– Sa dolaskom proljeća i ljepših dana, definitivno sa njima dolaze i prvi napasnici. Prvi od njih su i mravi, koji znaju ući i u kuću, pogotovo ako imate neki komadić hrane, koji je zalutao ispod komode, kuhinje ili kauča. Slijedi i par savjeta na ovu temu, i kako se riješiti ove napasti.

U gotovo svakom vrtu lisne uši predstavljaju značajan problem, ali na sreću, postoje brojni pristupačni, ekološki prihvatljivi lijekovi za njihovo uklanjanje. Otkrijte kako možete napraviti moćne sprejeve protiv lisnih uši koristeći prirodne sastojke, izbjegavajući upotrebu štetnih kemikalija. Krenimo od početnog recepta: Sastojci: Obično uz jednu žlicu sode bikarbone ide paketić praška za pecivo, koji se često sastoji od sličnih kemijskih spojeva kao i soda bikarbona. Miješanjem jedne žlice oprašivača s tri litre vode dobit ćete željenu otopinu. upute: Da biste napravili sprej pogodan za biljke, pomiješajte 1 žlicu sode bikarbone i paketić praška za pecivo u prostranoj boci s raspršivačem. Stavite žlicu oprašivača, a zatim u bocu napunite 3 litre vode.

Pričvrstite čep boce i snažno protresite da se sve komponente temeljito pomiješaju. Za optimalne rezultate i sprječavanje oštećenja lišća, nanesite sprej na biljke u ranim jutarnjim ili večernjim satima, kada je intenzitet sunca smanjen. Evo još jedne kulinarske formule: Sastojci: Za pripremu uzmite nekorišteni stari lonac i napunite ga 1 litrom vode, uz 50 g mljevene čili papričice. upute: Počnite tako što ćete lonac staviti na štednjak i uliti 1 litru vode. Pustite da voda dosegne točku vrenja. Zatim u lonac ubacite 50 g mljevene čili papričice i ostavite da kuha oko 20 minuta. Nakon toga ostavite otopinu da stoji nesmetano cijeli dan, u rasponu od 24 sata.

Nakon isteka vremena pažljivo procijedite otopinu kako biste uklonili sve krute čestice. Da biste postigli ukupni volumen od 5 litara, procijeđenu otopinu razrijedite s dodatnom količinom vode. Na kraju, premjestite otopinu u raspršivač i nastavite je nanositi na zahvaćeno lišće. Ključne točke koje treba razmotriti: Kako biste spriječili bilo kakvu nelagodu na sluznici, preporučljivo je nositi i zaštitne naočale i respirator tijekom aktivnosti prskanja.

Također je preporučljivo odabrati vrijeme za prskanje kada je vjetar minimalan ili ga uopće nema te se postaviti tako da smjer vjetra ne dovodi do toga da sprej puše prema licu. Za optimalne rezultate savjetuje se suzdržati se od prskanja pripravka prije ili tijekom kiše jer to može umanjiti njegovu učinkovitost. Kako bi se poboljšalo prianjanje otopine na površinu lista, preporučuje se dodavanje 10 grama sapuna za pranje rublja. Pridržavajući se ovih jasnih uputa, možete učinkovito i uspješno riješiti problem lisnih uši u svom vrtu, a pritom izbjeći potrebu za potencijalno štetnim tvarima. Dodatni tekst: Od kada su rođene, mediji su fiksirani na kćerke Jelene Karleuše i Duška Tošića.

  • Od malih nogu, najstarija Atina, a kasnije i Nika, krasile su naslovnice domaćih časopisa uz svoje poznate roditelje. Nije ni čudo što je javnost opčinjena svakim njihovim pokretom. Porast platformi društvenih medija značajno je pojačao pozornost i na omiljenu pjevačicu i na sportaša. Tisak marljivo prati svaki njihov korak, dokumentira njihove napore, stilske preferencije i snimke s ljetovanja, a sve u želji da zaroni u Karleušinu svakodnevicu i opipljivi svijet.

Dok se mlađahna Nike s entuzijazmom bavi Tik Tokom i održava živu prisutnost na platformi, čini se da je starija Atina u posljednje vrijeme dosadila novinskim naslovima. Svojim objavama pristupa s velikim oprezom, a osim kratkog izleta u sferu manekenstva, tijekom kojeg su zapljusnule čestitke Duški i Jeleni, nije, barem ne javno, pokazala sklonost alternativnim pozivima. Nika dosljedno skriva svoje želje i težnje, no očito je da ni ona ni njezina sestra nemaju interesa za karijerom u estradnoj industriji.

Ovi učenici trenutno su izvrsni u svom obrazovanju u privatnim osnovnim i srednjim školama. Nedvojbeno su već počeli razgovarati s roditeljima o svojim težnjama, što će se vjerojatno pokazati kada dođe vrijeme za odabir budućeg akademskog puta. Jelena se osvrnula i na taj aspekt svog osobnog života te je naglasila da će se njezina voljena djeca školovati u inozemstvu. Karleuša, kojoj je uvijek na prvom mjestu bilo najbolje obrazovanje za svoje kćerke, davno je čvrsto izjavila da će se one školovati ili u Londonu ili u Americi.

S obzirom na njihovo dvojezično obrazovanje, prilagodba na život izvan Srbije će za njih nesumnjivo biti besprijekoran prijelaz. Njihova ljubav prema putovanjima i istraživanju proteže se na nepoznate krajolike, kulture i kulinarske užitke. Zbog velike posvećenosti djeci i njihovoj dobrobiti, Jelena još nije donijela odluku o razvodu od Duška Tošića, s kojim, kako navodi, komunicira isključivo preko odvjetnika, dadilje, i njihovu djecu.