Poznata pjevačica Jelena Marjanović je prije par godina ubijena, a za izvršiocem tog djela se tragalo par godina. Bilo je mnogo osumnjičenih lica, ali na kraju je u zatvoru završio njen suprug Zoran koji je osumnjičen da je počinio ubistvo.

Tijekom suđenja Zoranu Marjanoviću na Višem sudu u Beogradu, koji je u tijeku, on je otkrio da se njegova obitelj preselila iz svog prebivališta u Borči zbog renoviranja u tijeku i nedostatka osnovnih sadržaja poput struje i odgovarajućih životnih uvjeta. Zbog toga Zoran nije obavijestio sina iz prvog braka Uroša, brata Miloša i snaju Milicu o njihovom zakazanom svjedočenju za danas.

Prema pisanju Kurira, danas su trebali svjedočiti članovi uže obitelji Zorana Marjanovića, koji su bili u istoj kući u Borči kao i Jelena. Međutim, nisu se pojavili. Sutkinja Ivana Ramić raspitivala se kod okrivljenog Marjanovića o njihovom nedolasku, a on je objasnio da nisu dobili uredan poziv, zbog čega se nisu odazvali.

Marjanović: Na toj adresi na kojoj se svi vodimo nema nikoga, renovira se i nema uslova za život, nema struje, i svi smo na različitim adresama.

Sudija: Sa sinom, bratom i snajom niste razgovarali?

Marjanovic: Ne.

Sudija: Na pripremnom ročištu ste izjavili da niste promenili adresu?

Marjanovic: Da, ovo je samo privremeno, dok se ne reši. Da sam znao da treba da ih obavestim, obavesto bih ih. Meni ide u prilog da dođu.

Sudija: To da li vam ide u prilog, mi ne znamo.

Markanovic: Ja znam.

Tijekom postupka sudu se obratio branitelj Zorana Marjanovića koji je pojasnio da je došlo do nesporazuma. Odvjetnik je istaknuo da Marjanović inače vodi razgovore s obitelji, no o suđenju se nije razgovaralo. Uvjeravajući sud, Marjanović je preuzeo odgovornost da njegova obitelj bude nazočna na sljedećem zakazanom ročištu 6. lipnja.

Nakon kraćeg razgovora Marjanovića i sutkinje, sud je prešao na saslušanje Borisa Pucića, policajca koji je blizak prijatelj optuženika i njegove supruge. Pucić je ispričao da ga je tog dana Marjanović kontaktirao oko 17.20 sati. i izrazio: “Jelena je trčala ispred Jane i mene, ali izgubili smo je iz vida i ona je nestala. Što trebam poduzeti?” Pucić je potom savjetovao Marjanoviću da se obrati nadležnima.

Nakon što sam saznao da se Jelena bavi tjelesnom aktivnošću i zdravom prehranom, zabrinuo sam se za njezino zdravlje i odlučio sam otići do nasipa kako bih pomogao u njezinom pronalasku. Dok sam bio u autu, susreo sam drugo vozilo kojim je upravljao Miloš, a na suvozačevom mjestu sjedio je Vladimir, njihov otac. Straga su sjedili Zoran i Jana. Tada se ništa nije činilo neobično, iako je Zoran djelovao pomalo potišteno, a Jana je ostala mirna bez suza. U odgovoru na ispitivanje svjedokinja je izjavila da na Zoranu nije bilo tragova krvi, jer se njihova interakcija odvijala kroz prozor automobila, što je onemogućilo detaljniji vizualni pregled.

Nakon toga je prepričao višestruke susrete s automobilom, da bi na kraju otkrio da je samo Miloš ostao unutra i obavijestio ga da su ostali već otišli kući.

Pješice je pretražio dio nasipa prema Dunavu u pokušaju da locira Jelenu. Međutim, nije se usudio spustiti do kanala na suprotnoj strani, gdje je tijelo konačno pronađeno sljedeći dan.