Dejan, pobjednik Zadruge 5 i novi voditelj vrlo zanimljive i popularne autorske emisije, uveliko se sprema za Ramazan.

Kao što je poznato, danas zalaskom sunca i popodnevnom molitvom počinje ramazan, sveti mjesec za vjernike muslimanske vjeroispovijesti u kojem je, između ostalog, počelo i objavljivanje Kur’ana. Ramazan je sveti mjesec posta, molitve, milosti i oprosta, deveti mjesec muslimanskog lunarnog kalendara

Za vrijeme ramazana, tj. u perzijskoj verziji ramazana, vjernici se od izlaska do zalaska sunca potpuno suzdržavaju od jela, pića i uživanja u tjelesnim užicima, osim molitve.

Cilj je iz Ramazana izaći bolji, zdraviji i sa oproštenim grijesima.

Dejan Dragojević otkrio je na svom YouTube kanalu kako se priprema za ovu objavu.On je na svom kanalu rekao da planira ovaj ramazan učiniti još strožim i da se neće prejedati kao prošle godine. Otkrio je da uživa u jelu, ali je potvrdio da Jovana ne posti i nije primila islam. No, ne krije da su neki ljudi koje poznaje prešli na ovu vjeru.

Kasnije mu se pridružila njegova prijateljica Jovana.

Čudno je postiti i držati se svega jer nemam s kim razgovarati o islamu, nemam džamije.Zato mi je dosadno. Navečer volim slušati predavanja o ilamu, a preko dana volim druge stvari.

– Ovo je prvi put da smo Jovana i ja zajedno u ramazanu. Jovanu nisam tjerao na post i pokrivanje, ali ona je ipak odabrala da bude pokrivena u ovih trideset godina. Pozdrav za mamu Marinu – našalio se Dejan i počeo da se smeje.Dejan je zabilježio svoj iftar (Iftar je večera u islamskom mjesecu ramazanu, tj. obrok koji se jede u prvi sumrak, odmah nakon zalaska sunca. Iftarom se završava dan posta, a akšam se najčešće klanja prije akšama). ali i ostalo vezano uz islamsko slavlje i obilježavanje Ramazana.