– Sudbina je definitivno nešto što se ne može prevariti, ili možda da je promijenite. Mi danas govorimo o godišnjim dobima, i kako ono utiče navas kao ličnost, i to se ne može definitivno promijeniti…

Opsežna znanstvena istraživanja otkrila su nevjerojatnu povezanost između jedinki rođenih tijekom iste sezone, budući da pokazuju brojne zajedničke karakteristike. Prijelaz iz jednog godišnjeg doba u drugo duboko utječe na rast i sazrijevanje beba, kako tijekom njihovog boravka u maternici, tako i nakon dolaska na svijet.

  • Zaronimo u različite načine na koje svako godišnje doba utječe na temperament i oblikuje nečiji karakter: Pojedinci koji dolaze na svijet tijekom proljetne sezone posjeduju izniman kapacitet za optimizam. Posjeduju jedinstvenu perspektivu koja izazove doživljava kao šanse za osobni napredak i napredak. Ovo optimistično razmišljanje često donosi sretne okolnosti u njihovim životima. Štoviše, djeca rođena u mjesecu travnju obično pokazuju prirodnu sklonost prema kreativnosti i umjetničkom izražavanju. Studije pokazuju da oni posjeduju urođene liderske kvalitete, često preuzimajući položaje autoriteta.

Osim toga, oni imaju najmanju osjetljivost na alergije. Oni koji na svijet dolaze tijekom ljetne sezone, poznati kao ljetna djeca, posjeduju izvanredan osjećaj optimizma, čak i nadmašuju svoje kolege rođene u proljeće. Međutim, oni pokazuju veću razinu ambicije. Treba napomenuti da su osjetljivi na nagle promjene raspoloženja i mogu pokazivati ​​trenutke egocentrizma. Ipak, njihova intuicija ostaje oštra, a njihov unutarnji sat ostaje točan, što im omogućuje da se bez napora prilagode promjenama vremena i temperature.

Njihov vatreni temperament odgovara njihovoj ljubavi prema zabavi i njihovoj sposobnosti da bez napora stvaraju nova prijateljstva. Unatoč tome, važno je priznati povećanu vjerojatnost oštećenja vida i razvoja alergija na gluten kod osoba rođenih u ovo doba godine. Pojedinci rođeni tijekom jeseni doživljavaju širok raspon osobnosti, oscilirajući između ravnodušnosti i perfekcionizma. Unatoč tome što ih se povezuje s razdobljem tuposti, te osobe imaju najmanju vjerojatnost da će doživjeti depresiju. Posjeduju iznimne kognitivne sposobnosti i često se akademski ističu. Iako pokazuju otpornost i snagu, također su osjetljiviji na astmu i alergije na hranu.

Zanimljivo je da oni rođeni između listopada i prosinca obično imaju duži životni vijek. Djeca rođena tijekom zime od malih nogu pokazuju iznimnu kreativnost i snalažljivost. Među njima, oni rođeni u siječnju posebno se ističu u zajedničkom radu kao dio tima. Njihova autentičnost i jedinstvene kvalitete čine ih prilično nerazlučivim od drugih. Uvriježeno je mišljenje da osobe rođene u ovom razdoblju posjeduju urođenu ljubaznost i iznimnu poslušnost. Osim toga, posjeduju izvrstan smisao za humor i zrače veselom naravi.

Međutim, važno je napomenuti da su djeca zimi sklonija naglom porastu razine kortizola, što ih čini ranjivijima na stres i potencijalne probleme s mentalnim zdravljem. Doba godine u kojem ste rođeni može uvelike utjecati na vaš karakter, osobnost i sveukupno blagostanje. Opsežna znanstvena istraživanja bacaju svjetlo na ove korelacije, iako je ključno priznati da su individualne varijacije značajne i da brojni čimbenici oblikuju rast i razvoj osobe.