– U današnje vrijeme što ste čudniji, onda ste puno bolje primljeni u samoj javnosti. Još ako se bavite javnim životom ili ste na društvenim osobama, onda se itekako možete lijepo naplatiti. Slijedi jedna jako zanimljiva priča o jednoj američkoj influenserki.

Na svojim raznim platformama Cheri D Mistres, 22-godišnjakinja iz SAD-a, otvoreno izjavljuje da se suzdržava od brijanja i korištenja dezodoransa. Iznos novca koji zarađuje online pothvatima bio je dovoljan da napusti posao barmena u kafiću i napusti fakultet. Unatoč Cherinoj tvrdnji da njezina baza obožavatelja cijeni sadržaj koji dijeli, to je ne izuzima od povremenih susreta s kritikama. Svaki dan je preplavljena mnoštvom komentara mržnje na internetu zbog svog izbora da se ne brije. U prethodnom intervjuu za Daily Star otkrila je da svakodnevno dobiva mnoštvo neuglednih komentara na društvenim mrežama.

Među neugodnim komentarima i porukama koje dobiva, spomenula je niz pogrdnih opaski poput “Obrij se”, “Odvratno”, “Mora da je muškarac”, “Treba ti britva” i zloglasnu “Umrijet ćeš sam” komentar. U području internetske komunikacije, posebno za žene koje izazivaju zapadne norme ljepote, postoji jasan nedostatak “kočnice pristojnosti”, kako je hrabro izjavila. Njegov nedostatak pažnje za detalje pokazao se unosnim izvorom prihoda za njega. Raspitivanje o Cherinoj reakciji na negativne odgovore u prošlosti otkrilo bi njezinu duboku tugu i frustraciju. Međutim, njezina odlučnost da izbjegne neugodnosti i postigne uspjeh zaštitila ju je od utjecaja tuđih primjedbi.

Međutim, ona nastavlja razmišljati zašto se pojedinci toliko vrijeđaju za nešto što je prirodna pojava za većinu ljudi. “Važno je priznati da dlake prirodno rastu na većini pojedinaca i nitko se nikada ne bi trebao osjećati prisiljenim prilagoditi se društvenim očekivanjima brijanjem. Svaka osoba treba imati slobodu odlučivanja o vlastitom tijelu”, izjavila je. U ovom trenutku jednostavno sređuje obrve. Iako je nekoć prakticirala uklanjanje dlačica na različitim dijelovima tijela, poput nogu, pazuha i bikini zone, sada je svoju rutinu depilacije ograničila na jednostavno čupanje obrva pincetom.

Izrazila je svoju novopronađenu samouvjerenost i ravnodušnost prema negativnim komentarima, navodeći da sada, kada je kroz kosu stekla pozamašnu zaradu, koja je dosegla šesteroznamenkastu brojku, više se ne obazire na neljubazne primjedbe. Zapravo, ona čak nalazi zabavu u njihovoj čistoj apsurdnosti. Prema njegovom savjetu, način na koji komunicirate s drugima, čak i u online prostorima, samo je ogledalo vašeg vlastitog karaktera.

  • Ako ste prisiljeni projicirati negativnost na pojedince koji vam nisu učinili ništa loše, bilo bi korisno zastati i razmisliti o vlastitom životu i osobnim okolnostima. Prema njemu, pojedinci koji se istinski osjećaju zadovoljni sobom ili svojim životom suzdržavaju se od namjernog vrijeđanja drugih. Prije uspjeha na internetu, Čeri je bila studentica koja je jedva spajala kraj s krajem, zarađujući skromnu zaradu koja joj je jedva pokrivala troškove dok je radila u kafiću. Njezina se odluka pokazala povoljnom jer sada zarađuje prihod koji premašuje njezinu sposobnost potrošnje.