– U posljednjih par mjeseci što se tiče same estrade, konstantno imamo samo razvode brakove. Zadnji u nizu je od Dženana Lončarevića, koji do sada uopšte nije pokazivao svoju suprugu u medijima, a koja je inače iz Prijepolja,. Ispostavilo se da ima ljubavnicu u Beogradu, kojoj je čak i stan kupio.

Medije je potresla šokantna vijest o razvodu Dženana Lončarevića i njegove supruge Samire, koja je izazvala veliku pomutnju.

Upravo u ovom slučaju, naša ekipa je posetila rodnu kuću pevačice u Prijepolju. Po dolasku smo otkrili da je rezidencija porodice Lončarević ograđena širokim barijerama sa svih strana.

Po dolasku dočekuje se gvozdena kapija, a ispred ulaza uredno raspoređeni bicikli. Roletne su zatvorene, dodajući prizor misterije. Dok ulazimo u prostore, dvorište nam plijeni pažnju obiljem cipela, stolova i mnoštvom automobila koji pune parking. Po dolasku u njihovu rezidenciju naišli smo na prve komšije koje su bile zatečene i zaprepaštene neočekivanom viješću o razvodu para.

Ljubica, majka Dženana, pokušava da se izbori sa situacijom koju je stvorio njen sin. Svaki dan je obuzeta tugom i tugom, jer je uspostavila duboku vezu sa svojom snahom Samirom. Srce mi se slama kada vidim koliko je to uzelo Samiru, posebno s obzirom na njenu nedavnu tešku operaciju pluća. Iako su im djeca divna, osjećam da je Samira u posljednje vrijeme loše raspoložena. Dženan se možda neumorno borio za svoju muziku, ali kao osoba mu nedostaje. Ovaj osjećaj odjekuju svi u susjedstvu otkako su se pojavile vijesti o njegovom dvostrukom životu. Vijest nam je podijelio jedan komšija, a ubrzo potom i drugi nam je to potvrdio.

  • Vijest o njihovom razvodu potpuno nas je zaprepastila. Teško je riječima opisati koliko smo visoko mislili o njima. Činilo se da je njihova porodica oličenje harmonije, čineći ovo otkriće još šokantnijim. Trenutno ovdje živi Samira sa svoje dvoje divne djece i Dženanovom majkom. Iako bi ga posjećivao svake druge sedmice, provodio vrijeme s njima, niko nije mogao posumnjati na bilo kakav temeljni problem unutar granica njihovog doma. Samira je zaposlena u sudu, kao i njena majka, i oboje su vrlo cijenjeni članovi naše zajednice. Otkriće da je godinama živio sa drugom ženom bilo je za nas potpuni šok. To je bilo nešto što nikada nismo mogli ni zamisliti – ispričao je jedan od naših komšija.

Primijetilo nam se da se pjevač Dženan Lončarević trenutno razvodi nakon četvrt vijeka braka sa Samirom, sa kojom dijeli dvoje djece. Prema pisanju raznih medija, pevačica već 15 godina živi u Beogradu sa drugom ženom. U stvari, čak je kupio i stan na njeno ime u naselju Zvezdara.

U pratnji Kurira, naša reporterka Teodora Borozan nedavno je posjetila naselje u kojem živi Dženan uz novoizabranog funkcionera.

Dok je većina komšija bila nezainteresovana za snimanje, neidentifikovana starija žena tvrdi da pevačica često dolazi u posete sa svojim partnerom i vešto skriva njihovo dete od očiju javnosti.

Istinitost ove izjave, bilo da se radi o samo nagađanju ili o stvarnoj činjenici, tek treba da se utvrdi.

BONUS VIJEST:

U trošnoj kući u Draževcu, Aleksandrini jedini pratioci na ovom svetu su napušteni psi i mačke. Njena nepokolebljiva odanost usmjerena je prema ovim životinjama, jer je cijeli svoj život posvetila njihovoj dobrobiti. Uslovi u kojima borave su bezdani, lišeni čak ni najosnovnijih potrepština za ljude i životinje, poput struje i tekuće vode. Uprkos teškim okolnostima, Aleksandra je dovoljno srećna da ima ljubazne osobe koje joj pružaju ruku pomoći. Međutim, njihova pomoć je užasno kratka. Neosporna je istina da samo ljudi zaslužuju da izdrže takve teškoće, a ne nevina stvorenja poput ovih životinja.

Pre nekoliko godina sam doneo odluku da napustim Beograd i kupim kuću u Debeljači za zbrinjavanje napuštenih pasa i mačaka. Uprkos mojim naporima, komšije nisu dale podršku mojim nastojanjima. Kao rezultat toga, trenutno se nalazim u Draževcu, u privremenom smeštaju jedne velikodušne žene, sa 65 pasa i 28 mačaka.

Nažalost, životna situacija ovdje je manje nego idealna, jer nemam ni zasebnu sobu za sebe. Jedina dostupna soba je u prizemlju, dok su mačke smještene na spratu. Kako bih ovim životinjama omogućio bolji dom, aktivno pokušavam prodati svoju kuću u Debeljači kako bih osigurao učešće za što pogodniji životni prostor. U idealnom slučaju, želio bih pronaći nešto u ovoj oblasti. Međutim, potrebna mi je finansijska pomoć da to omogućim. U blizini se mogu nalaziti napuštene kuće koje bi mogle biti potencijalne opcije. Ne tražim puno, jer nemam koga naslijediti od mene osim mojih voljenih životinja. Ovakvu situaciju deli i Aleksandra, osnivač udruženja za zaštitu životinja Caca. Ne samo da ima odgovornost da hrani životinje koje je usvojila, već se i brine za one koje su drugi napustili na njenom pragu.

– Sa mesečnim primanjima od 9.500 dinara od socijalne pomoći, oslanjam se na ljubaznost saosećajnih pojedinaca koji velikodušno obezbeđuju hranu za život životinja. Svaki dan mi je potrebno 20 kg hrane za pse i 2 kg hrane za mačke, ukupno 600 kg i 60 kg svakog mjeseca. Na svu sreću, komšije nam pomažu u vodosnabdijevanju. Međutim, psi su stalno zatvoreni u kući, što je uznemirujuće. Zbog nepostojanja ograde na imanju i prisustva stoke u blizini, ne mogu ih pustiti. Imam nekoliko panela iz Debeljače koje sam nabavio, ali mi treba pomoć oko podizanja male ograde za pse. Aleksandra se zahvaljuje osoblju obezbeđenja u okruženju i neposrednoj podršci koju je dobila po dolasku.

Nadalje, napominje da veterinarski troškovi nisu beznačajni, pored troškova hrane.

U mojoj kolekciji očnjaka ima preko 20 starijih od 12 godina. U okviru ove grupe troje boluje od epilepsije, dva su invalida, a jedan je opterećen teškim artritisom. Trenutno sam se našao u situaciji da veterinar očekuje isplatu. Stoga, kad god velikodušan pojedinac ponudi donaciju, ja doprinosim koliko god mogu.