Optužbe za prijevaru već dugo muče Maju Berović dok govori o svom pravom identitetu, tvrdeći da joj je pravo ime Maida i nevoljkosti da prizna svoje muslimansko podrijetlo. Berovićeva se ranije oglasila na društvenim mrežama kako bi opovrgla ove navode, uvjeravajući sve da nema motiva da ih izmišlja, te otkrila svoj pravi identitet Maje.

Kroz proces pokušaja i pogrešaka, konačno je odredila svoja vjerska uvjerenja i otkrila da su ona i njen sadašnji suprug uspjeli ispuniti zajedničku viziju vjenčanjem na slikovitom grčkom otoku Rodosu, zahvaljujući prisutnosti pravoslavne crkve.

Tijekom gostovanja u jednoj emisiji Maja Berović pojasnila je kako njezino vjenčanje nije ono što bi netko smatrao “tajnom”. Jasno je dala do znanja da nijednu informaciju nije skrivala ni od koga; nego je odlučila ne objaviti veliku objavu o svom braku.

Na pitanje o razlogu odabira Rodosa kao destinacije vjenčanja, pjevačica je izrazila divljenje njegovoj izuzetnoj ljepoti, što ga čini jednim od najzadivljujućih otoka u Grčkoj. Osim toga, prisutnost pravoslavne crkve ispunila je njihovu iskrenu želju da razmijene zavjete u svetom okruženju.

U iznenađujućem raspletu, Maja Berović obratila se proslavi kršćanskog blagdana poznatog po neizmjernoj radosti i značaju.

Pjevačica se ponosno izjašnjava kao pravoslavka i ne razumije zašto je nekima čudno što slave pravoslavni Uskrs. Do sada su praznik slavili s najmilijima u Bosni, a ove godine će ga obilježiti u austrijskom Grazu. Dok su nekad jaja farbali zajedno s mamom, ove će se godine toga zadatka prihvatiti sami, uvjereni da će jaja ispasti savršena. Prema tradiciji, postit će se na Veliki petak, a zatim u nedjelju radosno dočekati Uskrs.

BIOGRAFIJA

Maya Berović, rođena 8. lipnja 1987. godine u okolici Ilijaša, sjeveroistočno od Sarajeva, na svoj je glazbeni put krenula izdavanjem debitantskog albuma 2007. godine. Ova suradnja s Grand produkcijom, pod nazivom Život život, sadržavala je pjesmu s vrha top lista. “Gin and Lemonade”, koja je ubrzo postala jedna od njezinih najpopularnijih pjesama. Zadivljujuće tekstove albuma napisali su Marina Tucaković i Aleksandar Milić.

  • Nakon uspjeha prvog albuma, Maya je odlučila raskinuti suradnju s Grand produkcijom i Sašom Popovićem. Zatim se pridružila IN Musicu i kasnije potpisala za City Records. Godine 2008. predstavila je svoj drugi album, Black Gold. Sljedeće godine izdala je singl “Koliko te ludo volim ja” i uzela kratku pauzu od svjetla medija kako bi nastupala po noćnim klubovima. Godine 2011. Maya je pod izdavačkom kućom BN Music snimila svoj album Maya 2011 na kojem se nalazi osnažujuća himna Djevojačko prezime, koja je duboko odjeknula kod njezine publike. U studenom 2012. izlazi joj album Djevojka sa juga, a 2014. i Opasne vode.

Maya Berović je 2016. godine doživjela ključni trenutak u svojoj karijeri kada je udružila snage sa Jal Bratom i Bubom Corellijem, što je rezultiralo nastankom pjesme „To me radi“. Ova je pjesma brzo stekla ogromnu popularnost na Balkanu, akumulirajući preko 60 milijuna pregleda na YouTubeu. Označio je Mayin ulazak na mainstream pop scenu, poguravši je do novostečene zvijezde. Sljedeće godine Maya je uz Jala Brata i Bubo Corellija objavila album “Victoria’s Secret” koji je postigao ogroman uspjeh s preko 200 milijuna YouTube pregleda. Ovaj album poslužio je kao katalizator Mayine transformacije od folk pjevačice do istaknute balkanske pop zvijezde. Iznimna popularnost “Victoria’s Secreta” navela je Mayu da krene na američku turneju zajedno s Jalom Bratom i Bubom Corellijem.

Godine 2018. Maya je objavila svoj album “7”, nadmašivši trijumf svog prethodnika s više od 220 milijuna YouTube pregleda. Ovaj je album učvrstio personu Maye Berović, njezine umjetničke doprinose i njezinu glazbu kao ikonskog brenda. Kao rezultat golemog trijumfa ovog albuma, Mayin solo nastup u beogradskoj Štark areni 2. studenog 2018. potpuno je rasprodan u samo mjesec dana. Osim toga, krasila je pozornicu prostrane novosadske dvorane Spens 22. prosinca 2018., kao i brojna druga mjesta diljem Balkana.