– Milomir Marić je jedan od najpoznatijih TV voditelja u cijeloj regiji, a u posljednjih par godina je i vlasnik kao i voditelj na Hepi Televiziji. Poznat je kao osoba koja i nema toliko puno mjere prema sagovornicima, a baš iz tog razloga je njegova emisija toliko i gledana….

Poznati novinar Milomir Marić neprestano osvaja javnost svojim intrigantnim ponašanjem i načinom života, te je stekao reputaciju jednog od najopućenijih i najinteligentnijih pojedinaca u Srbiji. Tijekom cijele svoje slavne karijere Marić se držao nepokolebljivog načela: čuvanje privatnosti svog osobnog života. Premda je povremeno kroz humor iznosio sitnice, svoju intimu nikada nije servirao na srebrnom pladnju. Gotovo trideset godina održava skladnu vezu sa spisateljicom Vesnom Radusinović, iako su svoju vezu odlučili ne formalizirati. Unatoč tome, u javnosti ih se smatra jednim od najskladnijih i najdugotrajnijih parova. Iako su mediji konstantno fascinirani njihovom vezom, uspješno održavaju sklad unutar svoje obitelji.

Kao par rijetko se pojavljuju u javnosti, a još rjeđe daju zajedničke intervjue. No, Vesna povremeno na svom “Instagramu” putem objavljenih fotografija podijeli tračke njihove dugotrajne ljubavi, što svjedoči o postojanosti ljubavi koja ih je spojila davne 1995. godine. Ipak, njihov narativ, obilježen brojnim odstupanjima od norme, započeo je puno prije očekivanog roka. – Jeste li se ikada zapitali kako sam se raskrstio s Vesnom? Pa, to je priča za novinske stranice. Dok sam bio mladi novinar, krenuo sam na putovanje u bivšu Jugoslaviju kako bih zaronio u živahni noćni život. Tijekom posjeta Podgorici zatekao sam očaravajuću djevojku koja je zračila ljepotom poput lutke kako izlazi iz gimnazije.

Zaintrigiran, skupio sam hrabrosti da joj priđem i našli smo se na klupi u parku pored očaravajuće rijeke Morače. Dok je naš razgovor tekao, pitao sam je možemo li se ponovno sresti, ali sam saznao nesretnu vijest da ona planira posjetiti bakino prebivalište na obali Skadarskog jezera. I tako su nam se putevi razišli, pričao je tih dana Marić. U gradu Beogradu njihove su se sudbine nakon mnogo godina još jednom ispreplele. Za to vrijeme Vesna je sklopila brak sa Dževdetom Tuzlićem, filmskim kritičarom porijeklom iz Sarajeva, i zajedno su dobili sina Vedrana. Nažalost, njihovoj bračnoj zajednici na kraju je došao kraj. Kako je Vesnina novinarska karijera cvjetala, jedno vrijeme našla se i uz Milomira u “Profilu”.

U tom razdoblju počinje se odvijati njihova ljubavna priča. Tek kad smo proveli dvije godine zajedničkog života, konačno sam došao do zapanjujućeg otkrića da je djevojka s kojom sam sjedio u parku ista osoba. Milomir je priznao: “Ona mi je priznala: ‘Da, to sam ja. Bojao sam se ranije otkriti istinu, jer sam se bojao da me ne proglase ludom.’ Njezina reakcija može se samo zamisliti kad joj je predstavio čuvenu priču koju je napisao prije dva desetljeća, a koja bilježi njihov sudbonosni susret. Novinar, koji svojom prodornom retorikom i dalje tjera mnoge u strah, za sebe kaže da je “postolar”.

  • Otvoreno priznaje: “Prije Vesne nisam doživio društvo nijedne druge žene. Ona ih je sve izbrisala, zapravo napravivši lobotomiju mojim prijašnjim susretima. U tipičnoj maniri, nije uspio pridobiti Vesninu naklonost. Vesna je otkrila da je njihova veza nastala na nekonvencionalan način, jer joj se nikada nije pokušao udvarati na tradicionalan način udvaranja, cvijećem i poklonima. Oboje su shvatili da takve geste ne bi bile uspješne. Javno iskazivanje ljubavi i velike izjave ljubavi nisu joj bile važne. Umjesto toga, očarali su je njegova odvažnost, skepticizam i duhovitost.

No, ono što je istinski povezivalo Marića i Vesnu je zajednička ljubav prema Vedranu. Iako život s glavnom urednicom “TV Happy” ima nedostataka, autorica mnogima omiljenih romana za žene uspjela je pronaći zadovoljavajuću sredinu. Nemam razloga žaliti što mi je televizija “otela” muža. Ranije me on samo zabavljao i to mi je donosilo radost. Međutim, od kada je počeo da pleni celu Srbiju, za mene više nema pažnje. Moja jedina utjeha je uključiti televiziju i baciti pogled, možda se čak i nasmijati. Nažalost, obično nisam budan u tim trenucima. Ponosi se svojom duhovitošću, često se proglašava najpametnijim, baš kad se probudim. Tako to ide – zaključila je Vesna. Možete li opisati izgled njihove rezidencije smještene u srcu Beograda?

U njihovoj rezidenciji koja se nalazi u neposrednoj blizini Botaničke bašte u Beogradu, svaki aspekt njihovog životnog stila se zamršeno odražava. Unutar dnevnog boravka postoji poseban kutak koji ima značajnu sentimentalnu vrijednost. Naime, prikazuje portret Vesne i njezina sina, majstorski izrađen od strane vješte umjetnice, Kosta Bunševac. Spisateljica s vremena na vrijeme na svom Instagram profilu podijeli fotografije svog stana, ostavljajući dojam da se jako potrudila da svaki kutak odražava njezin osobni ukus i sklonosti.

U svojim zajedničkim naporima, ukrasili su interijer, ali ostaje osjećaj da je Vesna preuzela vodstvo, što je vidljivo u veličanstvenim cvjetnim aranžmanima koji krase stolove, poboljšavajući cjelokupni ambijent. U određenim značajnim prigodama, spisateljica nastoji dodatno uljepšati svoju već nakićenu rezidenciju, bilježeći trenutak fotografijom koju potom dijeli na raznim platformama društvenih medija. Osim obilja namještaja od punog drva, antikviteta i figurica, knjige dominiraju većinom prostora unutar prostranog stana.