Serena Kelly imala je samo tri godine kada je stavljena u “djedovo” krilo. Da, dobro ste vidjeli današnji naslov, a radi se o maltretiranju jedne žene, dok je još bila maloljetna. Vjerujemo da ste se svi zapitali, kako je djevojčica od 3 godine dospjela u naručje starog pohotnika?

Osjetila je neugodan miris sjedokosog čovjeka i namrštila se. Dao joj je prsten koji simbolizira njihov “brak”, rekavši Sereni da imaju “zajednicu” i da će ona “zauvijek biti njegova”.

Godine 1986. Serena je imala samo tri godine kada se “udala”. Prsten koji su joj pripremili bio je prevelik, a ona premala da izdrži užas onoga što se dogodilo kada su joj ga stavili na prst. Serena je rođena u zloglasnom kultu Children of God koji vodi David Berg, kojeg pamti kao svog djeda. Kult je osnovan 1968. godine.i ima 13 000 članova u 130 zajednica diljem svijeta. – Moja majka je bila važan član – prisjetila se Serena u intervjuu za The Sun.

– Vođa kulta mi je rekao da sam jedan od “odabranih” zajedno sa starijim dječakom po imenu Ricky. Kao članovi unutarnjeg kruga kulta, živimo u luksuzu.Berg je doveo Božju djecu na Filipine i živjeli smo u vili s bazenom i teniskim terenom. Ali iza svog luksuza živio sam vrlo mračan i bolan život.

– Otišao je u zajedničku sobu gdje je naišao na ponašanje u pijanom stanju. Bio sam premlad da bih razumio, ali vidio sam stvari koje su me duboko uznemirile. Ponekad su me tjerali da plešem i da se skinem gola pred kamerama.Brzo sam naučio da me neće snimati ako budem plakao. Dobivam kaznu za to, ali vrijedi izbjeći snimanje. Malo-pomalo ustuknula sam, očajnički želeći ostati nezamijećena. Kad je Serena imala pet godina, majka ju je probudila usred noći i rekla joj da odlaze.

– Odvezli smo se do zračne luke i uhvatili let za Japan. Kult je često bio pod istragom zbog zlostavljanja djece, pa je tajnovitost postala neophodna za vrhunske članove. U Japanu su mi povjerili Doru i glazbenika Jeremyja Spencera. Od tog trenutka majku sam rijetko viđao. Samo godinu dana kasnije Dora i Jeremy preselili su svoju obitelj na imanje u Brazilu.

“Dora mi je rekla da nitko ne može znati da sam tamo. Pri rođenju sam dobila ime Meri-Dill, ali sam kasnije promijenila ime u Serena. Život je bio težak i često su nam dodjeljivani teški fizički poslovi poput čišćenja četkica za zube u kupaonici. Na drugim mjestima u ovom slučaju bi nas poslali da tražimo novac od mještana prosječenjem ili pjevanjem božićnih pjesama. Ako bi se neko od djece loše ponašalo, poslali bi nas da pretuku skupinu ljudi poznatu kao Članovi ‘Ujaka’.”

Kada je 1994. godine 12-godišnji David Berg umro, njegova udovica Karen preuzela je Djecu Božju i ublažila njezina pravila o interakciji sa strancima. Serena se prisjeća: “Djeca iz susjedstva gledala su nas izvan zida i jednog dana su nas pozvali da im se pridružimo na nogometnoj utakmici. Dok sam odrastala, govorili su mi da su svi autsajderi štovatelji đavla. Ali kako sam trošila više i više vremena sa svojim susjedima, shvatio sam da to nije slučaj.”

Serena već šest godina živi u Brazilu, a majka joj je šefica južnoameričkog ogranka kulta. “Jednog sam je dana pitao bi li me ubila da joj Bog kaže. Kad je rekla da, shvatio sam da nisam siguran s majkom i obećao sam otići čim napunim 18 godina. Moje djetinjstvo Naš prijatelj Ricky je pobjegao i vođe reci nam da je postao plijen đavla, molim te moli da mu se nešto loše dogodi.”

 

Tijekom posljednjih godina u kultu, Serenina je poslana u Meksiko da živi s majkom.

“Smatrali su me problematičnim, a meksička stroža pravila su bila osmišljena da me ograniče. “Ali, kao što sam obećao sam sebi, spakirao sam kofere čim sam napunio 18 godina. Majka mi je rekla da se, ako odem, više nikada neću vratiti. Sa samo 120 funti na moje ime, krenuo sam u Ameriku. Jedan bivši član kulta dao mi je svoj kauč, drugi bivši član mi je dao posao. “Nisam imao bankovni račun, vozačku dozvolu ili bilo koji oblik osobne iskaznice, ali svoju novostečenu neovisnost osjećao sam kao nevjerojatan luksuz. Prvi put sam imala svoju odjeću i, što je najvažnije, svoj prostor. Unatoč tome, 2013. sam upisao fakultet i počeo studirati korporativne komunikacije. Nakon toga sam našao nekoliko dobro plaćenih poslova u korporativnom svijetu. Ali koliko god sam bila uspješna, nisam mogla zanemariti svoju potrebu za terapijom. Prije četiri godine počeo sam davati savjete o traumi posebno bivšim članovima kulta.

“Djelim svoju priču ne samo da mi pomogne da se pomirim sa svojom prošlošću, nego i da povratim svoju moć. Više se ne sramim.”