirati.

Uključivanje samo kada je potrebno pokazuje se isplativijim pristupom, posebice kada se traže uštede i odabir pristupačnije tarife. Što se tiče produljenja životnog vijeka bojlera, majstor je jasno dao do znanja da nema problema sve dok svaka komponenta radi ispravno. Naglasio je da bojler radi neprekidno bez potrebe za odmorom, za razliku od čovjeka.

  • Za postizanje optimalnih rezultata, preporučljivo je podesiti termostat u rasponu od 55-60 stupnjeva. Važno je napomenuti da maksimalna postavka ne smije prelaziti 60 stupnjeva. Postavljanje termostata ispod 55 stupnjeva ne daje proporcionalne rezultate. Nasuprot tome, stalno postavljanje termostata na 90 stupnjeva rezultirat će povećanim nakupljanjem kamenca, osobito u područjima s tvrdom vodom.