Iako posjeduju bogatstvo, slavu i globalno priznanje, patnja djeteta uvijek ima dubok utjecaj, ostavljajući za sobom trajne emocionalne rane koje se nikada u potpunosti ne zaliječe. Slično običnim pojedincima, poznate osobe također prolaze kroz turbulentna razdoblja tijekom života, prolazeći kroz izazovne trenutke koji nastavljaju utjecati na njih godinama nakon tragičnih događaja.

U ovoj priči zaronimo u živote poznatih pojedinaca koji posjeduju sve karakteristike uspjeha – bogatstvo, prosperitet i slavu. Međutim, usred svog obilja, pretrpjeli su razarajući gubitak svog najdražeg posjeda – svoje djece. Srca su nam slomljena. Jučer smo se oprostili od naše voljene Emi, gubitka za koji nismo ni slutili. Bol koju sada nosimo je nezamisliva. Ipak, obećavamo da ćemo se vječno sjećati i poštovati njezinu ljubav i nesalomljivi duh. Ove dirljive riječi napisao je legendarni skijaš Bode Miller na Instagramu nakon što je primio tragičnu vijest o smrti svoje kćeri.

U razornom incidentu, mališan mlađi od 2 godine tragično se utopio u bazenu. Miller i njegova supruga, koji su bili izravno pogođeni ovim srceparajućim događajem, nekim su čudom uspjeli preživjeti. Vijest o ovom incidentu proširila se cijelim susjedstvom ostavivši sve u šoku. Unatoč naporima liječnika, djevojku nisu uspjeli oživjeti.

Tragično, John Travolta i Kelly Preston suočili su se sa srcedrapajućom tragedijom kada je njihov 16-godišnji sin, Jet, doživio smrtonosnu nesreću dok se kupao u kadi u njihovoj rezidenciji na Bahamima. Unatoč brzoj liječničkoj intervenciji, liječnici ga nisu uspjeli spasiti.

2009. godine nesretna ruka sudbine zadesila je i bivšeg svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji Mikea Tysona. Tragično, njegova četverogodišnja kći, Exodus, izgubila je život zbog gušenja uzrokovanog električnim kablom omotanim oko njezina vrata dok se igrala u blizini trake za trčanje.

Godine 1996. poznati glazbenik Prins dočekao je rođenje sina. Tragično, samo nekoliko tjedana kasnije, malo dijete je podleglo rijetkom genetskom stanju poznatom kao Pfeifferov sindrom, koje utječe na rast i strukturu kostiju.

Na ovom popisu nisu samo međunarodne ličnosti i slavne osobe, već i značajne osobe iz Srbije, uključujući žene koje su se suočile s teškim okolnostima i izdržale ih. Otkriće Sandre Rašković Ivić o tragičnom samoubojstvu njezina sina Jovana Ivića ostavilo je u šoku javnost. Sandra je proživjela produljeno razdoblje tugovanja, ali je na kraju prepoznala potrebu da nastavi dalje za dobrobit svog unuka i svoje dvoje druge djece.

Tragično je preminuo i sin našeg proslavljenog glumca Srđana Žike Todorovića. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u njihovoj djedovini, a obdukcija je potvrdila da je uzrok smrti sindrom iznenadne smrti maloljetnika.

BONUS TEKST

Osjećate li umor, letargiju i nedostatak energije nakon buđenja? Možda ove simptome pripisujete pojavi proljetnog umora. Međutim, važno je biti oprezan jer ovi pokazatelji mogu biti znakovi upozorenja na značajniji temeljni problem.

Usred raširene rasprave o proljetnom umoru, ključno je biti oprezan i prepoznati da umor može ukazivati na temeljne zdravstvene probleme značajnije prirode. Nedovoljna prehrana, sjedilački način života, komplikacije sa štitnjačom, anemija i kronične bolesti među potencijalnim su čimbenicima koji pridonose vašoj nemilosrdnoj iscrpljenosti.

U slučaju da imate osjećaj umora i osigurate dovoljnu količinu sna, ključno je uzeti u obzir dijabetes kao potencijalni faktor. To je posebno važno za osobe starije od 45 godina, one s prekomjernom težinom ili one s obiteljskom predispozicijom za dijabetes.