U nedavnom televizijskom nastupu Jovana Joksimović dala je izjavu koja je naišla na negativne reakcije. U publici i utjecajnim ličnostima poznato je da Jovana Joksimović ne nasjeda na neiskrene komplimente, zbog čega se njezine izjave često nalaze na udaru javnosti. Upravo je zbog toga njezin nedavni komentar o stavovima drugih već izazvao bijes mnogih. “Ne doživljavam sebe kao izvor opasnosti ni na koji način. Umjesto toga, prioritet mi je zaštita vlastite dobrobiti najbolje što mogu.

Tokom gostovanja u emisiji Goce Tržan “Ako ja progovorim”, Jovana Joksimović je iznijela svoje viđenje važnosti slobodnog izražavanja mišljenja, posebno kada je ono pozitivnog karaktera. Unatoč tome, Jovana ne prihvaća neželjena stajališta. Nakon njezine izjave, Željana Dubaiić, Jovanina kolegica, otvoreno je izrazila negodovanje Jovaninom stavu.

Bez molbi, Jovana je promptno odgovorila supruzi Željka Joksimovića, jasno dajući do znanja da njezina razmišljanja i mišljenja nisu potrebni.

Uznemirujuća priroda ovakvog ponašanja izaziva zabrinutost oko njezine sposobnosti za učinkovitu komunikaciju. Ključno je priznati da niti jedna osoba nema vlast nad drugom. Kao pojedinci u očima javnosti, moramo se suzdržati od usvajanja božanskog ili autoritativnog stava. Voditeljica s B92 istaknula je slučajeve u kojima je Jovana nailazila na pogrdne komentare u medijima. Nastup Vedrana Rudana u njezinoj emisiji bio je daleko od ugodnog, što je naišlo na kritike spisateljice Vesne Radusinović. U nedavnom incidentu Srpkinja je pokazala alarmantnu agresiju fizički nasrnuvši na novinare i voditelje.

Unatoč tome, ustraju u veselom držanju, pa čak i izražavaju zahvalnost za uvrede i poniženja koja trpe. Vesna je izrazila želju da se sa ovom ženom susretne uživo i da se upusti u razgovor koji bi mogao dati uvid u njeno ponašanje, o čemu se ranije govorilo u manje povoljnim terminima. Oni koji omalovažavaju druge u pokušaju da se uzdignu su pojedinci koje muči nesigurnost. Javnost traži istinske ličnosti čiji je glavni fokus na služenju, a ne na zapovijedanju. Era umjetnog elitizma, koja se nekada vezivala za Jovanu Joksimović i njene kolege, odavno je prošla, primijetila je Jovana Jeremić u nedavnom intervjuu za “Zvezdu”.

Nema sumnje da će i Jeremićeva opaska i prethodno spomenuta Jovana Joksimović biti na temeljitoj provjeri. Jovana Joksimović, nekada poznata kao Janković, poznata je televizijska voditeljica porijeklom iz Srbije. Rođena je 25. travnja 1981. godine, trenutno živi u Beogradu i u braku je s cijenjenim pjevačem Željkom Joksimovićem.

Uvaženi profesori na Fakultetu strojarstva, Jelena i Jovan bili su roditelji Jovana. Od svoje dvanaeste godine posvetila je vrijeme i trud usavršavanju svojih rukometnih sposobnosti, a njen izvanredan talent donio joj je cijenjenu titulu najbolje igračice Srbije tri godine zaredom.

Nakon uspješno završenog studija umjetničkog menadžmenta na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u BK, svim srcem se posvetila svom akademskom radu. Usporedno s profesionalnim putem, upustila se u duboku ljubavnu vezu s Aleksandrom Zeremski, bivšom direktoricom BK televizije, a ta je veza potrajala pet godina.

Iznenađujućim spletom događaja njihova je veza naprasno prekinuta u samo dva tjedna, iako su zaruke objavili početkom 2008. Nakon angažmana na Eurosongu, Jovana se našla u društvu Željka Joksimovića.

Nakon što su se zaruke dogodile 14. veljače 2011. godine, tek su tri dana raskinuli vezu zbog nesuglasica. U ožujku te godine počele su kružiti glasine o Jovaninoj vezi s košarkašem Aleksandrom Sašom Đorđevićem. Željko je stao u obranu bivše partnerice, što je rezultiralo brzim razrješenjem sporova. Dana 20. siječnja 2012. tajno su se vjenčali na Maldivima, učvrstivši svoju vezu kroz intimnu ceremoniju.