Domaćima je dobro poznat izazov ukloniti tvrdokorne naslage prašine i masnih ostataka koji se nakupljaju i teško ih je ukloniti. Srećom, imamo odličan prijedlog za podijeliti s vama.

Kako biste učinkovito uhvatili masne pare i prašinu, jednostavno stavite list papira za pečenje na elemente za kuhanje. Dok neki možda vjeruju da je korištenje papira za zamatanje bolja alternativa, razmislimo o praktičnosti. Koliko je truda potrebno za rezanje papira na ispravnu veličinu? Koliko često zaboravimo kupiti novu rolu papira? I koliko vremena gubimo na odabir savršenog uzorka, iako se te površine ne vide? Budimo iskreni i odlučimo se za jednostavnije rješenje.

Sve ove probleme možete učinkovito riješiti korištenjem papira za pečenje.

Kada napravite novu kupnju, nema potrebe za upitom; označava trenutak za stjecanje zamjene. Važno je imati na umu da kuhinjska krpa ne može adekvatno ispuniti svoju ulogu – nema potrebnu težinu i rezultirat će raspršivanjem papira i od najmanjeg povjetarca.

 

Posjedovanje visokih kuhinjskih elemenata može biti značajna prednost. Površine koje se nalaze na višim visinama imaju tendenciju nakupljanja najviše prljavštine u kuhinji, pa ako su na većoj visini, održavanje je mnogo lakše. U slučaju da se insekti pojave u vašem domu, imate mogućnost na te površine nanijeti domaće sredstvo protiv žohara, čime ćete eliminirati potrebu za ribanjem.

BONUS TEKST

Od davnina su ljekovita svojstva češnjaka prepoznata kao učinkovit prirodni lijek u borbi protiv virusa i prehlada. Osobito ga je važno uvrstiti u svoju svakodnevicu tijekom zimskih mjeseci kada vladaju virusne infekcije.

Opće je poznato da se naš imunološki sustav oslanja na sposobnost tijela da se obrani od utjecaja vanjskih elemenata kako bi se zaštitio od bolesti. Češnjak (Allium sativum) je moćan saveznik u tom pogledu. Češnjak, zeljasta biljka s podzemnom lukovicom i stabljikom visokom do jednog metra, pruža pravu zaštitu. Srećom, češnjak je u našim krajevima lako dostupan za konzumaciju tijekom cijele godine.

  • Opsežna znanstvena analiza potvrdila je da se češnjak sastoji od približno 200 moćnih spojeva, uglavnom koncentriranih u lukovici, iako se cvijet, stabljika i lišće također koriste u kulinarstvu. Češnjak se može pohvaliti bogatstvom esencijalnih nutrijenata, uključujući adenozin, alicin, aminokiseline, dijetalna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzime, vitalna ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor, i fosfora. Ovaj svestrani sastojak može se konzumirati i sirov i kuhan, a služi kao divan dodatak raznim jelima, a ujedno djeluje i kao prirodni konzervans za sprječavanje kvarenja hrane.

Stoljećima u prošlosti, Kinezi su češnjak koristili kao temelj za brojne ljekovite pripravke. Unutar naše tradicionalne prakse liječenja, češnjak ima cijenjeni status univerzalnog lijeka za mnoštvo bolesti.

Češnjak, svestrani sastojak, stekao je popularnost kao glavna namirnica u narodnoj kuhinji, služeći i kao jeftina opcija i kao oblik preventivne medicine. Među općom populacijom, češnjak se smatra lijekom za sve, koji ulijeva nepokolebljivo povjerenje. Tijekom povijesti, tijekom izbijanja bolesti kao što su tifus, kolera, kuga, dizenterija i gripa, češnjak se dosljedno preporučivao i koristio kao preventivno i kurativno sredstvo. Posljednjih godina razvijene su i tablete i kapsule s češnjakom za osobe koje možda ne cijene okus i miris svježeg češnjaka.