Mislite li da je Šabanova penzija od 5.420 eura dovoljna? Samo ja znam koliko mi je teško! ”

Smrt Šabana Šalića prije dvije godine privukla je pažnju onih koji su ga poznavali. Niko nije mogao vjerovati da je pokojni pjevač ovako preminuo, a tuguje i dan-danas.

Njegovoj sahrani prisustvovalo je oko 7.000 ljudi, uključujući brojne javne ličnosti. Šabanov vanbračni sin Robert privukao je veliku pažnju na sahrani, a kasnije se posvađao sa Šabanovom udovicom.

Ipak, mislila je da je on ovdje da preuzme dio Šabanove ostavštine i odmah je reagovala. Sav novac sa njegovog bankovnog računa prebacila je na svoj.

Rekla je da je morala da plati ogromne honorare za sve koncerte koje je Šaban zakazao unapred, a neki od njenih ugovora su propali, pa je ostao bez novca. Ljudi su to naravno preuveličali i na kraju je Goca zvučala kao potraživač!

 

Ona se oglasila i rekla da su to laži, da je on volio da pjeva i radi i da bi odlaskom u penziju um’ro iako bi bio živ. Ona je istakla da je bilo dosta dugova za koje nije znala, i dosta novca koje je trebala da vrati za sve one zakazane nastupe za koje su uzeli pola novca kako to rade pjevači da se osiguraju.

On je uplaćivao u Austriji kako saznajemo sebi penziono i sada ona ima preko 5 hiljada eura penziju koja joj navodno kako saznajemo od izvora bliskih ovog porodici nije dovoljna.Ona jeste navikla da živi na visokoj nozi, a sada joj je to malo teže bez njega.