Mi se u nastavku našeg današnjega članka malo bavimo sa domaćom estradom, i nekim pjevačicama o kojima se baš toliko i ne govori u medijima. Neke od njih, kada se udaju, skoro zapostave svoju karijeru, a jedna koja je pošla tim putem je i popularna Biljana Šećivanović. Slijedi i priča o njoj.

Prošle su dvije i po godine otkako je Biljana Sečivanović izmijenila zavjete sa svojim dugogodišnjim partnerom Aleksandrom Nedićem i rekla odlučno “da”. Sada živi sretnim životom, živi životom iz bajke sa svojim mužem i sinom Metaijijem. Ipak, ispod svakog njenog osmijeha krije se duboka tuga.

  • Biljana Sečivanović je jednom prilikom ispričala da je u nekim trenucima svog života doživljavala veliku bol i teškoće. Čvrsto vjeruje da ljubav nadilazi vrijeme i godine, a ako dođe vrijeme da se odluči na brak, učinit će to bez ikakvih vanjskih utjecaja i straha od negativnih komentara. Villa je rekla kako društvo nema pravo govoriti ženama ove dobi što bi trebale, a što ne trebale raditi, uključujući i nošenje vjenčanice. U prošlosti nije imala namjeru odjenuti bijelu haljinu, čak ni u trenucima duboke ljubavi.

Harmonikaš koji je s njom dijelio pozornicu razbuktao je u njoj strast prema glazbi i započela je njezina karijera. Taj je muškarac bio i njezina prva ljubav, duboka i vrijedna ljubav koja je na kraju prerasla u romantičnu vezu. Dok je on služio vojsku, ona je željno iščekivala njegov povratak i redovno je dolazila u Zaječar da mu pravi društvo. Naša ljubav jedno za drugo je beskrajna. Nažalost, njegovi roditelji nisu odobravali moju pjevačku karijeru, unatoč našem planiranom angažmanu. Upravo tako, naša veza je nakon tri godine prekinuta.

Iskustvo je bilo vrlo izazovno i natjeralo me da dugo plačem. Proces ozdravljenja je bio težak, ali na kraju sam se zakleo da ću prestati bezuvjetno voljeti. Odlučila sam ostaviti dio sebe otvorenim za mogućnost izlaza. Tijekom boravka u Austriji pronašla sam novu ljubav. Zanimljivo, ta je osoba bila i članica benda, točnije klavijaturist Bojan-Biliana otkrio je tada.

Život Biljane Sečivanović bio je niz obrata i obrata. Vrlo je uporna u ljubavi, no nažalost, njezine prošle veze nisu uspjele. Imaju snove o osnivanju obitelji, ali unatoč naporima ne mogu zatrudnjeti. Biliana je morala na operaciju jajnika i maternice, što je rezultiralo brojnim komplikacijama. Na kraju je donijela tešku odluku da ga pusti i kaže mu da nađe nekoga tko bi mu mogao dati sina. Nakon devet zajedničkih godina razišli su se. Ginekolog joj je savjetovao da pronađe novog partnera. Kad je prestala uzimati lijekove i osjećala se emocionalno iscrpljeno, neočekivano je upoznala čovjeka koji nije bio uključen u glazbenu industriju. Na njezino iznenađenje, zatrudnjela je s njim. Biliana je neprestano plakala i pitala ju kako se to moglo dogoditi. Nije mogla roditi sina čovjeku kojeg je voljela i željela, a sada je bila trudna s djetetom drugog muškarca.

Pjevačica je otkrila da je doživjela duboku tugu dok je nastavila suradnju s Bojanovim bendom. Bilo je to izazovno vrijeme za nju, a kada je konačno skupila hrabrosti i rekla im da odlazi zbog trudnoće, Bojanova reakcija bila je toliko burna da je pao sa stolca.

Biljana Sečivanović imala je bolan životni put. Unatoč izazovima, ustrajala je. Cijelu trudnoću morala je biti na hormonima, a zbog prethodne operacije grlića maternice nije mogla napraviti serklažu. Unatoč tome, nastavila je raditi do sedmog mjeseca, čak je nosila i štikle od deset centimetara. Za to vrijeme bratić Nikolaj borio se s teškom bolešću, dok je njegova sestra morala na operaciju kralježnice nakon što je spavala na stolici uz bolnički krevet. Povrh toga, Biliana se morala brinuti za svoje voljeno dijete, koje je već proživljavalo nepodnošljive bolove.

Kako se približavao njezin osmi mjesec, zakonski se morala vratiti u Austriju i živjeti u blizini bolnice u kojoj je trebala roditi. Kada je saznala da će roditi dječaka, nazvala ga je Mateja po Nikolajevom prijatelju. U devetom mjesecu Biliana je sama krečila stan uz pomoć bivše Eboyane. U to su vrijeme njezini roditelji kontaktirali Boyanu, a da je nisu obavijestili izravno o Nikolaijevoj smrti. Moji jauci odjekivali su cijelim susjedstvom, ispunjavajući zrak mojom boli. Nadam se da će preživjeti i nadam se da ću imati priliku posjetiti ga i upoznati njegovu braću i sestre. Međutim, te sam noći osjetila jaku bol i rodila sam svoje dijete. Sljedećeg jutra, kad sam im rekla za svoje rođenje, pogrebna povorka je već bila krenula.

Moje nade i snovi za moju djecu raspršeni su, kao i oni koje sam voljela. Njegov rođendan ne možemo proslaviti kako treba bez glazbe ili bilo kakve vesele atmosfere. Odmah po povratku iz Austrije hodočastila sam na groblje, povela sam i Mateja da ga Nikola vidi i na nebu. U to je vrijeme i mojoj sestri dijagnosticiran rak. Suočava se s teškom odlukom – hoće li se ponovno susresti s jednim od svoje djece u zagrobnom životu ili će ostati ovdje s drugim. Dao sam joj svečano obećanje:

  • “Neću dopustiti da umreš od ove bolesti.” Odbijamo dopustiti da nas tuga proguta i pretvaramo se da je sve normalno. Oni koji nisu doživjeli ovakvu tragediju ne mogu shvatiti dubinu naše boli, jer je sama Biliana otkrila da je bolovala od raka dojke dok se natjecala u Zezda Grandu. Unatoč tome, jako se trudila sakriti svoje osobne previranja na pozornici, osiguravajući da nitko ne svjedoči njezinoj najvećoj borbi u životu.