– U današnje vrijeme kada je inflacija naprosto podivljala, obični ljudi se trude da na svakom mogućem dijelu uštede koji cent. Mi danas govorimo o električnoj energiji, te na koji način osim jeftine struje možete da ostvarite neke uštede. Govorimo o veš mašini, koja naprosto zna da potroši struju kada to najmanje očekujete.

Imate li povjerenja u učinkovitost i pristupačnost programa koji trenutno koristite na svojoj perilici rublja? Velik dio populacije i dalje nije svjestan koji programi troše najmanje električne energije, a ova odluka može imati značajan utjecaj na vaše mjesečne troškove za električnu energiju. Kako bismo vam pomogli u uštedi novca, evo nekoliko jednostavnih savjeta: 1. Odabir odgovarajućeg programa Brojne perilice rublja nude niz programa za odabir, uključujući: Ovaj program je prilično impresivan.

Ključanje Dostupne opcije za korištenje s centrifugom su program bez centrifugiranja, kao i programi na 30 ili 60 stupnjeva, eko program i brzi program. Mnogi pojedinci, bilo u stisci s vremenom ili jednostavno u nedostatku vremena, odlučuju se za najbrži softver pod pretpostavkom da je najisplativiji zbog kraćeg trajanja. Ipak, ovo uvjerenje je neutemeljeno. Najpristupačnija opcija nije nužno i najbrži program. Paradoksalno, program koji radi najvećom brzinom zapravo troši najviše energije.

To je zbog potrebe stroja da brzo završi sve zadatke, što rezultira ubrzanim radom i povećanom potrošnjom energije. Zanimljivo je da ovaj program može na kraju iskoristiti više energije nego program koji traje dva sata. Odlučite se za obične ili ekološki prihvatljive programe. Kako biste smanjili troškove električne energije: Imate mogućnost odabira normalnih ili eko programa, a oba su dizajnirana za uštedu energije. Ovi programi pokreću stroj dulje, ali smanjenim intenzitetom. Osim toga, možete uštedjeti energiju pranjem odjeće na nižim temperaturama, poput 30 ili 40 stupnjeva, umjesto na višim temperaturama.

4. Smanjenje trajanja pretpranja Čin pretpranja je koristan samo kada se radi o izrazito prljavoj odjeći. Ako odjeća nije pretjerano zamrljana, postoji mogućnost ili izostaviti ili skratiti ovaj korak, što će rezultirati smanjenjem potrošnje energije. Dodatni načini za uštedu novca: 5 savjeta Kako biste optimizirali potrošnju energije, preporuča se pranje punog rublja u perilici rublja. To je zato što količina opranog rublja ne utječe značajno na potrošnju energije stroja. Pranjem svih strojeva možete maksimalno povećati učinkovitost svakog ciklusa i maksimalno iskoristiti potrošnju energije. Kako bi se osigurala optimalna učinkovitost, bitno je redovito održavati stroj. To uključuje njegovo održavanje u dobrom stanju i učinkovitosti.

  • Važno je dosljedno čistiti i filtere i bubanj. Kako biste uštedjeli energiju, preporučljivo je sušiti rublje na zraku kad god je to moguće, a ne koristiti stroj za sušenje, jer oni troše značajnu količinu energije. Smanjenje računa za struju možete postići pravilnim pranjem rublja. Odabir odgovarajućeg programa pranja, izbjegavanje nepotrebnog pretpranja i korištenje nižih temperatura ključne su mjere za maksimalnu energetsku učinkovitost. Primijenite ove preporuke kako biste uživali u smanjenim troškovima električne energije. Vrijedno je napomenuti da je u našem suvremenom društvu nepostojanje električne energije nezamislivo.

Električna energija igra vitalnu ulogu u našem svakodnevnom životu, olakšavajući zadatke kao što su rasvjeta, priprema i čuvanje hrane, zabava, grijanje ili hlađenje i napajanje raznih drugih uređaja na koje se oslanjamo. U posljednjih nekoliko godina došlo je do značajnog porasta globalne potrošnje električne energije, a opće je poznato da proizvodnja i distribucija električne energije imaju štetne učinke na okoliš. Kako biste optimizirali energetsku učinkovitost i produžili životni vijek vašeg hladnjaka, preporučljivo je da ga postavite dalje od uređaja koji emitiraju toplinu, kao što su štednjaci, i zaštitite ga od izravne sunčeve svjetlosti.

Osim toga, osigurajte minimalni razmak od 10 cm između stražnje strane hladnjaka i zida kako biste spriječili pregrijavanje koje može dovesti do povećane potrošnje električne energije. Također je važno suzdržati se od stavljanja vrućih ili toplih jela izravno u hladnjak, jer se preporučuje da se prethodno ohlade na sobnu temperaturu. Redovito odmrzavanje potrebno je kod hladnjaka sa zamrzivačem kako bi se osiguralo učinkovito hlađenje jer prisutnost leda otežava proces. Kada je riječ o uštedi struje i vode, korištenje perilice posuđa mijenja pravila. U usporedbi s ručnim pranjem posuđa, perilica posuđa može smanjiti potrošnju električne energije do 60%, a potrošnju vode do 85%.

Kako biste povećali učinkovitost, uključite perilicu samo kada je potpuno napunjena posuđem. Kako bi se osigurao optimalan rad i spriječilo nakupljanje kamenca na grijaćim površinama, važno je redovito kontrolirati i čistiti filtere i razinu soli u perilici rublja, kao i održavati čistoću unutrašnjosti perilice. Što se tiče uštede električne energije s perilicom i sušilicom rublja, morate imati na umu nekoliko ključnih savjeta. Prvo i najvažnije, važno je odabrati perilicu rublja koja odgovara vašim specifičnim potrebama pranja rublja. To osigurava da ne koristite prekomjernu energiju za manja opterećenja.

Osim toga, pranje punog bubnja rublja u jednom potezu puno je energetski učinkovitije od pranja dva dopola napunjena rublja. Povećanjem kapaciteta vaše perilice rublja možete smanjiti potrošnju energije. Drugi način uštede energije je korištenje programa pranja rublja s najnižom temperaturom vode koji i dalje učinkovito čisti vašu odjeću. Zahvaljujući napretku u deterdžentima za pranje rublja, niže temperature pranja još uvijek mogu učinkovito ukloniti prljavštinu i mrlje. Konačno, ako je moguće, pokušajte potpuno izbjeći korištenje sušilica i odlučite se za sušenje odjeće na zraku. Ova prirodna metoda ne samo da štedi električnu energiju, već pomaže produžiti životni vijek vaših odjevnih predmeta.