Mnoge žene čekaju godinama da im partner zaprosi brak, a neke to nikada ne dočekaju. I tako njihov život ide dalje, žive s muškarcem i ne znaju što ih čeka i hoće li on jednog dana pomisliti da im ponudi brak.

I meni se dogodila slična situacija. S jednim sam muškarcem bila u vezi devet godina i živjeli smo zajedno šest godina. Ima 42 godine.Godine, imam 32 godine i nedavno me službeno zaprosio, što sam odbila.


Da me je zaprosio prije 6 ili 7 godina, sigurno bih se bez razmišljanja udala za njega jer sam se jako željela udati za njega i roditi mu djecu. Mislim da je njegova bračna ponuda bila krajnje sebična. Imao je 42 godine i nekako sam tek sad shvatila da vrijeme leti i da bismo trebali imati djecu.

Rekao mi je da ćemo se vjenčati pod uvjetom da mu rodim dijete i da na tome počnemo raditi što prije. Ne želim sada imati djecu. Želim se posvetiti svom poslu i karijeri koju sam započeo. Moj bivši partner bio je vrlo sebična i posesivna osoba i uvijek je vršio pritisak na mene kada je u pitanju moj posao.

Prije nekoliko godina imao sam jako lijep posao koji je bio dobro plaćen i već sam počeo napredovati u karijeri, ali on me uvjerio da se prebacim na drugi posao koji je manje plaćen, ali je po njegovom mišljenju bio bolji jer sam imao više slobodnog vremena. , što na kraju nije bio slučaj.

Samo su mu platili manje, a ja sam učinio isto, čak i više. Sada kada imam svoj posao, pokrenuo sam ga zahvaljujući ušteđevini i pomoći roditelja. Od početka sam slušao njegove savjete i posao mi nije išao.

Čak sam razmišljao da dignem ruke od svega, ali onda sam se posavjetovao s pravim ljudima koji su mi pomogli i moj posao je počeo cvjetati.Nikada se nisam htjela osloniti na njega. On zaslužuje puno više od mene.

Stan u kome živimo je bio njegov, auto je bio njegov sve je bilo njegovo. Poznavajući njega ponuda za brak je bila samo još jedan njegov pokušaj da mi oduzme moju slobodu i nezavisnost. Razumijem da je on isto kao i ja bio mlad i ambiciozan te da je želio obezbjediti sebi neku sigurnost prije nego što se oženi i dobije djecu, ali ne treba sputavati mene da učinim isto.

On je bio moj izbor. Mogla sam otići hiljadu puta, ali nisam. Voljela sam ga i pokušavala sam da razumijem njegove postupke i postupim mudro. Bio je vrijedan i mnogo truda je uložio da bi imao sve ono što ima danas.

Trenutno ne želim, da se udam i rađam djecu. Ne želim baciti tri godine koje sam posvetila svom poslu niz vodu. Ovo je moj posao zbog koga sam izgubila mnogo živaca i u koji sam uložila mnogo truda. Nisam spremna sve to da napustim zbog hira neke druge osobe.