– Vjerujemo da svi oni koji vjeruju u horoskop i zvijezde, da jedva čekaju kada će doći novi mjesec, da bi vidjeli kakva ih sreća tada očekuje. Na žlost, znakova je 12, tako da ne mogu baš svi biti pozitivni, jer imamo i onu drugu stranu sreće kojima slijeduje nekim od znakova. 

Kako se približava kraj prvih šest mjeseci godine, lipanjski horoskop za svaki horoskopski znak donosi val uzbudljivih iskustava. Kao što tradicija nalaže, mjesec počinje s utjecajem Blizanaca, usađujući u nas osjećaj užitka i vitalnosti. Naše misli pale radoznalošću, svježim idejama i žudnjom za značajnim vezama s drugima. Za uspješno snalaženje u obilju nepredviđenih okolnosti i nebeskih sila koje sprema lipanjska astrologija, imperativ je posjedovati okretnu i brzu energiju. Kako ulazimo u mjesec lipanj, dva značajna kozmička usklađivanja odvijaju se u nepokolebljivom znaku Bika, unatoč prevladavajućem utjecaju sezone Blizanaca.

Prvog dana u mjesecu, povoljan Jupiter formira snažnu vezu sa Sjevernim čvorom sudbine, usađujući u nas duboki osjećaj svrhe i čvrsto uvjerenje da je razvoj događaja u savršenom skladu s našim putem. Ubrzo nakon toga, intelektualni Merkur udružuje snage s nepredvidivim Uranom u Biku, izazivajući potencijal za senzacionalne naslove vijesti ili iznenadne provale sjaja. Ključno je ostati otvoren za neočekivano i svim srcem prihvatiti element iznenađenja.

Utjecaj ovih nebeskih sila dodatno je pojačan zadivljujućim Punim Mjesecom u Strijelcu, koji krasi nebo 3. lipnja. U ovoj gorljivoj mjesečevoj pojavi rasvijetljena je naša žudnja za ushićenjem, potičući nas da istražimo neistražena područja i težimo većim postignućima. Mjesec i Mars tvore skladan savez u Lavu, pojačavajući vatrenu bit ovog uzbudljivog trenutka, potičući nas da nepokolebljivo odlučno slijedimo svoje težnje. Prigrlite vlastitu sposobnost za osobni razvoj i iskoristite priliku da zajašete ovaj val motivacije.

Dok uranjamo u carstvo dinamične astrološke energije, važno je spomenuti da 5. lipnja Venera graciozno prelazi u živahnog i ekstravagantnog Lava, paleći strastvenu iskru u našim romantičnim životima, savršeno tempirana za početak ljeta. Sljedeća četiri mjeseca imat ćemo privilegiju iskusiti očaravajući utjecaj Venere dok ulazi retrogradno, zapaljujući zadivljujuću priču o ljetnoj ljubavi. Međutim, ključno je zadržati osjećaj opreza tijekom ovog razdoblja, jer se Venera upleće u nebeski ples s intenzivnim Plutonom i nježnim Jupiterom.

Moramo se oduprijeti privlačnosti pretjeranog trošenja, porivu da se uspoređujemo s drugima i iskušenju da s glavom uronimo u carstvo ljubavi. Kako budemo ulazili u sredinu mjeseca, našu nepodijeljenu pozornost će privući živa energija sezone Blizanaca, jer se Merkur i Flota harmonično poravnavaju sa Suncem 11. lipnja. Blizanci, kojima vlada Merkur, pružaju savršeno okruženje za komunikaciju i procvat znatiželje.

Pripremite se za društvenu ekstravagancu! Sezona završava snažnim Mladim Mjesecom u Blizancima 17. lipnja. Iskoristite ovaj trenutak da samouvjereno izrazite svoje želje svemiru, odagnavajući svaku sumnju u sebe koja se može pojaviti. Vjerujte svojoj intuiciji i zapamtite da se uvijek mogu napraviti prilagodbe dok putujete naprijed. Tamara Globa, poznata astrologinja iz Rusije, stekla je široko priznanje i divljenje unutar astrološke zajednice zbog svojih zapanjujuće točnih predviđanja budućih događaja, čime je učvrstila svoju reputaciju pouzdane i autoritativne osobe. Nalet hrabrosti i odlučnosti očekuje pojedince rođene u znaku Ovna u bliskoj budućnosti.

  • Preuzimanje kontrole nad vlastitom sudbinom je najvažnije, s potrebom da se izravno suočimo sa strahovima kako bismo ih spriječili da preplave i paraliziraju. Ovo je idealan trenutak za dobrodošlicu novim izazovima i poduzimanje proaktivnih koraka naprijed. Prepoznavanje postignuća i izvlačenje vrijednih lekcija iz nedaća ključni su za osobni razvoj. Održavanje pribranosti i samopouzdanja, čak i pred izazovima koje predstavljaju vanjske sile, od najveće je važnosti. Tijekom nadolazećeg mjeseca Ovnovi će doživjeti procvat u svojim profesionalnim nastojanjima, jer se otvaraju nove mogućnosti za suradnju i aktivno sudjelovanje u projektima.

Bit će ključno manifestirati ideje u stvarnost, postavljajući temelje za buduća postignuća. Što se tiče Vaga, nadolazeća faza će donijeti obilje novih otkrića i prilika za njegovanje prijateljstava. Polazak na putovanje može poslužiti kao katalizator za stvaranje novih veza i druženja, stoga dopustite svom entuzijazmu da vas vodi. Za one koji su u ovom trenutku bez romantičnog partnera, možda nije najzgodniji trenutak da ga aktivno traže.

Umjesto toga, bilo bi mudro usredotočiti se na profesionalne odgovornosti i osobni razvoj. Ključno je razmotriti sve moguće financijske prepreke koje se mogu pojaviti. Osim toga, od iznimne je važnosti pomno pratiti dobro-biti voljeni i pružiti ruku pomoći kada je to potrebno. U mjesecu travnju 2024. osobe u znaku Djevice mogu predvidjeti pozitivan razvoj svojih financijskih okolnosti, kao i povećanje naklonosti i podrške od svojih voljenih. Oni koji se možda osjećaju usamljeno imat će priliku pronaći svog idealnog suputnika.