– Za danas jedna tema, koja će se apsolutno svijdjeti svim domaćicama. Naime, radi se o pranju rublja, koji ponekad skoro da nikako ne miriše na omekšivač nakon samoga pranja. Evo i par trikova na ovu temu….

U određenim ste slučajevima možda naišli na frustraciju neadekvatno očišćene odjeće, što je dovelo do neželjenog mirisa, a ne ugodnog. Ako perilica rublja ne uspije učinkovito očistiti rublje, to može dovesti do neželjenog mirisa. Da biste riješili ovaj problem, preporuča se najprije ispitati funkcionalnost grijača. Ako se čini da stroj radi ispravno, potrebno je istražiti alternativne čimbenike koji mogu pridonijeti problemu. Vjerojatno je da i pogreška korisnika i neispravan stroj mogu biti faktori koji doprinose.

Uočeno je da tijekom procesa pranja rublja neki pojedinci imaju tendenciju pretjerane upotrebe deterdženta ili omekšivača, zbog čega stroj ne može adekvatno isprati višak. Posljedično, te se tvari nakupljaju u tkanini, što dovodi do nepoželjnog mirisa umjesto ugodne svježine. Osim toga, uzmite u obzir prirodu rublja koje perete i odredite je li tkanina prikladna za uključivanje omekšivača. Savjetuje se oprez pri korištenju omekšivača na različitim vrstama tkanina, osobito sintetičkih materijala, jer oni možda nisu kompatibilni i najbolje je u potpunosti izbjegavati korištenje omekšivača na njima.

Proizvođači strogo zabranjuju korištenje omekšivača na traperu. Razlog iza ovog strogog stava je taj što omekšivač ima negativan učinak jer uzrokuje rastezanje tkanine i ubrzava blijeđenje njezine jarke boje. S obzirom na učestalost nošenja traperica i individualne karakteristike vašeg tijela, preporuča se pričekati između 2 do 6 mjeseci prije pranja ako odlučite ne slijediti ovaj prijedlog. Nakupljanje prljavštine u perilici zaslužno je za neugodan miris koji se može osjetiti u rublju, a može rezultirati i pojavom bijelih mrlja na ormaru.

Kako bi se to spriječilo, preporučljivo je pridržavati se nekoliko jednostavnih preporuka za održavanje. Nakon svakog ciklusa pranja, važno je odmah izvaditi odjeću iz perilice. Pobrinite se da pažljivo isperete sve ostatke deterdženta s gume na vratima nakon svakog ciklusa pranja. Kako biste izbjegli nakupljanje vlage, važno je redovito sušiti odjeljak za deterdžent. Za optimalnu dezinfekciju stručnjaci preporučuju pokretanje stroja bez ikakvih predmeta jednom mjesečno pomoću mješavine deterdženta i octa. Otkrijte ovu genijalnu tehniku ​​koja će održati svježinu vaših odjevnih predmeta cijeli tjedan nakon pranja.

Za najbolji rezultat, savjetuje se izbjegavanje dodavanja omekšivača tijekom početne faze pranja; bolje je pričekati dok stroj ne završi svoj prvi ciklus pranja, a zatim dodati omekšivač tek kada započne sljedeći ciklus unosa vode. Za postizanje snažnijeg mirisa ključno je ostaviti veću količinu omekšivača unutar tkanine. Međutim, treba biti oprezan jer dugotrajni ostaci ovih omekšivača koji poboljšavaju miris mogu potencijalno dovesti do iritacije kože. Kako bi dali prednost svom zdravlju, Glossy preporuča čitateljima da daju prednost korištenju bioomekšivača, jer oni ne samo da pomažu u sprječavanju alergijskih reakcija, već i promiču opću dobrobit.