– Hanka Paldum je u posljednjih par dana u itekako u žiži javnosti zbog smrti svoga prvoga supruga. Podsjećamo, sa njim je dobila i sina, i gledajući njene izjave u medijima, nije joj bilo nimalo svejedno….

Hanka Paldum, renomirana bosanskohercegovačka pjevačica, dugi niz godina krasi glazbenu industriju svojim izuzetnim talentom, ostvarivši impresivnu i cijenjenu karijeru. Međutim, dok je njezin profesionalni život cvjetao poput ruža, njezin se osobni život suočio s dosta izazova. Hanka je majka dvoje djece, Mirzada i Minele, iz prethodnog braka sa Muradifom Brkićem. Minela, sretno udana i majka dvoje djece, živi zadovoljan život. S druge strane, Mirzad se često našao u javnosti zbog svojih pravnih problema. Mirzadovo burno putovanje i kontroverzni postupci izazvali su značajnu pozornost i veliku medijsku pokrivenost.

  • Mirzad, koji ima povijest pravnih problema, uhićen je u Neumu 2021. pod optužbom da je napastovao maloljetnicu i prisiljavao je na intimne aktivnosti. Ovo nije bio prvi slučaj da se Mirzad našao u petljanju sa zakonom. Još 2014. dobio je kaznu od dvije godine zatvora jer je na autobusnom stajalištu neoprezno vozilom udario u tri pješakinje, pri čemu je teško ozlijedio dvije žene. Naknadni test na droge otkrio je prisutnost amfetamina u njegovom krvotoku. Nakon nesreće, Mirzad je izbjegao vlastima, što je dovelo do pet i pol sati potrage u cijelom Sarajevu. Izražavajući podršku sinu, Hanka Paldum je izrazila uvjerenje da je kazna koju je dobio prestroga.

Priznala je izazove s kojima se susreće svaki roditelj kad mu se dijete nađe u takvim okolnostima, ali je naglasila potrebu da se te emocije zadrže u privatnosti. Hanka je istakla da je njen sin trenutno na izdržavanju kazne, te je izrazila mišljenje da je na visinu kazne utjecao isključivo njihov porodični odnos. Smatrala je da značajan broj pojedinaca dijeli stav da on za svoja djela nije trebao biti osuđen ni na godinu zatvora. Hankin sin bio je stavljen pod stalnu skrb psihijatra zbog svoje prošlosti ovisnosti o drogama.

Hanka ga je često posjećivala, odlučna da ga povede ka boljoj budućnosti. Podijelila je svoju stalnu borbu da pomogne svom sinu, priznajući da uspjeh nije uvijek zajamčen. Hanka je naglasila da Mirzad, uprkos njegovoj nesavršenosti, posjeduje jedinstvene osobine i da ga bezuvjetno voli, kao što bi to činila svaka majka. Nakon automobilske nesreće za koju je odgovoran, Mirzadu je sud odredio obaveznu terapiju. Hanka ga je, kao nepokolebljiva podrška, poslala u renomiranu rehabilitacionu ustanovu u Njemačkoj. Poznata pjevačica izrazila je optimizam da će njezin sin trijumfirati nad svojim poteškoćama i otkriti pozitivan smjer u životu.

Ova anegdota iz života Hanke Paldum služi kao dirljiv podsjetnik na delikatnu ravnotežu između javne profesije i osobnih prepreka. Unatoč izazovima, ostala je ustrajna u svojoj predanosti svojoj obitelji, zalažući se za dobrobit svoje djece i nudeći im utjehu u teškim vremenima. Jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih pjevačica narodne muzike na Balkanu je Hanka Paldum, koja je rođena 28. aprila 1956. godine u Čajniču, u Bosni i Hercegovini. S karijerom koja traje nekoliko desetljeća, stekla je impresivnu reputaciju i prikupila veliki broj sljedbenika. Odrastajući u skromnom domaćinstvu, Hanki je muzika imala poseban značaj.

Već kao mlada djevojka očitovao se njezin izniman pjevački talent koji je ubrzo stekao priznanje izvan uže obitelji. Sredinom sedamdesetih Hanka se seli u Sarajevo, gdje kreće na svoj profesionalni glazbeni put. Krajem 1970-ih, Hankina karijera je uzletjela do novih visina kada je izdala svoj nastupni hit “Voljela sam, voljela”. Potom je doživjela niz uspjeha s pjesmama poput “Zovem te pjesma”, “Još se sjećam”, “Crne kose” i brojnim drugim. Njezin poseban vokalni stil i strastvene izvedbe brzo su je zavoljeli obožavateljima, učvrstivši njezin status omiljene umjetnice.

Tijekom 1980-ih i 1990-ih Hanka je bilježila stalan uspjeh, producirajući brojne albume i singlove koji su od tada postali cijenjeni klasici narodne glazbe. Njezini koncerti stalno su privlačili veliku publiku, a njezina je popularnost ostala nepokolebljiva čak i tijekom burnih godina rata na Balkanu. Hankin privatni život, međutim, nije bio bez komplikacija. S bivšim suprugom Muradifom Brkićem dijeli dvoje djece, Mirzada i Minelu. Dok je Minela u sretnom braku i ima dvoje svoje djece, Mirzad se zbog pravnih problema često našao u javnosti. Unatoč poteškoćama, Hanka se uvijek trudila da podrži svog sina, čak i u teškim izazovima.