– Za danas jedna tema koja je povezana sa najgorom bolesti 21 vijeka, a to je svakako tumor. Ona je najbolji pokazatelj da bolest ne bira čovjeka, jer bio siromah ili bogat, možeš da oboliš od ove zlokobne bolesti. Slijedi i priča o tri velike srpske estradne zvijezde koje su i preminule od tumora.

U šokantnom raspletu događaja, usko prijateljski trojac koji čine pjevač Marinko Rokvić te glumci Milan Lane Gutović i Tihomir Arsić, doživio je golem uspjeh u zajedničkom radu. Njihova druženja uvijek su bila ispunjena smijehom i uživanjem, ostavljajući sve dobro raspoloženje. Bilo je nezamislivo da će sve tri osobe biti pogođene razornom bolešću raka u relativno kratkom roku.

Lane je imao čast kumovati Tihomiru Arsiću tijekom njegovog braka s poznatom balerinom Jelenom Arsić koji se sklopio u reality showu. Uzbuđenju je pridonio i kultni Marinko Rokvić koji je atmosferu podigao na najvišu točku.

Nitko nije mogao ostati ravnodušan kada je Jelena na svom Instagramu podijelila zajedničku fotografiju njih troje, uz naslov “Tri mušketira”. Godine 2020. prvi je otišao Tihomir, a zatim Lane i Marinko 2021. godine, a od smrti ih dijeli samo nekoliko mjeseci. Kako javljaju mediji, poznati Šojić preminuo je nakon kraće borbe s rakom pluća.

Ključno je obratiti pozornost na sljedeće znakove i simptome raka pluća jer ih ne smijete zanemariti.

  • Ako imate uporan kašalj ili primijetite promjenu u prirodi svog kroničnog kašlja, iskašljavate zgrušani ili krvavi ispljuvak, osjećate bol u prsima dok kašljete ili duboko dišete, imate poteškoće s disanjem ili patite od upale pluća koja se ponavlja ili ne reagira, to može biti ukazuje na rak pluća. Ostali mogući simptomi uključuju gubitak apetita, neobjašnjiv gubitak težine i opću bol u tijelu. Ključno je napomenuti da u trenutku kada se pojave simptomi raka pluća, bolest je često već u uznapredovalom stadiju. Stoga je rano otkrivanje od iznimne važnosti. Preporučljivo je podvrgavati se redovitim sistematskim pregledima, osobito ako postoji obiteljska anamneza bolesti, te se odmah obratiti liječniku ako se pojave bilo kakve sumnje.

Slično su se i Marinko Rokvić i Tihomir Arsić suočili s identičnim oblikom raka. Njihova hrabra borba protiv raka gušterače poslužila je kao izvor inspiracije pojedincima koji su se borili sa sličnim dijagnozama, osnažujući ih da se nepokolebljivom odlučnošću suprotstave protivniku koji je ugrožavao njihovu dobrobit, baš kao što su to činili Rokvić i Arsić do svojih posljednjih trenutaka.

Početni simptomi raka gušterače pojedinci često prođu nezapaženo, zbog čega zanemaruju znakove upozorenja.

Nenamjerni gubitak tjelesne težine popraćen bolom u trbuhu i prisutnošću žutice ili ikterusa bjeloočnice, koji je karakteriziran žutilom kože i očiju, proljevom i mučninom. Čini se da je urin tamne boje.

Dr. Safa, medicinski stručnjak s klinike Mayo, objašnjava da pojedinci koji imaju rak gušterače mogu pokazivati ​​različite simptome. Jedan od takvih simptoma je bol u trbuhu koja se širi prema leđima, koja može biti povremena i pojačana nakon obroka. Osim toga, pacijenti mogu doživjeti gubitak težine, često popraćen smanjenim apetitom ili osjećajem sitosti nakon konzumiranja samo malog dijela hrane. Drugi mogući simptom je proljev, koji može djelovati masno ili ga je teško isprati. Nadalje, žutica, koju karakterizira žutilo i kože i bjeloočnice, također se može primijetiti kod osoba s rakom gušterače.

Naprotiv, Slavica Rokvić, supruga pjevača Marinka Rokvića, dosljedno je prepoznata kao izvanredna osoba kojoj je obiteljski sklad na prvom mjestu. Ništa nije prepuštala sudbini i bila je odlučna u tome da pjevačev izvanbračni sin ne odraste bez oca. Nadalje, odigrala je ključnu ulogu u njegovoj karijeri, uspješno oblikujući njegove nasljednike u marljive, čestite i suosjećajne osobe.

Dario se riječima iz srca oprostio od Marinka kada je preminuo.

U tom se trenutku s dubokom tugom oprostio od cijenjene ličnosti. Neka nađeš vječni mir, tata. Moja ljubav prema tebi nema granica. Budno nas pazi dok nam se putevi ponovno ne ukrste.

Godine 1980. Marinko se upustio u bijegu koja je rezultirala rođenjem njegovog najstarijeg sina Darija. Nakon što je potvrdio svoje očinstvo, odmah je priznao dijete. Godine 1984. susreo se s današnjom suprugom Slavicom koja se iz Zagreba preselila u Beograd. Sljedeće godine svjedočili su njihovoj bračnoj zajednici i dolasku sina Nikole, a dvije godine nakon toga rođen je Marko.

Marinko je u izjavi za medije prepričao okolnosti oko rođenja svog djeteta. Objasnio je da to nije rezultat tradicionalne veze ili spoja, već slučajnog susreta. Zbog ove nekonvencionalne situacije posumnjao je u svoje očinstvo i izrazio žaljenje što nije odmah zatražio potvrdu. Marinko je svoje oklijevanje pripisivao svojoj mladenačkoj i impulzivnoj naravi, pojašnjavajući da u to vrijeme nije bio oženjen.

Kada je Slavica uvjerila Marinka da prizna Darija, svog izvanbračnog sina, dobila je značajnu podršku javnosti i simpatije. Danas Dario uživa u skladnom odnosu s cijelom obitelji, a posebno s braćom.

Za razliku od svojih kolega, Marinko se nikada nije namjeravao odreći svog djeteta, otvoreno je priznao rođenje nasljednika u Sarajevu, unatoč kratkotrajnoj vezi s djetetovom majkom Milom.

  • Dario, koji se s majkom preselio u Kanadu, rado se prisjeća trenutka kada ga je majka obavijestila o njihovom skorom susretu s ocem. Iščekivanje ga je ispunilo uzbuđenjem i osjećajem radosti. Njihov ponovni susret bio je dirljiv, jer ga je otac čvrsto zagrlio i poljubio u obraz. Tek kad je Dario napunio devet godina i kad su se putevi ponovno ukrstili u Beogradu, Dario se u očevoj prisutnosti istinski opustio.