– Poćetkom 2000-tih, na MTV sse pojavila Jennifer Lopez, koaj je definitivno zaludila cijeli svijet sa svojim pjesmama. Nakon toga kreće i sa glumom, i može se komotno reći kako joj baš sve ide od ruke.

Od kada je Dženifer Lopez obnovila vezu sa Benom Aflekom, mediji su zaokupljeni svakim njihovim potezom. Svjetlo pažnje na njihovu ljubavnu priču zasjenilo je njenu slavnu karijeru, gurnuvši je na marginu. Iako kruže glasine da se njen brak sa Aflekom bliži kraju, pevačica nastavlja da javno prikazuje svoju vezu sa suprugom i žestoko demantuje te spekulacije.

  • Razmišljajući o romantičnoj istoriji Džej Lo, postaje evidentno da je njena lepota bila više teret nego dar, jer je nailazila na nesreću u svojim odnosima sa muškarcima. Mnogi vjeruju da su na njenu emocionalnu zrelost na neki način uticala određena uvjerenja koja je nosila sa sobom od kuće.

Dženifer je odrasla uz stroge roditelje koji su je često podsećali da ne puši ili da se promiskuitetno ponaša. Uprkos majčinom zanimanju kao vaspitačica u vrtiću i očevoj stručnosti u informatici, Dženifer je gajila duboku strast prema umetnosti i čeznula je za izvanrednim postojanjem ispunjenim slavom. Od malih nogu težila je pevanju, plesu, glumi i na kraju da postigne slavu.

  • Osiguravanje mjesta u prestižnom plesnom studiju na Menhetnu u mladosti od 17 godina označilo je značajnu prekretnicu za Dženifer. Međutim, 1991. godine doživjela je svoj prelomni trenutak kada je izabrana za plesačicu za renomirani američki TV show “In Living Color”. Iako se povremeno bavila pojavljivanjem u filmovima i na televiziji, tek nakon objavljivanja biografskog filma o pokojnoj latinoameričkoj pjevačici Seleni iz 1997., koji je dijelio isti naslov, J.Lo je zaista postala slavna. U stvari, ušla je u istoriju kao prva latino glumica koja je zaradila ogroman milion dolara za jednu ulogu. Od tada je krasila filmsko platno u brojnim filmovima visokog profila, kao što su Anakonda, Planer vjenčanja, Hustlers i Udaj se za mene.

Uprkos želji da zadrži svoje muzičke korene, Dženifer je krajem 90-ih imala prijatelja koji joj je pomogao da dogovori sastanak sa Tomijem Motolom, predsednikom Sony Recordsa u to vreme. Nakon što je bio impresioniran njenim demo-om, Mottola ju je potpisao i ona je krenula sa stvaranjem svog prvog albuma, On The 6, 1998. Ovaj debi album je postigao platinasti status u Sjedinjenim Državama ubrzo nakon objavljivanja. Jennifer je brzo postala slavna, etablirajući se kao jedna od najpoznatijih svjetskih pjevačica, poznata po svojim izuzetnim vokalnim sposobnostima i zadivljujućim plesnim vještinama.

  • Tokom svoje karijere, pevačica je bila romantično povezana sa brojnim poznatim glumcima. Međutim, njeno početno dugoročno partnerstvo bilo je sa Davidom Cruiseom, a njihova veza trajala je do sredine 90-ih. Nakon kratkog braka s konobarom Ojani Noahom i burne veze s producentom Seanom Combsom, Jennifer je pronašla stabilnost sa svojim bivšim pomoćnim plesačem Chrisom Juddom. Od septembra 2001. do januara 2003. Chris i Jennifer su bili u braku, ali ubrzo nakon što je njihov razvod okončan, pjevačica je započela vezu sa Benom Affleckom. Ova ljubavna veza okončana je 2004. godine, iste godine kada se Dženifer venčala sa pevačem Markom Entonijem. Njihov brak je trajao do 2014. Međutim, 2021. godine, Jennifer i Ben su obnovili svoju romansu i razmijenili zavjete u julu 2022. godine.

Uporno su kružile glasine o nevjeri Bena Afflecka prije njegovog i J.Loovog vjenčanja, za koju se vjerovalo da je uzrok njihove raskinute zaruke. Ipak, par je doneo odluku da ponovo potvrdi svoju privrženost jedno drugom, ali čini se da njihovom braku nedostaje romantična iskra koju je nekada imao.