Šaban Šaulić nas je nažalost napustio prije par godina, ali ono što je sigurno jeste da nikada neće ostati zabiravljen i da će njegove pjesme živjeti vječno među nama. U području narodne glazbe, Šaban Šulić je visoko cijenjen i zauzima posebno mjesto u srcima pojedinaca koji žive u bivšoj Jugoslaviji. Razina divljenja koju izaziva u svom rodnom gradu, Sachijanu, nadilazi puki status slavne osobe, služeći kao dokaz duboke povezanosti i naklonosti zajednice prema njemu.

U svakoj prilici Šulić se nastoji vratiti u rodni grad i selo, gdje mu i danas živi sestra Sarajka. U tom istom gradu živjela je i Šulićeva pokojna majka Ilduza čija je prisutnost izazivala veliko poštovanje u lokalnoj zajednici. Kada je Šabanov bratić Hasan Dudić nedavno s novinarima prošetao ulicama njihovog djetinjstva, susjedi nisu mogli suzdržati divljenje i naklonost prema legendarnom narodnjaku. Posebno su istaknuli Ilduzine iznimne kvalitete, ističući njezin značajan utjecaj na zajednicu i nepokolebljivu predanost glazbi.

Lokalna zajednica visoko je cijenila Ildu, govoreći visoko o njezinom nježnom i suosjećajnom ponašanju, njezinom entuzijazmu za širenje radosti i pridruživanje slavljima. Pohvalili su njezin godišnji običaj darivanja trešanja djeci u okolici, kao i njezinu nepokolebljivu ljubav prema glazbi. Sarajka, Šabanova sestra, izrazila je svoje duboko divljenje prema njihovoj majci i istakla svoje duboko poštovanje prema pojedincima i svečanim prilikama.

Sarajka je ispričala kako njihova majka, iako je predana sljedbenica islama, također duboko poštuje pravoslavne praznike. Baviti se tradicijom ukrašavanja jaja i obilato ih dijeliti susjedima nešto je u čemu aktivno sudjeluje. Osim toga, Sarajka je spomenula kako njihova majka ima poseban afinitet prema Svetoj Petki, posebno kada Šaban izrazi vlastitu želju da joj se pomoli. Duboka Šulićeva povezanost i predačko naslijeđe lijepo su prikazani, a očituju se iu davanju imena Šabanovoj najmlađoj kćeri. Odajući počast svojoj baki Ildi, koja je u Šapcu poznata po izuzetnoj ljepoti, unuka ne samo da nasljeđuje ime, već i istu zadivljujuću draž.

  • Ilda Šaulić, koja je naslijedila ostavštinu svog oca Šabana Šaulića na polju narodne glazbe, krčila je svoj impresivan put. Dok ispunjenje pronalazi u braku s Bojanom Vučkovićem i zajedničkom odgovornošću oko odgoja kćeri, otvoreno priznaje želju za većom obitelji. Izražavajući svoje ambicije, otkrila je svoje težnje za postizanjem brojnih ciljeva kako u privatnom tako iu profesionalnom životu. Međutim, postoji jedna posebna želja koju želi podijeliti. Dok se u prosincu približava svom 45. rođendanu, u društvu svoje sedmogodišnje kćeri, žudi za proširenjem obitelji. Želja za više djece ostaje neispunjena, ali ostaje značajna težnja za nju. Ildino odrastanje oblikovalo je prisustvo starije sestre i mlađeg brata, što je ona opisala kao zaista divno iskustvo. No, priznaje da je vlastita sudbina kao da vodi prema tome da ima samo jedno dijete.

Izražavajući svoju zahvalnost, priznala je da je imati i sestru i brata nedvojbeno blagoslov. Kada je razmišljala o vlastitim postignućima kao roditelja, izrazila je čežnju za šansom da ponovi ta postignuća više puta. No, prepoznala je i neizbježnost sudbine, zaključivši svoja razmišljanja. Ilda Šalić se u nedavnoj raspravi s toplim prisjećanjem prisjetila svojih roditelja Šabana i Goke, ističući dobro strukturirano okruženje koje je karakteriziralo njezino odrastanje.