– U današnje vrijeme, jako je puno osoba oko nas koji su nekulturni i pomalo drski. Oni sa puno tanjim živcima, jednostavno nemaju volje da se prepiru, te reaguju jako burno, dok imamo one koji su flegmani i koji dopuste sve i svašta… Slijedi i jedan savjet kako se ponašati u takvim situacijama…

Suočavanje s nepristojnim i bezobzirnim ljudima može biti izazovno. Međutim, postoji jednostavan i učinkovit način da ih postavite na svoje mjesto, temeljen na savjetima stručnjaka. Savjet stručnjaka: Tri riječi za promjenu situacije Stručnjakinja za obrasce ponašanja Sarah Jane Ho postavlja jednostavno, ali snažno pitanje: “Jesi li dobro?”. Ovaj pristup je učinkovit jer pokazuje da arogantna osoba nema kontrolu nad vama.

Važno je koristiti prijateljski ton kako bi pitanje zvučalo iskreno, a ne osvetoljubivo. Savjeti za prekidanje dominantne pozicije u razgovoru Odvjetnik Jefferson Fisher nudi dodatne savjete za postupanje s verbalno dominantnim ljudima: Završite razgovor: U nekim slučajevima potrebno je prekinuti razgovor kako biste pokazali da se vaše granice moraju poštivati. Jasno odredite svoje granice: ostanite autoritativni i razjasnite što radite, a što ne prihvaćate. Ako osoba ne prestane s neprihvatljivim ponašanjem, prekinite razgovor.

  • To pokazuje da cijenite sebe i svoje granice. Niste meta ljutite predstave: Koristite izraze poput “Znam da ni ti nisi ta osoba, ali ja nisam vreća za boksanje.” To može posramiti osobu koja se neprimjereno ponašala i natjerati je da razmisli o svom ponašanju. u zaključku Postavljanje granica i učinkovito suočavanje s ponašanjem bez poštovanja ključno je za održavanje dostojanstva i samopouzdanja. Naučite koristiti ove tehnike kako biste ostali mirni i imali kontrolu.

I dalje nam stižu poruke ljutitih kupaca koji su u trgovinama kupili proizvode kojima je rok već odavno istekao. Ovaj put na Facebook stranici potrošačke zadruge “Alo, inspektore” osvanuo je novi slučaj: ljutiti riječki poduzetnik požalio se da je sok koji je kupio u Plotinu star više od pola godine. – U trgovini radim preko 32 godine. Za mene je rok trajanja proizvoda uvijek bio Dan očeva! Osnovna abeceda za hranu.

Ali ovo što se meni dogodilo razljutilo je mnoge moje kolege dok su radili u jednoj od tisuća trgovina diljem Hrvatske – napisao je Riječanin i dodao: – U ZTC-u Rijeka u Plodinama kupio sam dvije litre gazirane kole bez šećera kojoj je rok istekao prije šest mjeseci! Ali ipak sam dobro prošao jer nije bilo ni sedam mjeseci, reklo bi se sarkastično. Nisam popio više od gutljaja. Da budem iskren, tek tada sam stvarno primijetio da nešto nije u redu: okus je bio bljutav, bez čak i natruhe karboniziranosti.

A kad sam bolje pogledao, otkrio sam i da je boja soka bila boja prljave vode. Kako je rekao, iako je znao da neće umrijeti ako popije gutljaj soka, pa čak i ako popije više, ipak ne misli da propust išta znači jer nisu u pitanju dani. , ali razdoblje dulje od šest mjeseci. – Ljudi moji, danas sok, sutra jogurt, prekosutra salama ili nešto treće. koliko dugo? Kolege, preuzmite više odgovornosti – zaključuje Riječanin.