– Jedan od najčudnijih bračnih parova, što se tiče same estradne scene u Evropi, je onaj od predsjednika Francuske, Emanuel Makrona. On je u braku sa ženom, koja mu je bila nastavnica u osnovnoj školi, a ono zanimljiivo u vezi njih dvoje je to, da je Emanuel sa njenom kćerkom išao u školu.

U dobi od 71 godine Brigitte Macron, cijenjena prva dama Francuske, posjeduje stas koji izaziva divljenje bezbrojnih žena. Poznata po svom besprijekornom osjećaju za modu i vitkoj figuri, Brigitte marljivo održava svoju jedinstvenu metodu održavanja.

Naime, prvenstveno se fokusira na konzumaciju voća i povrća kao temelja svoje prehrane, a uz to se aktivno bavi raznim tjelesnim aktivnostima kad god je to moguće. Dok se kuhar Elizejske palače suzdržao od konkretnih detalja o prehrani gospođe Macron, poznato je da ona dnevno konzumira otprilike 10 porcija sezonskog voća i povrća, dok se njezin suprug Emanuel povremeno prepušta specijaliziranijim jelima poput kalorijski punjeni odrezak i slatki “cordon” bleu.

Za razliku od zaposlenika Elizejske palače koji su ograničeni na unaprijed zadani jelovnik, Makronov ima slobodu naručiti široku paletu jela, od sendviča do sushija, prema svojim preferencijama.

Šef kuhinje francuskog predsjednika, pak, ističe da ne postoji 24-satna posluga u sobu.

U intervjuu za britanski Telegraph 39-godišnji šef Gomez samouvjereno tvrdi da nisu podložni nepredvidivom ponašanju predsjednika. Poznati kuhar, odgovoran za spravljanje jela za četiri bivša predsjednika, otkrio je da je jelovnik dosljedno skrojen prema osobnim preferencijama predsjednika, no većina jela nedvojbeno crpi inspiraciju iz francuske gastronomije.

Gloria javlja kako je isplivao intrigantan detalj – na jelovnik Elizejske palače vratili su se sir i vino, promjena koja se dogodila nakon petogodišnje vladavine predsjednika Nikole Sarkozyja u kojoj ih je prethodno “zabranio”.

Gomez naglašava da će, kad god je to moguće, predsjednički stol krasiti isključivo francuski proizvodi. Poslužena riba, meso, voće i povrće potječu iz Francuske ili njezinih prekomorskih teritorija. Najveći prioritet daje se lokalno proizvedenoj hrani u radijusu od 100 kilometara od Pariza, prvenstveno s fokusom na voće, povrće i odabrane mliječne proizvode.

Prema njegovoj izjavi, otprilike polovica sastojaka koji se nalaze na stolu u Elizejskoj palači potječu iz organskog podrijetla, pri čemu se određene biljke poput ružmarina i lovora uzgajaju u prostranim vrtovima predsjedničke rezidencije.

BONUS VIJEST:

Met Gala, poznata po svojoj averziji prema starenju u Hollywoodu, predstavlja izazov za žene koje se približavaju sedamdesetoj da zadrže mladolik izgled. No, Donatela Versaće s lakoćom prkosi toj normi. Svakom godinom ova utjecajna modna dizajnerica sve više napreduje u svim aspektima, pa tako i u svom fizičkom izgledu.

Mnogi se slažu da ona trenutno izgleda najbolje u posljednje vrijeme, pokazujući dobro zategnuto lice i tijelo. Iako je u proteklih nekoliko godina dobila nekoliko kilograma, to je u konačnici pridonijelo zdravijem cjelokupnom izgledu.

Donatella se zadivljujuće pojavila na poznatoj Met Gali, odjenuvši izuzetnu zelenu kombinaciju koja je besprijekorno pristajala uz njezinu figuru i odisala suptilnim svjetlucanjem. Tijekom fotosesije, Donatella je nakratko pozirala uz glumca Judea Lawa, graciozno ispreplevši njihove ruke za dodatnu eleganciju. Unatoč izazovima, ova uspješna žena nije se uvijek našla u povoljnim okolnostima.

Donatella se u nastojanju da zadrži “mladenački izgled” podvrgavala strogim dijetama i brojnim intenzivnim estetskim zahvatima tijekom nekoliko godina.

Duboka čežnja da zaustavi protok vremena često je povezana s razornom nesrećom koja ju je zadesila. Naime, 15. srpnja 1997. godine postojanje Donatelle Versace doživjelo je nepovratnu transformaciju…

U tragičnom preokretu događaja, Đani Versaće, poznati modni mogul iza jednog od najutjecajnijih carstava dvadesetog stoljeća, dočekao je svoju preranu smrt na ulazu u svoju velebnu rezidenciju u Miami Beachu. Upravo se vratio s rutinskog putovanja u kupovinu novina kad se dogodila tragedija. Razarajući gubitak odjeknuo je u cijeloj obitelji, ostavljajući ih duboko pogođenima. Medijska pomama koja je okružila Đanijevo ubojstvo odražavala je pozornost koju je privlačio tijekom svog slavnog života. Novinari sa svih strana svijeta sručili su se na Floridu, nestrpljivi da zabilježe svaki detalj.

Nakon početnog vala šoka, Donatella je preuzela inicijativu da dovede cijelu obitelj na osamljeno imanje na Karibima, gdje bi zajedno mogli tugovati zbog gubitka Djanija u mirnom okruženju. Unatoč ogromnoj tragediji, Donatella je uspjela ostvariti nezamislivo – kurirala je kolekciju i te jeseni izašla kao nedvosmislena pobjednica u modnom i životnom području.

  • Bivši model Paul Beck bio je suprug Donatelle. Bivšem paru rodilo se dvoje djece, Alegra i Daniel. Kad je Đani preminuo, većinu svog bogatstva ostavio je svojoj 11-godišnjoj sestrični Allegri, koju je smatrao svojom voljenom družicom. Bezgranično joj je vjerovao, jer mu je uvijek davala iskrene uvide, osobito u vezi s Donatellom. Allegra je naslijedila cjelokupni Đanijev udio u tvrtki, koji je činio 45 posto dionica, kao i značajan dio njegovih vrijednih nekretnina. Osim toga, njegov nećak Daniel bio je sretan dobitnik Đanijeve neprocjenjive zbirke umjetnina, koja se cijeni u milijunima.

Allegra, sada staložena i introspektivna mlada žena, rijetko posjećuje javne prostore i trenutno nema nikakvih aspiracija u modnoj industriji. Umjesto toga, njezin fokus leži u carstvu povijesti, a ona žudi za istraživanjem carstva glume.