Ako želite da vaš muž ostane sa vama u porođajnoj sali, prvo pročitajte šta kaže ovaj francuski ginekolog

Francuski ginekolog Michel Auden smatra da muškarcima nije mjesto u porođajnoj sali i da su oni glavni krivci što sve više žena ima carske rezove.

“Prisustvo anksioznih muškaraca tokom porođaja može učiniti ženu nervoznijom, što usporava proizvodnju oksitocina koji pomaže porodiljama. S obzirom na to da sam porođaj već pedeset godina, mislim da kako bih imala laku, brzu porođaja, najvažnije je da majka pored sebe ima samo jednu tihu, nenametljivu i iskusnu babicu – rekao je doktor.

Dodaje kako oksitocin, hormon ljubavi, pomaže ženi pri rađanju i zbližavanju s djetetom, ali naglašava i da blizina s muškarcem oslobađa i hormon sramežljivosti, što se događa kada je žena okružena ljudima, a moderni ljudi su . Narod. Tehnologija.

“Također treba napomenuti da mnogi muškarci dožive šok od tjelesnih tekućina izlučenih tijekom poroda, zbog čega često padaju u nesvijest i povraćaju, što otežava rad liječnika.”

Osim toga, žena više nije u stanju mentalno ući u takozvanu zonu rođenja, što potvrđuje teoriju da bi jači spol trebao čekati u čekaonici.

Dok budete hodali, zagovornici te ideje govorit će vam da muškarci moraju biti prisutni uz vas i da ste vi ta koja vas podržava i podržava. Osim toga, ističu da broj carskih rezova nije, kako kaže dr. Oden tvrdi da to nije zbog prisutnosti očeva, već zbog pretilosti i sve veće dobi porodilja.

Ugovorite sastanak sa svojom ženom

Pitanje jesu li muškarci pomoć ili smetnja u rađaonici dugo će ostati neodgovoreno, a na svakom budućem ocu je da odluči želi li prisustvovati porodu, ali samo ako rodilja i porodilja budući otac se slaže s tim. .

Šta vi mislite o ovome? Ostavite nam svoje komentare.