– U današnje vrijeme je postalo i više nego normalno da si gej, a ako si strejt, onda postaješ pomalo čudan. To se raširilo i po estradi, a u Holivudu je to postala i više nego normalna stvar. Slijedi i priča o jednom jako poznatom glumcu koji je odlučio da postane drugačiji.

Sve do 2020. Eliot Page, prije poznat kao Ellen Page, bio je naširoko poznat kao voljena ljubav američke kinematografije, ali onda je dao hrabru javnu objavu, otkrivajući svoj pravi identitet transrodne osobe. U iskrenoj poruci želim svima vama reći da sam transrodna osoba. Moje ime je Eliot i koristim zamjenice on/oni.

Privilegija je što mogu podijeliti ovaj dio svog identiteta sa svima vama. Ispunjen sam ogromnom zahvalnošću za pojedince koji su stajali uz mene tijekom ovog transformativnog putovanja. Međutim, također vas moram zamoliti za razumijevanje i strpljenje. Dok osjećam sreću, postoji i duboki strah da bi moj život mogao biti napadnut mržnjom, ismijavanjem, pa čak i nasiljem. Sve do 2020. Eliot Page, prije poznat kao Ellen Page, bio je naširoko poznat kao omiljeni i ljupki glumac u američkim filmovima.

Međutim, hrabro se javno oglasio 2020. godine, dijeleći svoju istinu kao transrodna osoba. U iskrenoj poruci onima koji su mu dragi, Eliot hrabro otkriva svoju istinu kao transrodna osoba. Sa zahvalnošću u srcu, smatra se sretnim što je u poziciji dijeliti ovaj značajan aspekt svog identiteta. Eliot izražava duboku zahvalnost za nepokolebljivu podršku koju je dobio od onih koji su bili uz njega tijekom cijelog njegovog putovanja. Međutim, on također priznaje potrebu za strpljenjem drugih dok prolazi kroz ovo novo poglavlje u svom životu.

Pronalazeći sreću u svojoj autentičnosti, Eliot priznaje da gaji duboki strah od potencijalne invazije na njegovu privatnost, prisutnosti mržnje, ponavljanja bolnih šala i prijetnje nasiljem. Na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, zbog izmijenjenog glumčevog izgleda mnogi ga nisu mogli prepoznati, što je dokaz razmjera njegove transformacije. Prije toga, otvoreno je priznao izazove s kojima se susreo u prihvaćanju svoje ženstvene slike, otkrivajući svoju stalnu bitku s depresijom, tjeskobom i napadajima panike. Opisujući transformativni učinak operacija, otkrio je: “Postojalo je vrijeme kada nisam mogao podnijeti vidjeti vlastitu sliku, jer sam se osjećao potpuno izgubljeno u sebi.

  • Eliot je naglasio da je učinak operacije daleko nadilazio puki medicinski zahvat, jer je odigrao ključnu ulogu u transformaciji i očuvanju njihovih života. Nadalje su dodali da su se tijekom pandemije konačno suočili i prihvatili svoj pravi rodni identitet. Prije osam godina Eliot, koja je tada bila poznata kao Elen, hrabro je objavila da se identificira kao lezbijka. U veljači 2018. Eliot je podijelio prekrasne vijesti o braku s plesačicom Emmom Portner. Tijekom cijelog Eliotovog puta prijelaza, Emma je čvrsto stajala uz nju, pružajući nepokolebljivu podršku. Nedugo nakon Eliotovog otkrića da je transrodan, Emma mu je također javno izrazila podršku.

Izražavajući neizmjeran ponos na Eliota, naglasila je važnost i vrijednost transrodnih, queer i nebinarnih pojedinaca u našem društvu. Uz zahtjev za poštivanje privatnosti i razumijevanje, također je potaknula sve da aktivno podržavaju transrodne osobe na dnevnoj bazi. Sama Eliotova prisutnost smatra se dragocjenim darom, a ona ih je s ljubavlju poticala da nastave svijetliti. Njezine nježne riječi završile su iskrenom izjavom ljubavi prema Eliotu. Samo godinu dana kasnije, nakon tri godine braka, par je iznenađujuće objavio da se rastaje, iako su uvjeravali da će nastaviti održavati srdačan odnos.

U zajedničkoj izjavi objavili su svoju izazovnu odluku o prekidu braka nakon razdoblja razdvojenosti prošlog ljeta. S velikim divljenjem jedno prema drugome, njihova je namjera održati blisko prijateljstvo i dalje. Razvod je za njih ostao privatna stvar, a ni pravi razlog iza njega niti bilo kakve rasprave o tome nisu iznosili u javnost. Nakon toga, Eliot je više puta promatran u društvu raznih žena. Ipak, nedavno je privukao pozornost kada je zajedno s muškim društvom prisustvovao dodjeli nagrada u Los Angelesu. S njim je bila i glumica i komičarka Mae Martin, koja je ponosno podijelila njihove zajedničke fotografije na raznim platformama društvenih medija.

Uz fotografije je napisao: “Eliot Page, moj voljeni kralj, izveo me. Na temelju fotografija podijeljenih na društvenim mrežama, vidljivo je da su dvije osobe održavale blisko prijateljstvo duže vrijeme. Nakon njihovog nedavnog izlaska, pojavila su se nagađanja koja sugeriraju da je njihova veza možda prerasla u nešto više od običnog prijateljstva. Unatoč trajnim glasinama o njihovoj navodnoj vezi, i Mae i Eliot šutjeli su, odbijajući komentirati. Zanimljivo je da su se prošlog ljeta obojica razmetali istim tetovažama, što se moglo smatrati znakovitim znakom.