Kada govorimo o fudbalu i fudbalerima, ime koje se sigurno izdvaja je Zlatan Ibrahimović koji je imao dugu i uspješnu karijeru. Nikada nije krio svoje porijeklo ni u trenutku kada je postao uspješan, ispričao je sve u svojoj knjizi sve do detalja o svom teškom djetinjstvu.

  • Poznat po svojim izvanrednim nogometnim sposobnostima, Zlatan Ibrahimović konstantno plijeni pažnju svojim riječima i djelima. Vrlo je nevjerojatno da ćemo ikada susresti još jednu tako izuzetnu osobu poput njega. Dok ga neki možda doživljavaju kao arogantnog i samoživog, ovaj bivši švedski reprezentativac uspješno je njegovao osobni brend oko svog imena, stekavši poprilično bogatstvo od nekoliko desetaka milijuna, prenosi Sportal. Unatoč tome što je u svojoj nogometnoj karijeri predstavljao Švedsku, Zlatanovi korijeni sežu u Bosnu i Hercegovinu. U opsežnom intervjuu za “ABatalks”, zaronio je u zamršenost svoje obiteljske dinamike, rasvjetljavajući zašto njegova veza s majkom nadilazi onu s ocem.

Unutar naše obitelji postoji divna mješavina različitog podrijetla. Jedan od mojih roditelja, moja majka, bila je zaposlena kao čistačica i preko nje imam privilegiju da imam dvije starije sestre. Iako nisam u redovnoj komunikaciji sa najstarijim bratom ili sestrom, jaću vezu dijelim sa svojom drugom sestrom, koja je također starija od mene, budući da dijelimo iste biološke roditelje. Nažalost, moj stariji brat je preminuo prije nekoliko godina, ali imam sreću da imam mlađeg brata s majčine strane. Moj odnos s majkom karakterizira pozitivnost, iako je moja veza s ocem relativno manje čvrsta.

Ipak, ovo se ne bi trebalo pogrešno protumačiti kao nedostatak. Prepoznavanje značaja ponosa unutar balkanske regije je ključno. Kao hranitelj i zaštitnik, moj je otac odigrao ključnu ulogu u mom odgoju, no ipak sam ga nadmašio u smislu financijskih postignuća i drugih nastojanja. Njegov je ponos golem, što ga navodi da odbija pomoć i inzistira na samopouzdanju. Unatoč tome, ustrajem u njegovoj podršci jer svim srcem vjerujem u njegove sposobnosti,” potvrdio je Zlatan Ibrahimović.

Zlatan govori o svojoj ženi Heleni i ogromnom bogatstvu koje posjeduju.

Unutar stranica svoje autobiografije, Zlatan Ibrahimović, poznat kao jedan od najplodnijih strijelaca u proteklih dvadeset godina, zaronio je u složenost svog osobnog života, stavljajući značajan naglasak na duboki utjecaj koji je na njega imala njegova supruga Helena.

  • Nakon što sam shvatio da je došlo vrijeme za novo poglavlje u mom životu, svjesno sam se odlučio povući iz nogometne karijere. Tijekom ovog procesa moja je supruga bila nepokolebljivi stup podrške, uvijek me podsjećajući na žrtve koje je podnijela za našu obitelj. Uz nesebičnost i odlučnost, stavila je vlastitu karijeru na čekanje kako bi naša dobrobit bila prioritet. Stojeći uz mene u svakom slučaju, dala je sve od sebe i ostavila sve što je imala. U našoj jedinstvenoj dinamici, svatko od nas ima svoj skup odgovornosti – ona se bavi određenim zadacima, dok ja druge. Suprotno onome što se može doživjeti, naš obiteljski život je daleko od ekstravagantnog. U stvarnosti, ona preuzima kućanske poslove poput kuhanja i pranja suđa, a jedina vanjska pomoć koju imamo je čistačica. Sinovi ovog uspješnog i imućnog čovjeka pokazuju poniznost svoga oca svojim postupcima i stavom.

Naša obitelj održava dosljednu rutinu prijevoza naše djece u i iz škole i njihovih raznih aktivnosti, pridržavajući se normi tipičnog kućanstva. Značajno je da se od svih učenika škole jedino moja djeca odlučuju za ekološku opciju vožnje biciklom. Nasuprot tome, druge se obitelji oslanjaju na pomoć dadilja ili vozača da otprate i vrate svoju djecu. Ipak, ovakav pristup nije u skladu s vrijednostima i načinom života naše obitelji.