– Ono što je itekako popularno u posljednje vrijeme na društvenim mrežama je to, da popularne osobe sa estrade postavljaju neke priče i fotke iz svoje mladosti. Jednostavno, veliki broj njih izbjegava to, jer se u neku ruku i stidi svoje prošlosti, a mi vas danas pitamo, znate li ko je djevojčica sa slike?

Kroz povijest, pa čak i danas, postojao je trajni interes javnosti za fotografije s našim talentiranim pjevačima. Na raznim platformama društvenih medija može se naletjeti na stare fotografije naših slavnih ličnosti, uključujući izvanrednu sliku koja prikazuje našu voljenu pjevačicu u mladosti, blaženo nesvjesnu golemih trijumfa koji je očekuju. Kako je sazrijevala, imala je sreću doživjeti savršeno odrastanje, okružena roditeljima punim ljubavi koji su se cijelim srcem posvetili osiguravanju njezine sreće i dobrobiti.

  • Njezina ljubav prema pjevanju rasplamsala se u nježnoj dobi, potaknuvši je da prepozna važnost akademske izvrsnosti kako bi mogla ostvariti svoje glazbene snove. Kraljevčanka, svoje pravo putovanje započela je izlaskom drugog albuma na kojem se našla bezvremenski hit Pokon bratu. Sa samo 11 godina iskoristila je priliku da pokaže svoje vokalno umijeće tijekom obilježavanja Titovog rođendana, čime je naposljetku utrla put svojoj trijumfalnoj karijeri. Na vrhuncu profesionalnog uspjeha, sa samo 18 godina, odlučila se udati za Slobodana, vrsnog harmonikaša. Tijekom svog života podnosila je bolan gubitak brata, oca i supruga s kojim je bila u sretnom braku nevjerojatnih 36 godina. Zajedno su s ljubavlju odgajali svoje dvoje djece, Marka i Mariju.

Kako je vrijeme prolazilo, imala je radosnu priliku ponovno se povezati s Vanjom Milošević, renomiranom ginekologinjom iz Beograda, s kojom je stvorila duboku emotivnu vezu. Istaknuta osoba u glazbenoj industriji, Snežana Đurišić, poznata folk pjevačica iz Srbije, nadaleko je poznata po svojim zadivljujućim izvedbama popularnih pjesama poput “Odakle si sele”, “Kiše”, “Srna”, “Pričaj mi, pričaj”, “Kleo se, kleo”, i “Imena mi mogo”. Rođena 6. lipnja 1959. u Gornjem Milanovcu, prve je godine provela u Kraljevu da bi se 1971. preselila u Beograd. Od tada se čvrsto etablirala kao istaknuta i cijenjena umjetnica na glazbenoj sceni. Snežana, koja je ranije bila udata za pokojnog Slobodana Gvozdenovića, ponosna je što je majka dvoje djece, Maje i Marka. Njezin glazbeni put započeo je u mladosti, kada je sudjelovala na cijenjenom pjevačkom natjecanju pod nazivom “Studio 6 ti daje priliku”.

Upravo na tom natjecanju ostvarila je zapaženu pobjedu izvedbom zanosne pjesme Lepe Lukić “Nikad se neću udati”. Ovo značajno postignuće otvorilo je put za izdavanje njenog debitantskog singl albuma, koji je sadržavao očaravajuće pjesme “Baki i deki” i “Mami i tati”. U samo dvije godine imala je čast krasiti pozornicu renomiranog festivala “Beogradsko proljeće”. Njezina zanosna izvedba pjesme “Imala baba sto momaka” ne samo da je zadivila publiku nego i impresionirala cijenjeni žiri. Prepoznavši njen izniman talent, dobila je poziv da uz Zorana Lekovića i ostale cijenjene kolege nastupi na svečanoj proslavi rođendana Josipa Broza Tita u Domu omladine.

Vođena nepokolebljivom odlučnošću da ostvari pjevačku karijeru, uspješno je pridobila predsjednika Jugoslavije, koji je odmah omogućio transfer njenog oca u Beograd. Ovaj ključni potez Snežani je pružio priliku da upiše prestižnu srednju glazbenu školu, što je dodatno potaknulo njezine težnje. U svojoj gotovo pedesetogodišnjoj uspješnoj karijeri Snežana je sakupila impresivan opus koji uključuje 16 samostalnih ploča, 23 albuma, četiri kompilacije i 11 singlova. Sarađivala je i sa cijenjenim kolegama kao što su Šaban Šaulić, Halid Bešlić, Šerif Konjević, Miroslav Ilić, Jašar Ahmedovski, Snežana Savić, Zorica Brunclik i mnogi drugi.

Nadalje, svoj je talent pokazala u televizijskoj seriji “The Truckers Again” (1983.), filmu “The Truckers Again” (1984.) i seriji “Supermarket” (1984.). Snežana je svoj talent pokazala na raznim cijenjenim festivalima diljem Jugoslavije, uključujući cijenjeno “Beogradsko proljeće” i renomirani “Grand festival”, uzastopno osvajajući vrhunska priznanja. Njezin zadivljujući glas osvojio je publiku diljem svijeta dok je izlazila na pozornice diljem svijeta. U impresivnom prikazu talenta uspjela je napuniti Dom sindikata ne jednom, već dva puta.

Osim toga, 2015. godine proslavila je više od četiri desetljeća umjetničke tradicije zapaženim solističkim koncertom u renomiranom beogradskom “Sava centru”. Od 2013. do 2015. godine bila je dosljedno prisutna kao članica žirija cijenjenog glazbenog natjecanja “Zvezde Granda”, a tu ulogu obnaša i danas. Snežana Đurišićeva je svoje formativne godine provela u Kraljevu uz oca Milana, majku Daru i mlađu sestru Peaceful do 1971. godine.