Seka Aleksić je poznata pjevačica na našim prostorima. Njena majka Violeta živi skupa sa suprugom Miodragom Piljkićem u Negotinu, a to je mjesto gdje su njih dvoje odgojili Sekinog supuga i njegovog brata. Seka i njen suprug Veljko rado idu njima iako je put dug 280 kilometara, a sve kako bi Jakov i Jovana proveli vrijeme sa djedom i nenom.

U svjetlu njihovih zajedničkih iskustava i izazova s ​​kojima su se obje susrele, Violeta posjeduje jedinstvenu sposobnost da ponudi neizostavnu pomoć slavnom pjevaču. Nakon što je uspješno odgojila vlastita dva živahna sina, dobro je opremljena da postane Sečkina savjetnica od najvećeg povjerenja. Prenoseći poštovanje prema pravoslavnim načelima i duboko uvažavajući tradiciju, Violeta je Veljku i njegovoj braći i sestrama učinkovito usadila niz cijenjenih obiteljskih vrijednosti.

Privučena njihovim odgojnim načelima, Secka je bila očarana mogućnošću da zajedno s Veljkom gradi budućnost. Sada, kao roditelji, predani su prenošenju ovih vrijednosti svojoj djeci, donoseći im radost, prenoseći svježe znanje i stvarajući za njih živahno djetinjstvo. Sečka cijeni jedinstvenu vezu koju djeca koju odgajaju bake i djedovi često dijele sa svojom obitelji.

Zato voli prilike kada Violeta dođe u posjet ili kada se okupe kao obitelj. Iako Sečka ima svoju majku, koju u znak poštovanja i kulturnog običaja naziva “mama”, ne može zanemariti nevjerojatnu sličnost između sebe i Violete. Iz intervjua sa Sečkom vidljivo je da njihova veza nadilazi tipičnu dinamiku između snahe i svekrve. Njihova je povezanost ukorijenjena u međusobnom poštovanju i ljubavi, što ih ne čini samo obitelji, već i dragim prijateljima. Ovaj skladan i privržen odnos prekrasno je prikazan na njihovim iskrenim fotografijama.

BIOGRAFIJA

Rođena 23. aprila 1981. godine u Zvorniku, Sekini roditelji su bili Ibrima i Milorad. Pohađala je zvorničku Osnovnu školu “Mitar Trifunović Učo”. Međutim, samo dva mjeseca prije završetka četvrtog razreda, zemlju su progutala ratna razaranja. Kao odgovor, Seka se s majkom i bratom sklonila u Banju Koviljaču, gdje je završila četvrti razred. Nakon godinu dana preselili su se u Lipolist, mjesto kraj Šapca.

  • Sa nepunih 14 godina debitovala je u pjevačkim vodama nezaboravnim javnim nastupom u renomiranoj kafani “Evropa” u Prnjavoru. Nakon što je 1996. završila srednju školu, Seka je donijela odluku da će se u potpunosti posvetiti pjevačkoj karijeri, preuzimajući na sebe odgovornost da jedino hrani svoju obitelj. Sljedećih godina krenula je na put koji ju je od Mladenovca odveo do Dvorova, a na kraju i do Bijeljine u Švicarskoj. Tamo je i ušla u brak, ali je zajednica nažalost završila razvodom.

Seka se zatim vratila u Bijeljinu, gdje je nastavila svoju pjevačku karijeru, neumorno radeći na prikupljanju sredstava za svoj prvi album. Nakon svog debitantskog nastupa kao pjevačica na glazbenom festivalu u Ćupriji 2002. godine, boravila je i nastavila karijeru u Srbiji zajedno sa svojim partnerom, Zoranom Kovačevićem, vrlo cijenjenim srpskim menadžerom i producentom. Njeni prvi nastupi na pozornici učvrstili su njenu reputaciju svježe i moderne pjevačice u području srpsko-bosanske narodne glazbe.

  • Paralelno s izlaskom trećeg albuma Dođi i zmi me, Seka je na pragu lansiranja svoje linije odjeće pod nazivom “Rich Bitch”. Nakon izdanja četvrtog albuma Kraljica u jesen 2007., predstavila je svoju drugu liniju odjeće pod nazivom “Queen”. Nakon što je prekinula petogodišnju vezu s dečkom i menadžerom, Seka je nastavila profesionalnu suradnju sa Zoranom Kovačevićem. No, njihovo je partnerstvo prekinuto u svibnju 2009.

Nedugo zatim susreće se s Veljkom Piljikićem te u prosincu te godine predstavlja svoj peti album Slučajni partneri koji prati novi imidž. Nakon godina iščekivanja, Seka je u rujnu 2016. na svijet poželjela dobrodošlicu svom dugoočekivanom sinu Jakovu. Nakon kratke pauze zbog koje se posvetila majčinstvu, trijumfalno se vratila 1. travnja objavom svog hit singla “Evo”. Nadovezujući se na ovaj uspjeh, predstavila je svoj najnoviji album, “Koma”, koji je, kao i njezini prethodni radovi, postigao široku hvalu. Naime, Seka je ovim albumom zaronila u sferu pop glazbe, pokazujući svoju svestranost kao umjetnice. U januaru 2020. godine Seka je na svijet poželjela svog drugog sina Jovana.