Iako djeluje smireno i sabrano u svemu što radi svaki dan, prema njoj gaji osjećaje. Neslužbeno, planira joj kupiti poklon za 8. ožujka.

Iako je svakodnevno pokazivao apatiju i nedostatak kajanja za svoje zločine, bilo je trenutaka kada se zapitao gdje mu je sestra i što radi, tvrde upućeni.
Zanimljivo, za proslavu Dana žena čak je od zaposlenica tražio dopuštenje da pošalje cvijeće i bombone na sestrinu adresu. Osim toga, napravio je čestitku kojom izražava svoje sjećanje na nju i prenosi joj svoja razmišljanja.

Costa je u prethodnom dopisivanju pružio uvid u svoju psihološku čežnju za elementima koji nedostaju u njegovoj okolini: “stricu, psu i sestri”.

“U trenutku nesmotrenosti otkrio je da je osoba koja mu nedostaje njegov ujak, zatim je spomenuo svog omiljenog psa, a na kraju je spomenuo i svoju sestru.

Začudo, nije spomenuo vlastite roditelje. Tijekom ostatka njegova svjedočenja nije bilo naznaka bilo kakvog kajanja zbog utjecaja koji su njegovi postupci imali na živote njegovih roditelja.” Pouzdan izvor primijetio je da nešto nije u redu u njegovom ponašanju.