Željko Mitrović, vlasnik Pink Media Grupe i osnivač PR-DC-a, praktično je završio potrebnu obuku za upravljanje IKA dronom. Da pojasnimo, Mitrović je uz pomoć simulatora izvršio simulirani let bespilotnom letjelicom iznad Beograda i izvršio postavljeni zadatak.

Prema riječima Željka Mitrovića, praktičnost i lakoća rukovanja IKA dronovima su neosporni. Uz samo kratku sesiju treninga u trajanju od nekoliko minuta, uspio je uspješno pilotirati dronom iznad raznih područja Beograda, pogodivši željenu metu. Ovo postignuće postignuto je pomoću simulatora, uređaja za obuku koji omogućuje upravljanje dronom. Osvrćući se na uspješnost misije, Željko Mitrović je rekao da to nije bio zahtjevan zadatak, iako mu je treći ili četvrti put da upravlja kontrolerom. Korišteni univerzalni upravljač ima sposobnost upravljanja kamikaza dronom, bombarderom ili čak rojem dronova, što ga čini svestranim daljinskim upravljačem koji je kompatibilan sa svim našim modelima dronova.

Danas je predstavljen vrhunski trenažer ili simulator dizajniran za pomoć korisnicima bespilotnih letjelica u vojnoj i civilnoj industriji. Ovaj inovativni alat omogućuje korisnicima da iskuse simulirano okruženje prije leta svojim stvarnim dronovima. Simulator pruža nevjerojatno realistično iskustvo koje točno odražava stvarne situacije u zraku. Željko Mitrović, programer, objasnio je da su čak simulirali cijeli grad, uključujući i prelazak rijeke od udaljene točke na Savi do Kalemegdana. Tijekom simulacije naišli su na skriveni tenk i protuzračni sustav koji su uspješno neutralizirali. Ovaj će se simulator nedvojbeno pokazati neprocjenjivim za buduće korisnike dronova, omogućujući im da steknu dragocjeno iskustvo i izbjegnu nesreće prije nego što svoje dronove podignu u nebo. Mitrović je nadalje naglasio važnost obuke na simulatoru prije letenja, čime se osigurava da korisnici imaju potrebne vještine i samopouzdanje za sigurno upravljanje svojim dronovima. Miloš iz PR-DC Petrašinović dodao je kako je nekima možda potrebno samo nekoliko minuta obuke, drugima će možda trebati nekoliko tjedana da u potpunosti savladaju umijeće upravljanja dronom.

Softver koji je razvio PR-DC jedno je od njihovih najznačajnijih postignuća. Od svog početka do završetka, ovaj softver u potpunosti pripada timu PR-DC-a, obuhvaćajući i kontroler i simulaciju. Funkcionira kao pravi autopilot, sposoban upravljati virtualnom letjelicom unutar simuliranog okruženja, učinkovito oponašajući operacije vrhunske bespilotne letjelice. Prema Petrašinovićevim riječima, ovo postignuće ima iznimnu vrijednost jer kupcima omogućuje kupnju velikog broja dronova, a istovremeno može osposobiti jednak broj operatera. Ovaj napredak predstavlja značajan korak naprijed, a cijeli tim je jako ponosan na činjenicu da znatan broj pojedinaca sada može dobiti sveobuhvatnu obuku o korištenju svemirskih letjelica.

Željko Mitrović je naglasio da su parametri u virtualnoj simulaciji preslikani onima iz stvarnih situacija. Ova platforma za obuku omogućuje korisnicima dronova PR-DC da se uključe u praktične letove, učinkovito simulirajući iskustvo prije polijetanja i jamčeći uspjeh misije. Mitrović je na Instagramu podijelio svoj trijumf, ističući činjenicu da su sve varijable u virtualnoj simulaciji savršeno usklađene s onima koje se susreću u stvarnom letu.