Kolinda Grabar-Kitarović, bivša predsjednica Hrvatske, zapaženo se pojavila u Hrvatskom saboru, plijenivši pažnju svih svojim modnim odabirom. Opće je poznato da je od završetka predsjedničkog mandata bila usredotočena na poboljšanje svog izgleda, a svoje najnovije modne odluke ponosno je pokazala u zadivljujućoj haljini.

Haljina koju je dizajnirala Edelin Li zelena je haljina do koljena koja lijepo ističe struk i ističe poprsje. S cijenom od otprilike 1000 eura, to je zapanjujuća kreacija. Zanimljivo je da je britanska princeza Kate Middleton viđena upravo u ovoj haljini 2022. godine.

Haljina, ukrašena stegnutim strukom, skromnim dekolteom i elegantnim vezanjem rukava, bez muke je zaokupila pozornost istaknutih žena u javnoj sferi, od članova kraljevske obitelji do bivših šefova država. Očito je da određeni odjevni predmeti imaju sposobnost jednako graciozno nadopuniti različite tipove tijela. To potvrđuju i Kate Middleton, poznata po svom atletskom stasu, i Kolinda, čije raskošne obline odražavaju klasični oblik pješčanog sata.

Odabravši liposukcijsku dijetu, bivša predsjednica Hrvatske donijela je mudru odluku da brzo eliminira neželjene masne zalihe. Ova dijeta ima sličnosti s dijetom koja se temelji na proteinima, budući da uključuje unos većih količina masti i proteina uz smanjenje unosa ugljikohidrata. Nadalje, dijeta uključuje posebne dodatke za promicanje zdravijeg mršavljenja i smanjenje opterećenja tijela.

BONUS TEKST

Kolinda Grabar-Kitarović, bivša predsjednica Republike Hrvatske, u srijedu je nastupila na konstituirajućoj sjednici 11. saziva Hrvatskog sabora.

Ušavši u Sabor, bivša predsjednica plijenila je pozornost svojim ulaskom, odjevena u haljinu do koljena u živoj zelenoj nijansi, stegnutu u struku elegantnim remenom. Kombinaciju su upotpunile visoke potpetice i sjajna torbica, a sve pomno odabrano kako bi dalo dojam. Kolindin modni smisao nedvojbeno se transformirao i rastao tijekom godina, a njezino oštro oko za važne modne trendove vidljivo je u posljednje vrijeme.

Inspirirajući se Kate Middleton, koja je odjenula istu haljinu koju trenutno nosi bivša predsjednica, naša je protagonistica došla na ideju za ovaj zanosni outfit. Ova je haljina posljednji put viđena prije dvije godine kada je Kate Middleton uručila nagradu Elizabeth II Saulu Nashu, koji je na tom događaju proglašen najboljim britanskim dizajnerom.

Na službenoj stranici brenda Edeline Lee stoji kako haljina koju su nosile Kolinda i princeza od Walesa ima cijenu od 764 eura. Podrijetlom iz Rijeke, Hrvatska, Kolinda Grabar-Kitarović ostvarila je zapaženu karijeru političarke i diplomatkinje. Od 2015. do 2020. bila je predsjednica Republike Hrvatske, a od 2005. do početka 2008. obnašala je dužnost ministrice vanjskih poslova i europskih integracija.

Od 2008. do 2011. obnašala je dužnost veleposlanice Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama. Nakon veleposlaništva u srpnju 2011. preuzela je dužnost pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju. U drugom krugu predsjedničkih izbora 11. siječnja 2015. uspješno je izabrana za predsjednicu Republike Hrvatske. Svečanost inauguracije održana je 15. veljače na Trgu svetog Marka u Zagrebu, gdje je postala prva hrvatska predsjednica. Dana 19. veljače u ponoć službeno je preuzela predsjedničke dužnosti od svog prethodnika Ive Josipovića.

Iste godine kada joj je 2020. istekao predsjednički mandat, uspješno je izabrana za članicu Međunarodnog olimpijskog odbora. Kolinda Grabar potječe s Grobinšćine i s očeve i s majčine strane. Ljubomir i Marija, njezini djed i baka po ocu, podrijetlom su iz Martinova Sela kraj Rječine. Oni, zajedno s Kolindinim ocem Brankom, nisu bili politički opredijeljeni. No, njezin djed po majci, Viktor Matejčić iz Jelenja, bio je član Hrvatske seljačke stranke. Nakon tragičnih događaja “Krvave nedjelje” 12. srpnja 1942., kada su talijanski vojnici u Podhumu na Grobničkom polju smrtno strijeljali 108 muškaraca, a žene i djecu zatočili u logore, pridružio se antifašističkom pokretu.

U borbama protiv Nijemaca za Rijeku u proljeće 1945. teško je ranjen sudjelujući u zauzimanju vojarne Sveta Katarina. Nažalost, od zadobivenih ozljeda preminuo je u šezdesetoj godini života. Njegova supruga Ivanka Matejčić, podrijetlom iz starog grada Grobnika, zahvaljujući intervenciji svećenika pošteđena je strijeljanja te je potom poslana u logor u Trstu. Kitarović je u svojoj biografiji objavljenoj u Večernjem listu istaknula da su njezini djed i baka po majci, iako su bili u narodnooslobodilačkom pokretu, bili oštri protivnici komunizma i vjerni katolici. Usadili su joj duboko domoljublje i duboko razumijevanje hrvatske povijesti.