Princeza Dajana je defintivno bila omiljena princez u cijeloj istoriji Velike Britanije. Jednostavno, ona se ponašala kao i sav normalan narod, jako se puno družila sa običnim ljudima, i baš iz tog razloga su je jako voljeli. Međutim, skončala je na jako surov način, a i dan danas se govori o toj saobraćajnoj nesreći.

Autorica od povjerenja s intimnim vezama s britanskom kraljevskom obitelji, Ingrid Seward, otkrila je značajno otkriće o princezi Diani. U posljednjim trenucima prije svoje tragične smrti u Parizu, Diana je Sewardu povjerila istinu iza raspada njezine zajednice s princom Charlesom.

Suprotno uvriježenom mišljenju, razlog koji je mnoge iznenadio nije vezan uz Camillu Parker i njenu vezu s Charlesom, unatoč brojnim pričama oko njih.

  • Godine 1997. Ingrid je za “The Sun Royal” otkrila da je razgovarala s princezom prije njezine smrti. Ingrid je ostala zatečena Dianinim odgovorom kada je pred njom spomenula Camillu. Diana, koja je izgleda bila fiksirana na Camillu, stalno ju je imala na umu. No Diana je demantirala da je Camilla odgovorna za raspad njezina braka s Charlesom. Umjesto toga, Diana je krivnju pripisala ljudima kojima se Charles okružio.

Tijekom vremena dok je princa Charlesa, sada kralja Charlesa, izjedala ljubomora, Diana se osjećala gušeno, što ju je navelo da prizna da je bila istinski sretna s Charlesom prije rođenja Harryja.

Znatiželjna, upitala je zašto Camilla nije ta na koju se žali, što je Dianu navelo da promijeni svoju perspektivu i probleme pripiše izazovnoj dinamici unutar njihovog bračnog okruženja.

Prema Ingrid, čovjek mora posjedovati veliku snagu i zrelost da bi napredovao u takvom okruženju, kvalitete za koje ona vjeruje da su nedostajale dotičnoj osobi. Tijekom izazovnog razdoblja za kraljevsku obitelj, ona je spomenula i ponašanje kraljice Camille. Ingrid iskreno kaže kako Camilla, koja je u obitelj ušla s 50 godina, a trenutno ima 76, možda nema istu razinu energije kao Charles, ali je nedvojbeno obožavana među ljudima. Camilla mu je postala neprocjenjiv izvor podrške i pokazala je svoju kompetentnost u ispunjavanju svojih kraljevskih obveza.

BONUS VIJEST:

Na današnji dan prije 19 godina stupili su u brak kralj Charles i kraljica Camilla, svladavši brojne izazove i prepreke kako bi se spojili kao supružnici.

Nagađanja su dugo okruživala navodni zategnuti odnos između kraljice Elizabete II i Camille, supruge njezina sina Charlesa, a neki članovi javnosti gaje kivnost prema Camilli zbog njezine navodne uloge u raspadu njegova braka s pokojnom princezom Dianom.

Samo godinu dana prije svoje smrti, Elizabeta je prekinula sva nagađanja iznenađujućom objavom za javnost, izrazivši želju da Camilla preuzme titulu kraljice nakon Charlesovog uspona na prijestolje.

Kraljica Elizabeta je izrazila uvjerenje da će ista razina potpore koja joj je dana biti pružena njezinom sinu Charlesu i njegovoj supruzi Camilli kada on sjedne na prijestolje. Iskreno se nada da će Camilla biti priznata kao kraljica supruga i nastaviti svoju predanu službu u toj ulozi.

Nakon majčine objave, izrazio sam duboku zahvalnost za poštovanje koje nam je ukazano. Tijekom naših zajedničkih napora da služimo Njezinom Veličanstvu i pojedincima u našim zajednicama, moja voljena supruga dosljedno je bila moj nepokolebljivi stup podrške.

  • Od 2005. godine Charles i Camilla su u bračnoj zajednici, no njihova ljubavna priča počela je davno prije. Bilo je to 1970. godine, usred polo utakmice u Windsoru, gdje su im se putovi prvi put ukrstili, a neosporna magnetska privlačnost se materijalizirala u trenutku. Tako je iskovana romantična veza koja je trajala godinu dana sve dok se Charles nije prijavio u Kraljevsku mornaricu, što je u konačnici dovelo do njenog raspada.

Bez oklijevanja, Camilla nije ostala za njegov dolazak. Nakon tri godine udala se za policajca Andrewa Parkera Bowlesa. Godine 1980. Charles je započeo romantičnu vezu s Dianom i zaprosio ju godinu dana kasnije. Zanimljivo, Camilla je prisustvovala njihovom vjenčanju, unatoč Dianinim prigovorima.

Unatoč tome što su bili u braku s drugim ljudima, Charles i Camilla nisu mogli odoljeti privlačnosti koju su osjećali jedno prema drugome, što ih je navelo da nastave svoju vezu. Diana, svjesna njihove afere, našla se u sukobu s Camillom. U sada već legendarnom intervjuu iz 1995. Diana je slavno izjavila da je u njezinu braku bilo “troje ljudi”, dok je Charles otvoreno priznao svoju nevjeru.

Tijekom jednog susreta, Diana se hrabro suprotstavila Camilli i jasno dala do znanja da je svjesna svakog detalja.

Diana ju je u tom trenutku obavijestila: “Svjesna sam situacije između tebe i Charlesa i mislila sam da bi ti trebala znati.”

“Što više uopće možete poželjeti?” upita Camilla. “Posjeduješ sve ono za čim si ikada čeznuo. Cijela muška populacija je zaljubljena u tebe, a ti si blagoslovljena s dvoje izvrsnih potomaka.” Dianin ton bio je oštar dok je izražavala želju za svojim mužem. Nakon što je otkrio razgovor, Charles se navodno jako razbjesnio, dok je Diana priznala da ju je to dovelo do neviđene razine emocionalne boli, što je rezultiralo suzama za razliku od svih koje je prolila prije.

Tijekom studenog 1992. javnosti su procurile snimke privatnih telefonskih razgovora Charlesa i Camille, a samo mjesec dana kasnije objavljeno je da će se Charles i Diana razvesti.

Dvije godine nakon razvoda od Diane, Charles je priznao svoju ljubavnu vezu s Camillom, ali je tvrdio da je ostao vjeran svojoj supruzi sve dok nije shvatio da je njihov brak nepovratno osuđen na propast. Sljedeće godine doživio je službeni raskid Camillinog braka s Andrewom, unatoč tome što su bili rastavljeni dvije godine ranije.

Prerana smrt princeze Diane nedvojbeno je utjecala na njihov odnos, a punu godinu dana kasnije službeno ju je predstavio svojim sinovima. Odlučili su neko vrijeme tajiti svoju vezu, no naposljetku su se prvi put zajedno pojavili u javnosti na proslavi 50. rođendana njezine sestre održanoj u prestižnom hotelu “Ritz” u Londonu.

U prošlosti kraljica nije pokazivala istu razinu ljubaznosti prema Camilli kao prije, išla je toliko daleko da je odbila prisustvovati proslavi Charlesovog pedesetog rođendana ako je Camilla bila prisutna. Kraljica se tek kasnije počela lagano zagrijavati prema svojoj budućoj snahi, što je rezultiralo time da su Charles i Camilla 2003. godine počeli živjeti zajedno.

Britanska javnost nije blagonaklono reagirala na vijest o zarukama Charlesa i Camille koja je ostala zapamćena kao žena s kojom je iznevjerio princezu Dianu. Unatoč tome, par je nastavio i vjenčao se u travnju 2005., samo dva mjeseca nakon što su objavili zaruke. Odlučili su se za civilnu ceremoniju, a pridružio im se i princ William kao kum. Naime, Camillin bivši suprug bio je prisutan, dok su kraljica i princ Philip bili odsutni s vjenčanja.

Nakon samo sedam godina, Camilli je kraljica dodijelila svoju prvu kraljevsku titulu, a na obilježavanju 10. godišnjice braka pridružila se cijeloj kraljevskoj obitelji na balkonu Buckinghamske palače.

Nakon vjenčanja, vrijedi napomenuti da je Camilla donijela svjesnu odluku da odustane od korištenja titule princeze od Walesa, kao gestu poštovanja prema princezi Diani, unatoč tome što je imala zakonsko pravo na to. U slučaju da se Charles popne na prijestolje, očekuje se da će se Camilla nazivati ​​HRH The Princess Consort, čime će postati prva supruga britanskog monarha u povijesti koja nema titulu kraljice.