– U nastavku našeg današnjega članka, govorimo na temu, koja je itekako osjetljiva, jer za nju vlada mišljenje kako muškarci definitivno ne mogu bez spolnih odnosa. Međutim, nameće se pitanje, da li je to stvarno sve takvo, a mi vam danas donosimo odgovore na neka od ovih pitanja.


Ovjekovječenje stereotipa učvršćuje uvjerenje da su muškarci stalno dostupni za seksualne susrete, dok se žene često prikazuju kao izlike da ih izbjegnu.

Pogrešna priroda ove pretpostavke otkrivena je kroz iskrene ispovijesti podijeljene na online platformi Quora, gdje su muškarci otvoreno razgovarali o svojim osobnim susretima.

U kojoj mjeri muškarci pridaju važnost seksu i razmišljaju o njemu u svojim svakodnevnim mislima?

Apsolutno, volio bih. Od svoje zrele 22. godine našao sam se nevezan i to sam ostao zadnjih 16 godina. Intrigantno je primijetiti da sam u toj mladosti imao posljednji susret s romantikom. Od tog trenutka pa nadalje, moj um je obuzet idejom upuštanja u intimna iskustva. Međutim, iako sam ostala sama, uspjela sam zadovoljiti svoje seksualne želje istražujući alternativne načine koji služe kao zamjena za sam fizički čin.

Da budem potpuno iskren, otkrio sam da doživljavam veći stupanj seksualnog zadovoljstva kada se bavim samozadovoljstvom za razliku od sudjelovanja u seksualnim aktivnostima unutar veze. Masturbacija izaziva pojačan i intenziviran osjećaj koji ja osobno smatram ugodnijim. Iako su seksualni susreti u mojoj vezi bili ugodni, razvijali su se postupno i nisu nudili trenutačno i intenzivno zadovoljstvo koje postižem samostimulacijom.

Kada se bavim seksualnom aktivnošću, obično mi je potrebno 10-20 minuta da postignem razinu značajne penetracije penisa. Nasuprot tome, kada se bavim samostimulacijom, u mogućnosti sam postići isti osjećaj unutar samo pet minuta, što je činjenica koja je, s moje subjektivne točke gledišta, nedvojbeno superiorna. Nadalje, samozadovoljstvo služi kao odvraćanje od misli suprotnog spola i uvjerena sam da je to primarni razlog zašto sam dulje vrijeme uspijevala izbjeći ulazak u ljubavnu vezu.

Iskreno govoreći, bio sam samac toliko dugo da sam potpuno uvjeren u svoju sposobnost da vodim zadovoljavajući život čak i bez romantične veze, ako to želim.

Zapravo, pojedinci mogu voditi život lišen fizičkih i emocionalnih komponenti povezanih sa seksualnom aktivnošću, ne osjećajući nikakvu nelagodu.

Iz mog osobnog iskustva, nisam iskusio nikakvu nelagodu ili negativne učinke suzdržavanja od ejakulacije kroz dulje vremensko razdoblje. Iako se ne mogu sjetiti točnog trajanja moje najduže mjesečnice bez seksualne aktivnosti, mogu sa sigurnošću tvrditi da sam se suzdržao od ejakulacije dva do šest mjeseci bez ikakvih problema.

U društvima koja su pretežno orijentirana na muškarce, muškarci obično uživaju u slobodi otvorenog izražavanja svojih seksualnih napetosti i želja bez oštre kritike, dok su žene sklonije pokazivati ​​više suzdržanosti i manje su glasne ili fizički izražajne u pogledu svojih seksualnih apetita.

Žene koje otvoreno govore o svojoj seksualnosti ili izražavaju svoje seksualne želje često se suočavaju s kaznama i osudama u brojnim društvima. Iako je točno reći da rodna predrasuda često prevladava u većini kultura u pogledu prihvaćanja seksualne želje, to ne znači da žene doživljavaju manje seksualnog uzbuđenja od muškaraca.

Iako ne mogu govoriti u ime svih muškaraca, moram priznati da što dulje ne doživim orgazam, postajem sve nelagodnija. Osim toga, što je duže prošlo od moje zadnje seksualne aktivnosti sa supružnikom (ili bivšim partnerom), to je moja nelagoda bila izraženija.

  • U ovom konkretnom kontekstu, pojam “ručni rad” nije bitan; naglasak je na intimnosti, a ne na dosezanju vrhunca. Prvi se odnosi na područje biologije, dok drugi zadire u polje psihologije. Može li se živjeti bez seksualne aktivnosti? nedvojbeno. U svojim dvadesetima prošao sam godinu dana oslobođenja bez ikakvih štetnih posljedica. Čak ne bih to iskustvo označio kao mučno; jednostavno je bilo dosadno.

Želja za seksualnom aktivnošću je subjektivna i razlikuje se među pojedincima. Ne postoje inherentni fiziološki zahtjevi za bavljenje seksom, a ni muškarci ni žene ne osjećaju fizičku nelagodu kada se odluče suzdržati se. Međutim, s psihološkog stajališta, mnogi ljudi, bez obzira na spol, traže zadovoljavajući seksualni život kako bi postigli sreću i osjećaj zadovoljstva.

Na temelju povratnih informacija od žena, evidentno je da mnogi pojedinci žele seksualnu aktivnost, ali ono što oni uistinu ukazuju jest da bi njihova opća dobrobit bila ugrožena ako bi im je bili uskraćeni. Unatoč tome, ako se suoče sa značajnim izazovima, mogli bi spremno odustati od seksualne aktivnosti bez ikakvih štetnih učinaka.