– Vikendi su definitivno stvoreni da bi se čovjek odmorio, mada imamo jako veliki procenat osoba koje rade i tim danima. Međutim, svi oni koji odmaraju, vole da se opuste uz relaksirajuće teme, poput odlaska u prirodu, kafu sa prijateljima, a oni treće vole da istražuju zvijezde, i šta im to horoskop donosi u narednom periodu. 

Tamara Globa, vrlo utjecajna astrologinja iz Rusije, stekla je golemo priznanje i poštovanje unutar astrološke zajednice zbog svoje iznimne preciznosti u predviđanju budućih događaja. Kao rezultat toga, često se spominje kao pouzdana i cijenjena osoba na tom području.

Sa zadivljujućom razinom preciznosti, njezine astrološke prognoze mogu se pohvaliti iznimnom stopom točnosti. U prilogu su tri horoskopska znaka za koje je predvidjela golemu sreću tijekom mjeseca svibnja tekuće godine.

  • U nadolazećem razdoblju osobe rođene u astrološkom znaku Ovna dobit će jedinstvenu priliku da pokažu pojačanu hrabrost i odlučnost u preuzimanju kontrole nad vlastitim životom. Ključni aspekt leži u izravnom suočavanju sa strahovima, sprječavajući ih da postanu nadmoćni. Sada je idealan trenutak za prihvaćanje novih prepreka i usvajanje proaktivnih pristupa. Stavljanje snažnog naglaska na osobni razvoj uključuje i obilježavanje postignuća i izvlačenje vrijedne mudrosti iz izazovnih susreta. I dalje je imperativ podržati osjećaj samoposjedovanja i smirenosti, čak i kada smo suočeni s poteškoćama koje donose drugi.

Tijekom nadolazećeg mjeseca, osobe rođene u znaku Ovna mogu očekivati ​​vrijeme procvata u svojim profesionalnim nastojanjima. Mogu se veseliti uzbudljivim izgledima za timski rad i entuzijastično sudjelovanje u raznim projektima, što će u konačnici dovesti do ispoljavanja revolucionarnih koncepata i postavljanja pozornice za nadolazeća postignuća.

Vagama će u narednom razdoblju biti predstavljena brojna uzbudljiva otkrića i prilike za njegovanje odnosa. Polazak na putovanje može poslužiti kao katalizator za stvaranje novih veza i prijateljstava, stoga dopustite svom entuzijazmu da vas odvede na pravi put. Ako ste slučajno nevezani u ovom trenutku, bilo bi mudro odgoditi aktivno traženje romantičnog suputnika. Umjesto toga, usmjerite svoju energiju u profesionalne obveze i poticanje osobnog razvoja.

Uzimanje u obzir mogućnosti susreta s financijskim izazovima od iznimne je važnosti. Nadalje, imperativ je marljivo nadgledati dobrobit vaših dragih osoba i pružiti im osnovnu pomoć koja im je potrebna.

  • Tijekom mjeseca svibnja 2024. Djevice će svjedočiti pozitivnim promjenama u svojim financijskim okolnostima i razini ljubavi i podrške koju dobivaju od svojih bližnjih. Oni koji su se osjećali izolirano imat će priliku pronaći svog idealnog partnera.

BONUS TEKST:

Mliječna industrija u Srbiji ima bogatu povijest i ima značajnu poziciju kao drugi najvažniji segment unutar poljoprivrednog sektora. Svake godine proizvede se impresivna količina od milijardu i pol litara mlijeka, a po osobi se potroši oko 200 litara. Unatoč ovim hvalevrijednim brojkama, postoji hitna potreba za poticanjem rasta i napretka ove poljoprivredne domene. Od ukupne proizvodnje mlijeka, oko 850 milijuna litara otpada na mljekarsko-prerađivačke pogone, dok je preostali dio namijenjen proizvodnji u kućanstvima. Taj se višak zatim distribuira putem zelenih tržnica, izravne prodaje ugostiteljskim objektima te za osobnu potrošnju.

Angažiranjem lokalnih potencijala mali proizvođači koji otkupljuju mlijeko s obližnjih farmi imaju priliku značajno utjecati na rast ovog sektora. Mlekarski kombinat Bukovče d.o.o., uz potporu Europske unije (EU) kroz inicijativu EU PRO, nedavno je pokazao sposobnost uspješnog poslovanja i iskorištavanja lokalnih potencijala za razvoj.

Početkom 2016. obitelj Mihajlović, koja je vlasnica istoimene mljekare, svojom stručnošću, iskustvom i vizijom krenula je u proširenje svojih proizvodnih kapaciteta osnivanjem novog pogona u selu Bukovče u blizini Jagodine. .

Prema riječima Ljiljane Nešić, voditeljice financija u Mljekari Bukovče, cilj im je bio proširiti proizvodnju i opskrbiti stanovništvo svog kraja najkvalitetnijim vrhnjem i tradicionalnim punomasnim bijelim sirom, poznatim i kao sir ispod vrhnja. Zbog ograničenog prostora u paraćinskoj mljekari odlučili su zakupiti bivšu mljekaru u Bukovču i tamo pokrenuti proizvodnju. Ova se odluka pokazala povoljnom jer su imali svu potrebnu infrastrukturu na dohvat ruke. Uz to, mlijeko su nabavljali s lokalnih farmi, što je paraćinskim mljekarima poslužilo kao idealna dopuna.