Ugledni Dragan Nikolić godinama se suzdržavao od proslave vlastitog rođendana, što bi vjerojatno potaknulo mnoge da slave u njegovo ime, osim njega samog.

Smrt muškarca duboko je utjecala na Gagu, natjeravši je da se odrekne svake buduće proslave svojih rođendana. Naime, prerana smrt njezina brata Miroslava 20. kolovoza zauvijek je promijenila slavnog glumca. Nakon ove tragedije, Gaga se povukla u sebe, boreći se s dubokom depresijom koja je trajala duže vrijeme.

Dok smo živjeli na beogradskim ulicama, nedostatak računala i igračaka natjerao nas je da stvaramo vlastite igre. Moj pokojni stariji brat Miroslav imao je značajnu ulogu u oblikovanju mog života. Bio mi je i mentor i inspiracija u raznim aspektima. Promatranje njegovih pogrešaka omogućilo mi je da naučim iz njih i prilagodim svoje ponašanje u skladu s tim, kao što je Gaga razmišljala o svom bratu.

Osim Miroslavove smrti, na Gagin život duboko je utjecala smrt još dvije osobe – njezine majke Jelene i slavnog Bore Todorovića, s kojim ju je četiri desetljeća dijelila neraskidiva veza.

Proslavljeni srpski glumci Milena Dravić i Dragan Gaga Nikolić jedno su drugom bili najveća podrška i divljenje, a na njihovoj ljubavnoj priči mnogi su pozavidjeli. Uprkos Milenina tri braka, Dragan je ostao njena jedina prava ljubav. Njihov brak trajao je više od četrdeset godina, a jednom je prilikom legendarna Gaga podijelila njihovu tajnu uspješne i trajne zajednice.

“Pronaći prave riječi kojima bi se dočarala srž naše veze je izazovno, ali vjerujem da sve spada u okvire normale. Kao i u svakom braku, nailazili smo na prepreke i neslaganja, ali smo doživjeli i trenutke čiste ljepote. Možda je oboje bilo Blagoslov i izazov da smo oboje bili uronjeni u ovaj posao, često nas je dovodilo do toga da budemo fizički razdvojeni dok bi ona snimala na jednom mjestu, što bi nam dalo priliku da propustimo jedno drugo To što dijelimo istu profesiju ponekad može biti mana, ali trijumfirali smo nad svakom preprekom”, rekla je Gaga u tom razdoblju.

Roditeljstvo je univerzalna potreba za razmnožavanje vrsta, iskustvo koje nadilazi sva živa bića. Iako smo odlučili ne imati djecu, to ne doživljavamo kao nedostatak, već kao priliku da prigrlimo svu djecu kao svoju. Naši se životi vrte oko naše voljene petipolgodišnje nećakinje Ive koja je ispunila prazninu i unijela neizmjernu radost u naše živote. Nikolić, poznat po svom nepokolebljivom kavalirstvu, izrazio je to, dok se Milena složila.

Iako Dragan i ja nemamo biološke djece, oduvijek smo se smatrali obitelji. Naša duboka privrženost našim obiteljima nešto je što dijelimo i oboje gajimo snažnu naklonost prema unuci mog brata. Prioritet nam je dobrobit onih koji su nam najbliži i nastojimo im pokazati najveću brigu i podršku.

Rođen 20. kolovoza 1943. u Beogradu, Dragoslav Dragan Nikolić bio je poznati srpski glumac u kazalištu, filmu i televiziji. Nažalost, nakon dugotrajne i teške bolesti preminuo je 11. ožujka 2016. godine. I njegova supruga Milena Dravić bila je glumica. Nikolić je u Beogradu bio smatran karizmatičnom osobom, čovjekom od integriteta, nacionalnim blagom, legendarnom prisutnošću u srpskom kazalištu i jednom od najistaknutijih ličnosti jugoslavenske kinematografije. Iako je u početku išao u Četrnaestu beogradsku gimnaziju, kasnije je prešao u Ekonomsku školu. No, sa sedamnaest godina uspješno je položio prijemni ispit za Akademiju za kazalište, film, radio i televiziju, gdje je u konačnici i diplomirao glumu.